Monday, January 12, 2009

BILA SENDI-SENDI MEMBERONTAK

Tadi aku bangun tdo. Badan aku sakit2.. Nak bangun xboleh. Aku gagahkan diri utk bangun juga. Sendi-sendi aku bagaikan memberontak. Bangun sakit. Jalan sakit. Apatah lg bila ddk utk perkara yg wajib itu. huhu..



Ini gara-gara main bola baling utk SUKAD USM. Dah 3 tahun aku tinggalkan permainan ni. Tapi tak sangka lak balingan aku masih power...Hehe... Aku lah satu2nya penjaring bg pasukan aku. Walaupun hanya sempat ke suku akhir tp kira ok la.. Nak kata berlatih esok nk lwn baru trn berlatih mau taknya sendi-sendi aku memberontak.



Corak permainan aku agak ganas. Buktinya dalam 3 perlawanan aku dilayangkan 2 kad kuning utk 2 perlawanan kua kua kua. Hampir2 kad merah setelah diberi amaran oleh pengadil. Huhu.. Nak buat cana dh memang aku ni kasar. Tapi kalo kt luar maintain ayu la haha... Ayu la sangat ;P



Tapi memang aku puas ati walaupun xberjaya sampai ke final. Sebab aku ngan kawan2 yg lain dh berusaha sungguh2 dan aku tabik spring kat member2 aku yg lain sbb main dgn bersungguh-sungguh. Caya la...



Ingat nk letak pic pasukan aku dlm blog ni tp wifi Usm ni phm2 je la..Bukannya ok sgt. Xkuat. Nk upload pic pn xbleh. Lain kali jer la aku letak.



Muka aku pn dh sun burn. Mana tak burn ada ke patut game aku kul 1 petang. Matahari dk terpacak atas kepala. Rasa cm nk pengsan ja masa tu. Dah la kulit aku ni dh gelap lg bertambah gelap la huhu...Tapi aku kuatkan semangat gk. Main smpai lebam2 kaki aku ni kena pijak. Rilex ar setakat lebam2 tu biasa la. Bola baling nm nya bknnya bola jaring yg maintain ayu tu.



Sebut psl bola jaring ni aku lbh ska bola baling dr bola jaring. Bola jaring ni byk sgt peraturan. Sbb tu aku tak suka. Nk main kena kontrol2 pergerakan xbebas sgt. Kalo men bola baling lantak la cna pn. Peraturan dia xketat sgt. Dan lg satu sbb aku tak suka main bola jaring adalah sbb aku pendek.



Bukan pendek tp rendah. Sopan sikit ayat hehe..



Apa-apa pn "majulah sukan untuk negara. "


2 comments:

  1. okie2.. rendah2.. hehe.. okie la tue.. dpt 2 kad kunng.. hehe.. awat xdpt ja kad merah.. bwu da rekod kan.. hehe..

    ReplyDelete
  2. akugumbira: bak kata nadia AF redah jerr....

    ;P

    kalo dpt kad merah spe nk jaringkan gol nti??

    kita kan heroin dlm pasukan 2...hakhak

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi