Saturday, February 21, 2009

KENAPA????


Si A: Awak jom couple??

Aku: Tak mao!!

Si B: Izinkan saya mengetuk pintu hati awk leh? Kebahagiaan tak dapat dicapai kalo tak mencari. Izinkan saya menyentuh perasaan awk?

Aku: Errr....(dalam hati “haha jiwang”) ;P

Si C : Sudi tak awk jadi girlfriend sy??

Aku: Nope!!

Ini adalah antara adegan-adegan yg aku lalui sejak dua menjak ini. Apa yang aku mencari sebenarnya??? Mesti ramai kata aku ni memilih bukan??

Sebenarnya aku tak lah cerewet sangat dalam memilih tapi still kena memilih sebab pilihan kita itu akan menentukan kebahagiaan kita nanti.

Aku tak terima diorang tu pon bukan sebab aku cerewet tapi sorang pon tak menyakinkan aku yg diorang tu leh menjaga aku. Adakah hati aku sudah tertutup untuk lelaki?? Oh sama sekali tidak. Kecewa, jatuh bangun adalah sebahagian dari kehidupan bukan? Jadi usahlah pertikai mengenai itu.

Kenapa aku masih single?? Aku pon tak ada jawapan. Mungkin aku ni penuh dgn sense of humor (yeke?? Huhu..) So kalo dgn kawan-kawan lelaki tu aku layan diorang mcm kawan n gurau2 la no control2 ayu n jiwang2 ok sbb aku mmg cm tu. Brutal kowt?? Kui3…

Biasalah lelaki kan suka cari yg ayu-ayu, yg lemah lembut, jalan pon slow lenggang2 kangkong.. Aku?? Haha…kalo aku ni jadi cam tu mesti kena gelak ngan kengkawan aku. Lagipun tak reti la nk control2 ayu ni.. Just be your self right?? Kalo aku g kelas pakai baju kurung pon member2 aku dh Tanya “hang mimpi apa pakai baju kurung ni?” adeh!!

Tapi sebenarnya aku ni manja taw kui3…( kalo rasa nk muntah tu tahan jap) hahaha.. Tak caya?? Percaya la…. Selalu kalo orang Tanya aku anak no berapa mesti aku suruh orang tu teka dulu dan kebanyakan jawapan akan kata aku anak bongsu kenapa erk?? Dan depa kata nampak cam manja. Hahaha… Tak taw pulak…

Aku ada adik 5 orang ok? 4 lelaki dan seorang je adik perempuan yg bongsu sekali so no wonder la kalo aku ni kadang2 cm brutal sket. Brutal tu bknnya tandanya aku ni cm lelaki nope! Entah la susah nk jelaskan. Tak paham pon buat2 paham la..

Cuma bayangkan lah sebelum aku dapat adik bongsu perempuan yg muda 19 tahun dari aku tu aku dikelilingi oleh 4 orang adik lelaki. Kalo aku ni lembik sah2 la kena buli so aku mestilah xlebih pon lebih kurang kena kasar gk cm diorang tu. Kalo gaduh tu ada ke adegan2 tarik rambut?? Sudah semestinya tak kan?? So phm2 sendiri la cana yek???

Dah jauh melalut ni berbalik pada persoalan asal kenapa aku masih single??? Sebab aku tunggu putera turun dari kayangan masuk meminang haha… sudah semestinya tak kan terjadi kan??

So tak kan nk membujang sampai tua kowt?? Huhu.. tak nak la… aku nk kawen gak nk punya anak yg comel2 macam aku hahaha…comel ke aku ni??? Tapi maneh tu adala kan? hehehe…

Doakan lah aku suatu hari bertemu dgn aku punya prince charming yang akan menjadi suami yg penyayang bkn sahaja suami malah sebagai sahabat dan walid kepada anak2 aku hehe… berangan jer kan??? huhu...

Sekian….

** Nak balik rumah la dh lama tak balik. Esok nk balik dan rasa-rasanya hari selasa baru balik cni.. Pssttt…ponteng kuliah hari selasa keh3….

12 comments:

  1. hahaha,,aku rasa la kan,,ang nih xleh lelaki yg ngorat ang,,tp ang sndr kna p ngorat,,br kna dgn jiwa ang,,hihihi,,jd cam aku la,,aku xsuka la da owg laki ngorat2 nih,,xbest,,klu aku nk sapa2,,aku lbh rela ngorat laki tuh,,mean aku yg mulakan langkah la,,cam aku dgn bf aku skg,,aku yg ngorat dia,,hahaha,,sbb aku nk dia so aku akn dekati dia,,laki len tackle aku xda lak aku nk pndg sbb lelaki yg pndai ngorat nih bg aku playboy,,hahaha,,poyo ja kan aku nih,,tp tu la style aku,,try la wei,,hihihi

    ReplyDelete
  2. nana41: hahaha...cm na hg tau? aku pon pelik slalu lau laki ngorat aku mesti xjlnnya...

    lain ar lau yg aku berkenan ngorat aku mesti jdnya...haha...

    brani hg ngorat bf hg nowh?? mesti dia tu jns xbyk ckp...huhu...

    **mmg laki yg pandai ayt tu playboy lau ayt aku mmg xjalannya sbb tu aku ngah tgu spa yg leh bg cair hati aku yg keras ni weh..huhu..

    err..aku start dlu?? xbrani weh!!

    ReplyDelete
  3. ngeh3x..
    aku pon single
    xdak plak org nak suh jd makwe dierg..
    adeh..
    sah2 aku nih xlaku..
    tulun!!!!

    ReplyDelete
  4. hunny bunny: ko ni pe lak ckp cm tu..xbaik taw

    tah2 nti ko kawen dulu dr aku....

    hehe...

    ;P

    ReplyDelete
  5. Salam Sejahtera
    Salam Persahabatan dari Abu Luqman

    ReplyDelete
  6. Fuyyo..ak rasa ko kene mandi bunge la..hehe
    Memain jek..ala..apa susah..tunggu org dtg minang sudah..hehe (senangnye ckp..=p)

    ReplyDelete
  7. AZYM : Memang senang cakap kn?? Tapi aku rasa ko yg kena mandi bunga dulu dan bunga tu bkn sebarang bunga tapi bunga tahi ayam...

    hahaha....

    ;P

    ReplyDelete
  8. Pilih lah yang terbaik. Kalau ada jodoh ia bukan dilalui sehari tetapi seumur hidup. Kalau tak betul-betul nyesal. Apa pun berdoa lah.

    ReplyDelete
  9. sama ar..
    sebelum adik pempuan aku lahir, aku dikelilingi oleh 3 org abg..
    so, xheran ar kalau perangai aku pun cam hampeh skit..
    huhu..
    sampai masa, akan datang juga putera u..
    huhu..

    ReplyDelete
  10. pok li: Insyaallah.....pesan pok li tu akan sy ingat....

    ReplyDelete
  11. LOL: hehe..a'ah putera tu pon ngah tunggu puteri datang gk..

    **puteri tu aku lah....hahaha...

    ;P

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi