Thursday, March 26, 2009

SESI MELUAH PERASAAN

Semua sudah sedia maklum yang citrawarna semua desasiswa di USM dh habis. Kami sebagai tuan rumah ada sajalah benda nak di settle kan terutamanya pasal kewangan dan perbelanjaan yang telah kami gunakan untuk citawarna.


Dan berlakunya banyak pembaziran oleh orang tertentu yang suka buat keja sorang-sorang tanpa berbincang dengan semua ahli seketeriat even Pengarah projek sendiri. Sebelum citrawarna semua kerja dia nak buat walaupun bukan kerja dia, dia nak sibukkan diri gak.


Dah la buat keja senyap-senyap pastu bila dapat maklumat simpan sorang-sorang bukan nak gtau semua orang. Last-last menyusahkan orang yang sepatutnya tahu maklumat tersebut. Mulalah pihak atasan nak pandang serong konon2 orang yg ditugaskan tak buat kerja.


Mana taknya dh semua kerja dia nk buat, dah la tak gtau orang yg sepatutnya tahu pasal benda tu. Cakap jer pandai, pastu suka menyampuk apa orang lain nak cakap konon-kononnya dia tau semua perkara.


Tak suka betul dgn orang yg ska menyampuk ni. Dh berapa kali aku kena. Sembang dgn org lain tiba-tiba dia menyampuk even cakap penggawa pon dia bleh menyampuk sungguh kurang terajar betul la. Tak tau nk hormat orang yg sedang bercakap. Kadang-kadang aku ignore jer dia tu. Panas juga hati ni. Tp Sabar jer la.


Sebelum citawarna pon dh terdengar macam2 orang komplain pasal dia. Suka wat keja sorang2, pastu sibuk buat kerja orang lain. Bila tanya pasal keja dia, dia ckp settle. Bila pengarah projek tanya psl kerja dia dan perlukan beberapa perkara dia nangis lak ngadu kat pihak atasan ckp pengarah projek tinggikan suara kat dia.


Cam hampeh jer.


Dan tugas dia hasilnya tak seindah yang dikhabarkan. Itulah suka sangat nyibuk hal orang lain. Tugas sendiri dah cam hape dh.


Dan paling aku bengang sangat habis citrawarna terus dia nak lepas tangan macam tu jer. Kerja buat separuh sedangkan banyak lagi yg belum settle. Cakap dapat sponsor, mana dia? Habuk pon tarak. Cakap jer lebih.


Lepas habis citrawarna kitaorang wat post-mortem tapi bayang-bayang dia pon xnampak. Takut ker kena smash nanti?? Pastu nak letak jawatan. Berani kerana benar takut kerana salah. Takut ke nak hadapi kenyataan???


Kalo dia terbaca pon apa yg aku tulis ni tak puas hati datang jumpa aku sendiri jangan mengelakkan diri. Aku ym hg xbalas. Apa alasan tak tau la kan?


Bengang ni. Aku tersusah sekali pasal hg. T-shirt tak settle lagi. Kalo betul dapat sponsor RM1000 seperti yg diuar-uarkan mana dia???????????


Orang yang banyak cakap ni tak semestinya tahu semua perkara, kadang-kadang nak tunjuk pandai jer...


Yang paling penting jangan suka menyampuk time orang lain tengah bercakap macam kita tu tahu segalanya. Ingat sama diri kita tu siapa. Hormat orang lain sama. Kalo kita nak orang lain hormat kita, Kita kenalah hormat orang lain dulu.


Sekian, harap maklum.....



** Entry berbaur emosi sebelum aku menjangkau umur 2..??
Sehari lagi....


;P

10 comments:

  1. eyah2x...
    aku tau sape ang dok geram neh..
    ngeh3x..
    bahaya neh anis..
    kalo ko tak puas ati ngn aku..
    habaq terus..
    jgn post entry lak ek..
    =P

    ReplyDelete
  2. eyah2x...
    aku tau sape ang dok geram neh..
    ngeh3x..
    bahaya neh anis..
    kalo ko tak puas ati ngn aku..
    habaq terus..
    jgn post entry lak ek..
    =P

    ReplyDelete
  3. hg tahu erk sapa?

    mestilah tahu kan "kawan baik" hg kan?

    hahaha...

    xda mendanya aku xpuas at kat hg...

    xpost entry nye la...

    haha takut erk??

    **Rindu weh nk g latihan nari lg n jumpa NATO keh3...

    ReplyDelete
  4. ..Happy Birthday In Advance, Friend..
    Moga semakin Cute dan ChanteQ k..

    ..LOL pown xsuker kalau org tu ckp jer tp realitinya cam hampeh..

    nak dapat populariti tp at da end hampeh jugak..

    huhu.. turut emo lak..
    ngeeeeee..

    ReplyDelete
  5. hahahaha...
    kwn baik aku ek?

    aku raser kwn baik rumate aku..
    hahahahha...
    xtakot ek cik anis oi..

    wawawa..
    aku pon rindu..
    rindu nato sbenarnye..
    =P

    ReplyDelete
  6. xde semangat berpasukan laa tue...kan bagus kalau ada semngat bekerjasama bia buat sesatu kerja

    ReplyDelete
  7. LOL: wish sehari awal ni, tq..

    semoga cik gadis makin cute dan cantik ye?? tq2 hehehe..

    xpe2 emo sesama..

    itu namanya sifat empati, berat mata membaca berat lagi tangan menulis

    hehe...

    ReplyDelete
  8. hunny bunny (niza): a'ah kwn bek roomate ko

    hahaha..

    malam muhibah nanti aku nak pujuk nato join gk la

    apa macam??

    aku jd pasangan dia mlm tu hihi..

    jgn jeles...

    ReplyDelete
  9. aku nak balik umah..
    mlm muhibah xmao join kot..
    walaopon aku bendahari..
    aku homesick tahap gaban dah nih..
    aku rindu family aku n kucing aku..
    lebeyh dr aku rindu nato..
    aisehhh...hahahaha

    ReplyDelete
  10. huny buny: ceh xbleh blah...

    lbh dr rindu nato konon

    hahaha...

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi