Saturday, July 18, 2009

SUSAH SANGAT KE NAK MINTA MAAF???

Hari ni adalah hari yang paling buruk dan malang buat aku. Semua yang aku ingin buat semua tergendala. Tak tahu macam mana nak gambarkan isi hati aku ni.

Sebelum tu, petang tadi kita orang dah start latihan untuk futsal. Lepas aku gi tempah gelanggang pegawai sukan kat c2 minta aku join budak-budak futsal varsiti. Kiranya diorang ni main untuk USM la.

Tadi kitaorang main. Budak-budak aku ni ada yang boleh main dan ada yang tak boleh. Ada yang main futsal pon dok kontrol ayu tapi tak pa la memang diorang ni memang ada yang lemah lembut gitu. So kita orang pon main la dgn budak2 varsiti ni. Memang diorang ni kira dh pro la kan kalo nak banding ngan budak2 aku yg baru nk main ni.

Pastu coach budak-budak varsiti ni tanya aku sebelum ni pernah main mana-mana tak? Aku pun cakap la sebelum ni aku main untuk SUKAD(Sukan antara desasiswa). Masa sekolah dulu pun memang aku dok main futsal. Pastu dia cakap patut la aku ni ada gaya leh main.

Hehe..gaya mau ada kan??? **Kembang la kejap kan dh coach varsiti ckp cam tu. Pastu dia suh aku main utk team dia. So kita orang lawan la ngan team aku. Tapi ahli campur-campur la dengan team diorang dan team aku.

Dengan bergayanya aku pon gelecek la bola ala-ala Ronaldo kan tapi tanpa disangka-sangka ada sorang budak tu (team varsiti) tendang kaki aku dengan kuatnya. (Tak tahu la sengaja ker atau tak sengaja) Melompat aku tahan sakit. Rasanya memang tak boleh diungkap dengan kata-kata.

Sampai terhincut-hincut aku dibuatnya. Tapi budak tu memang kerek arr. Minta maaf pon tak. Memang leh kata macam ex gak ar.. Budak-budak aku pon memang dok hangin ngan dia gak. Yela pandang rendah kat diorang. Diorang baru lagi bleh dia cakap bosan main ngan budak-budak tu kira kurang hajorr betul.


Dan yang paling sedihnya kaki aku..Memang tak dapat diselamatkan lagi...Cuba tengok.....

KAKI AKU


Aku terpaksa berjalan terhencut-hencut dan tahan saki. Kaki aku kat buku lali pon dah bengkak. Buku lima ja ada lagi tunggu masa nk tumbuk budak tu. Dah la tak minta maaf langsung pastu blah macam tu ja. Terus main dan buat tak tau ja.


Sebab tak tahan sakit sampai nak bergerak pun sakit aku gi klinik tadi. Doktor cakap kaki aku (tempat yang bengkak tu) mungkin terkoyak. Kira cam otot terkoyak la something like that aku pon tak tau nk jelaskan macam mana.


Kalo hari isnin ni still sakit dan bengkak doktor suruh g x-ray. Sedih gilaaa..... Dah la hari Sabtu ni dah nak lawan. Aku lak tu yang cari team utk main, last jadi cam ni. Sedih sangat =(


Kena rehat sampai kaki aku tu baik. Aku ni dah la tak reti duduk diam tanpa buat apa-apa. Sedihnya...Semua kerja yang aku rancang sebelum ni semua tak jadi. Program yang aku handle utk esok pon aku tak leh pergi.


Gilaaa....Tak guna punya budak. Kalo dia minta maaf aku tak kisah sangat tapi dah buat salah at least minta la maaf kalo pon tak sengaja. Susah sangat ker nak minta maaf? Memang bengang gila ar....


Sekarang ni aku rasa cam nak nangis jer..... Sedih sangat-sangat....Nak tak nak aku memang xleh main futsal kali ni. Just bleh tolong handle budak-budak tu jer.


Sedih...*emo*


15 comments:

  1. tak sangak budak pompuan pun ada yang ganas!

    sabar jerlah huhuhu

    ReplyDelete
  2. cik ronaldo ... agaknya dia tak belajar sivik masa sekolah menengah dulu... sabo ye nanti saya suruh ayah BIO NIK datang masuk cip kat kaki tu...

    ReplyDelete
  3. eee!
    jahatnyerr.. budak tu..
    saperr tu dik..
    meh akak tendang lak kaki dia..
    berani dia usik2 kaki adik aku ehhh..
    kurengggg asammm gelugorr betul..

    takpe2..
    kaki ko sakit tapi muka tetap manesss..!

    ReplyDelete
  4. Ko tunjuk kat akak sape orang itu!!!

    Sape!!!

    Sape yg berani mencederakan ko dik!!!

    Tak patut tul!!!

    Meh, sini akak urut2 sikit..

    Ko nak air jampi tak?

    Apapun, semangat kesukanan kena adik.

    Ko anggap jek tu satu permulaan ko nak ke depan..

    Bukan senag nak tujukkan kat org yg kita bleh buat..

    Mulakan dari sakit...

    Kalo tak, takkan ada peribahasa..

    Berakit2 ke hulu, berkuak lentang ketepian...
    Bersakit2, dahulu, bermenang2 kemudian...

    Cewah!!!

    Akak dah mula pegang pom pom nih.. Go for it!!

    You can do it!!

    ReplyDelete
  5. Ko dah baik nnti, ko tendang plak kaki budak tu..hihi..

    Get weell soon..=)

    ReplyDelete
  6. laaaa siannyeee
    mmg kureng hajor le budak tu..bleh dia x mtk maaf..ish3..nak je sepak laju3..

    xpelah xde rezki nk main futsal
    rehat smpi kaki sembuh ye
    pas2 bls dendam balik...:)

    ReplyDelete
  7. la kesiannya awak... apa punya orang lah tu.. dah tau buat salah tak gethi2 mintak maaf..
    tapi cool lah awak nie tak marah2 pun ...

    ReplyDelete
  8. Ala dik...kesiannya. Patutlah komen sepi tanpa kata. tengah sakit upenya....banyak2 berehat kay dik non..semoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  9. ish..ish....
    kurang asam gelugur tul la budak tuh...
    x der budi bahasa langsung...
    camni la budak2 zaman sekanang..
    ish...

    ReplyDelete
  10. Naqeeb L,
    Perempuan lagi ganas dari laki tau...

    ReplyDelete
  11. BER_UWANG,
    Memang tak belajar la tu..

    kalo la bio nik tu sesuatu yg betul
    dah lama nak pakai
    tp bukan tendang bola tendang kaki dak tu balik

    ReplyDelete
  12. Salam.
    Kesian, apa boleh buat dah takdir macam tu, terima seadanya.

    ReplyDelete
  13. la.. kesiannya..
    semoga cepat sembuh

    ReplyDelete
  14. sabar ye cik gadis yg comey...
    jangan marah2 tau nanti xcomey..
    all da besh

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi