Tuesday, April 14, 2009

KEMBALI UNTUK SEDETIK

Gian nak menulis. Banyak benda nak tulis tapi terpaksa tangguhkan dulu. Tak ada mood nk tulis lebih-lebih cuma sekarang ni senak kepale dan pening perut. Huhu...

Esok exam. Tapi masih tak ready utk jawab exam. Gilakk!! Serabut la...banyak benda sangat dok fikir. Tok wan aku alhamdulillah sehat sket berbanding hari tu. Cuma ske cakap bukan2.

Dia cakap dia nk mati dh.. Hmm....Mahu aku tak menangis bila dengar cam tu. Dh la skrg ada kat Penang nk Exam!! Hmm... Serabut pale hotak la.... Aku tak leh nk fokus pd study la....

Tapi kena paksa diri gak study!! Esok exam dh...Aduyai..senak pale btol ar.....

Ok jom tukar topik.

.......................................................................

Pada awak tu hmm...saya masih menguji awak. Saya nak tahu sejauh mana keikhlasan awak nak menawan hati sy yg keras ni. Kalo awak betul-betul mesti awak sanggup bersabar kan???

Yup! Ada seseorang cuba nak buka hati aku yg keras macam hape ni.. Macam-macam aku buat kat dia. Marah la, cakap kasar la tak ada nk lemah lembutnya tapi dia masih tetap dgn pendirian dia nak memikat aku. Dia cakap dia tau tu bukan perangai sebenar aku.

Geram betul aku dgn dia. Kadang-kadang aku marah dia, dia boleh buat dono jer macam tak ada perasaan pulak dia ni. Nak tergelak pon ada kadang-kadang. Ada juga orang mcm ni erk??

Tapi aku akui memang dia ni cukup sabar. Dan kalo dia betul-betul ikhlas dgn aku mesti dia boleh terima aku seadanya dan sanggup tunggu sampai hati aku terbuka utk dia. Tapi kalo dia berpaling utk orang lain, aku tak ksh itu tndanya dia tak betul2 ikhlas nk kat aku.

Entah lah. Aku tak terasa nak bercinta lagi walaupun ada keinginan ke arah itu. Selama ni aku tolak mentah-mentah orang yg menghulurkan salam perkenalan. Mungkin kenangan lalu membuat aku lebih berhati-hati utk mencari pasangan hidup.

Aku bukan budak-budak lg. Tak ada masa untuk main-main mcm dlu. Aku kena merencanakan masa depan aku dari sekarang. Habis Degree nak kerja dulu baru nk kawen. Hehe..gatal nk kawen dah nowh...Huhu..

Ingat nk sambung master tp bila pk psl duit, pasal adik-adik aku biar aku keja dulu tolong umi dgn walid lps tu baru nk sambung master. Kena banyak fikir psl masa dpn. Ni hanya rancangan tapi aku tahu Tuhan yg menentukan.

Rasa-rasanya perlu tak aku buka hati aku untuk dia dan lupakan segala kenangan lalu yg terjadi dalam hidup aku??? Aku terlalu berhati-hati memilih org yg cuba mendekati aku sbb aku tak nak kecewa lg. Sakit bila dikecewakan. Sangat sakit!!

Bencikan ada hati yg keras mcm batu ni. Tapi aku suka. Sebab aku nk lindungi diri aku sendiri dari terus disakiti dan dikecewakan. Bagus ke sikap macam ni????

Apa komen anda?? Nak tahu pendapat korang ni......

6 comments:

  1. salam, sigadis akak rasa bagus kalau ada hati keras, sebab akak pun keras ati gak hikhik... tapi gunakan kekerasan hati tu pada tempat yang betul dan sepatutnya macam yang gadis cakap tadi "melindungi diri". Tapi jgn terlampau keras hati cuba terima orang baru tu kenal hati budinya dulu barulah buka hati untuk lebih rapat lagi.... mana tau itu lelaki terbaik yang dicipta untukmu...

    ReplyDelete
  2. wksalam... yeke akak? sy memang krs at tapi rasa serba salah la..sy xnk org mengharap kt sy sbb sy xleh bg jwpn yg pasti..sy xnk kecewakn at org tp dlm ms yg sm sy xnk at sy kecewa..

    haih...serba salah la plak....

    insyaallah sy amik nasihat akak tu "cuba kenal hati budi dulu".....

    Terima kasih ats pandangan dan nasihat akak tu..

    ReplyDelete
  3. aku rasa baik ko tumpu pada study. dah grade nanti kerja sambil sambung belajar lagi. jangan pk kn sgt pasal jantan nie. keras hati untuk kebaikan xpe, jgn buta mata hati.

    ReplyDelete
  4. yup kerja smbil blajar..ada dlm prncgn gak tu..

    kalo bleh memang xnk pk pasal jantan tp pk psl lelaki...

    lelaki dgn perempuan xsm bang, lelaki bleh plh jer mn2 popuan dia nk tp popuan kena memilih dan perlu memilih....sbb tu agk risau psl ni...huhu...

    kalo buta mata hati buta segala-galanya kan???

    ReplyDelete
  5. Terus menguji..

    Tapi kalau hati kata nak, jangan sampai dia dah berlalu baru u tersedar..
    huhu..

    Gud luck exam k..
    All da best!

    ReplyDelete
  6. LOL: Hmm...masih lg menguji....

    thanks...td dh lepas 1 paper...

    lega....

    ;)

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi