Wednesday, December 24, 2008

SEMESTER, TAHUN, DAN PENGANTIN BARU

Apa kena mengena entry aku kali ini dengan tajuk kat ats tu? Semuanya berkisar mengenai baru. Sekarang ni dh semester baru. Kelas pun dh start. Result exam sem lps boleh tahan gk ar. Alhamdulillah..syukur...Pointer 3 ke atas gk ar..hehe.. Tp xsmpai dpt dekan. Adik aku dpt. Jeles gak la kn huhu.. Umi ngan Walid aku keja bandingkn aku dgn dia jer. Bese la dia dak diploma, dh nk msk sem bp dh, aku ni lak baru jer sem 1,wat degree lak tu..hmm..susah2.. Baru nk blajo sesuaikan diri dgn keadaan ni. Tp xpe, sem dpn Insyaallah result aku lg gempak. Usaha kena lbh la kn? huhu...

Tahun baru semakin menghampiri. 2008 bakal melabuhkan tirainya. 2009 pulak muncul. Masa sentiasa bergerak? xpenah nk tunggu kita. kadang-kadang kita terkejar-kejar ms. dan kadang2 kita ingin masa yg lampau itu kembali supaya kita bleh memperbetulkan apa yg pernah kita sesalkan. Tapi mustahil. Mana bleh putarkan masa. Kita hanya bleh jalani kehidupan ini dgn sebaiknya tanpa rasa ragu dan yg paling penting kita kena bersedia dr segi mental dan fizikal utk hadapi hdp ini krn kita tdk akn tahu apa yg akn berlaku pd masa dpn. Mana tau ni la entry aku yg terakhir ke? spe tahu kan? Itu kuasa Allah.

2008 dalam kenangan. cerita pasal 2008 ni byk kenangan yg penuh duka dlm lipatan sejarah hdp aku. Terlalu byk. Cukuplah kenangan itu terkubur begitu sj. 2009 yg bakal tiba ni aku perlu lalui dgn semangat yg baru, azam yg baru dan juga wajah baru? hahaha.. perlu ke? G wat pembedahan plastik. Keh3..gurau jer.. Tapi napa tah berdebar-debar lak tunggu kedatangan 2009. Np eyh?? Entahlah..Aku pun xpasti.. Aku harap 2009 yg akan muncul ini akan membawa satu keajaiban dlm hidup aku. Insyaallah.

Pengantin baru? ye aku bakal jd pengantin baru. Korang mesti xpercaya kan? hehe... ye aku bakal jd pengantin baru punya pengapit. keh3....25hb ni aku dh otw g kuala pilah. sepupu aku kawen. Dia sepupu yg paling rapat ngan aku n sepupu pertama yg kawen dlm family sbelah walid aku. Langkah bendul kakak dia lak tu. Tp dh jodohkan? Datang cpt atau lmbt jer....Kita hanya merancang ye tak? Tp yg aku taw dia pnh couple 2 kali je. Yg kedua ni dh jd tunang dia n akan jd suami dia dlm beberapa hari lg. Bagus la kn?? huhu...

Aku ble lg? huh! xda dlm senarai lg pn bt ms skrg..stdy lbh penting dr segala-galanya.. Lgpn dh mls nk pk. Aku dh kurang percaya dh dgn mende2 alah cm ni. Insyaallah jdh tu ada tp yg bezanya cpt dgn lambat jer. Biar lambat asalkan berkualiti hakhak...

so lps ni, mungkin aku jarang2 sket jenguk2 blog ni. Bz sket la..nk kena uruskan byk benda. Hmm...siap kena perli lg ngan mbr aku. PM pn meeting 2 kali seminggu aku lak tiap2 mlm meeting. Nk buat cana. dh tugas aku..Tma jer la...huhu.. Ok la..smpai cni jer entry aku kali ni..
wassalam...

1 comment:

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi