Friday, June 12, 2009

AKU DAH KEMBALI...


Yuhuu…. Aku sudah pulang…..hehehe…. Dapat jugak lepaskan rindu pada family terutamanya dengan puteri tersayang…. Sampai jer rumah cari puteri dulu pas2 tunjuk baju yang ada seseorang tu beli utk puteri.

Cantik..comel jer puteri pakai…Sampaikan dia tak mau buka la baju tu. Sebelum pakai siap suruh aku iron bukan main lagi adik aku sorang tu skrg ni…Nk cantik jer keja dia cm kakak dia gak hehe…

Sepanjang aku di KL banyak gak la tempat yang aku pergi tu pun sebab ada sorang kawan yg sangat baik hati bawa g jenjalan kalo tak terperap jer kat rumah tu…Yang paling best tempat yg aku g kat ampang ats bukit pe tah pastu ada nampak bandaraya KL dr atas bukit tu…

Bg sesetengah orang maybe tu benda biasa jer tp bg aku tmpat tu special sbb bleh menenangkan fikiran yg ngah serabut…Pastu dia panjat divider tepi jalan tu supaya dpt tgk bwh lebih jelas.

Aku pun wat gila panjat gak hehehe… Orang rendah kan terpaksa la panjat bg nampak, orang tu tak pnjat pun dh nmpak huhuhu….Tapi sayang KL jerebu...Kalo dari atas bukit tu la.....

Sepanjang aku kuar pusing KL, dan apa yang aku tengok budak-budak KL ni macam dh hilang adat ketimuran. Banyak terpengaruh dengan barat. Pakaian tok sah kata la yang tak sepatutnya tunjuk tu yang budak2 nk tunjuk sgt.

Ada sekali tu mulut aku dh jadi laser lps tengok sorang budak popuan yang aku sangkakan Chinese tp rupanya Melayu pakai seluar pendek cukup2 tutup roti kat belakang tu jer.. Cam hampeh.. Tak malu glerr kn???

Traffic jam tok sah kata la lemas perut dok dlm kereta lama2…Memang jiwa aku tak sesuai hidup d kota yang macam tu…Kalo bleh tak nak la aku keja kat tempat mcm tu. Kalo orang lain berlumba-lumba nak keja d KL tp aku sebaliknya. Tak nak la aku keja c2 tak sesuai tau…

Kat KL gak aku jumpa dengan kenalan lama yang tak pernah aku jumpa. Daniel dengan fadzli korang memang best. Memang lawak gla lepak ngan korang. Pecah perut aku gelak dengan lawak korang lebih-lebih lg pasal lawak bulu hidung tu hahahaha…. Tak dapet den nk lupa…

Tapi walaupun jauh mana aku lari membawa diri, ingatan aku pd arwah wan tetap ada. Kadang-kadang aku rasa dirinya masih ada. Aku tak percaya yang dia sudah tiada. Tapi hakikat yang arwah telah tiada harus ku terima.

Tapi aku masih belum bersedia untuk pulang ke kampung. Kalo masa dia meninggal aku kuat sehingga tidak menitis air mata, sekarang belum tentu lg kuat. Kenyataan yang dia telah tiada tetap harus ku terima..Itu realiti...


AL-FATIHAH untuk arwah HAJI AHMAD B OTHMAN

2 comments:

  1. Hye..
    welcome back Gadis..

    lama cuti..

    KL memang jerebu giler..

    nak sakit pown ada..

    mcm2 citer menarikkan tapi KL memang bz gilerk..

    Tabah ok..
    Sebagaimana Gadis tenangkan LOL time kazen passed away, hope Gadis setabah itu..

    ReplyDelete
  2. LOL: Haluu...

    KL serabut tp masih ada tempat yg best...

    Baru duduk 2 hari sana dh batuk-batuk sampai hilang suara..

    YUP!! Saya akan sentiasa tabah...

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi