Thursday, June 4, 2009

CUTI-CUTI MALAYSIA

Assalamualaikum suma....

Selamat bercuti.... Pada ibu bapa mesti sekarang ni tengah merancang ke mana destinasi percutian untuk anak-anak kan? Pada student IPTA mungkin cuti sem ni ramai yang bekerja dan juga pergi makan angin mcm cik gadis kan??

Mungkin juga ramai yg sudah melangsungkan rumah tangga. Bagi cik gadis sendiri cuti sekolah ni dh dua orang rakan sebaya yang dah menamatkan status bujang mereka dengan mendirikan rumah tangga. Muda kan? Tapi usia bukannya penghalang untuk mengecapi kebahagiaan bersama pasangan...

Sekarang cik gadis masih di Selayang. Rumah saudara kat sini. Tapi agak kurang sihat batuk-batuk sehingga suara menjadi serak. Nak kata hilang suara tu rasanya suara pun dh mcm itik nila.. Hehehe..

Mungkin perubahan cuaca dan tempat kot. Ye la kita ni kan gadis kampung separa bandar, ada lagi kampungnya ni tp bila dh sampai KL kira suara ni terkena culture shock kot hehehe... Tapi orangnya maintain tak berubah yek hehehe....

Ada kat cni ni nak kata berpeluang jalan-jalan tu tak la sangat tapi bila ada orang nk bawa gi jenjalan kita ikut jer hehe... Thanks ye pd sorang teman tu g bawa jenjalan kat KLCC... Dapat gak hajat nk membeli novel seperti yang disarankan oleh sorang akak ni dlm blog die..nk tahu lebih lanjut klik sini

Memang best novel tu. Dalam kita bergelak ketawa membaca novel tu ada juga sedih nya sampai cik gadis pun turut sama berendam air mata.. Hehehe Jiwang gak nowh.......Thanks akak adnel yang sarankan novel tu...Memang tak rugi beli novel tu....

Dalam pada masa tu sempat gak cik gadis gi Kuantan. Gi kenduri kat sana. Berpeluang gak makan masakan orang kuantan apa benda yg hitam2 tu opor kan? Kalo salah tolong tegur yek.... Makaseh pd orang yg tolong jaga cik gadis kat sana..Ngan demam2 lagi kan tp da orang yg sanggup hantarkan ubat...

Result exam pn dah tahu... Pointer maintain 3 ke atas gak walaupun banyak main....Huhuhu.... Tapi turun sket la...Tak banyak tapi turun gak kan??? So sem depan kena berusaha keras lg... Biasa la sem ni tak ada orang nak bagi semangat kat kita suruh belajar rajin-rajin...

Sem lepas ada abangkan yang dok jauh kat negara orang...Sekarang abang tu dh bz dengan syg dia jer mn nk ingat adik dia dh ni..Huhuhu...Tak pe tak kisah...Tp sebenarnya agak kisah la...Huhu..

ok la pape pun selamat bercuti...

ciao dulu tata...

2 comments:

  1. Assalamualaikum...

    Nk CKp sket about Opor nie..Opor ialah sejenis menu yg popular kt Pahang nie,klu hajat nk merasai mai dtg pahang k mcm cik gadis nie haaa..Wlpon jumpa skjap tp xpela..dagind yg t elah dicampur dengn mcm2 rempah pastu jdla opor hitam lembut jerr tp bkn rendang hitam k..

    ReplyDelete
  2. ha ha ha tahniah...teruskan usaha...dah dapat kerja nanti boleh laa pinang aku he he he

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi