Wednesday, August 26, 2009

MAKAN LAGI LAMA-LAMA GEMOKS LA AKU

Selamat berpuasa untuk hari ke 5 ramadhan. Sebelum tu,aku nak ceta pasa kasut crocs tu. Ala tak kesah la korang nak beli buat kasut raya ke tak lagipun raya 2, 3 hari jer kasut tu nak pakai bukannya untuk raya hari-hari pon boleh kan? Yang penting selesa.

Saja jer aku gtau untuk kasut raya pon boleh. Sekarang ni semua mood nak raya jer walaupun puasa baru 5 hari hehe.. Aku pon dah terfikir nk beli baju raya dah ni kih3....

Hari tu aku ceta pasal hari pertama aku buka posa kat hostel cafe tutup kan? Kali nak ceta hari kedua puasa kat cni lak. Tapi lebih advance tau wa cakap lu..Hehe..

Lagipun sejak 2 menjak ni aku asyik kena perli jer ngan member2 aku hari ni beli nasi siap-siap tak? karang tak ada nasi lak...Sampaikan mak cik yg jual air tu pon perli..Hampeh jerrr....Kui3....

Eh korang jgn ingat mak cik tu pon baca blog aku. Idakk lerr cm gitu. Cuma hari tu gerai air jer buka, gerai nasi tutup. Lagipun masa tu kami turun g beli ais. So dia tahu la pasal kami ni. Huhuhu...

Ha..buka puasa kali ni aku kuar dengan Zaf dan Yan. Si qema roomate aku harus ada bersama la kan. Dan sorang lagi kak Na yang telah dikidnap oleh si yan masa dalam perjalanan nak p buka posa sebab kesian tgk kak na jalan sorg2. Bleh cam tu?? Kih3..

Kami p makan kat mana erk?? Aku pon xtau nama kedai tu. Kami panggil kedai makan abg gemok jer sebab tukang masak dia gemok hehehe...Ala area TAMAN SRI SARDON Ehh betul ker aku sebut ni? Orang penang tolong perbetulkan kalo salah. Nak tau apa menu aku???

Ini dia NASI GORENG AYAM OYSTER
masyukkk...
Sedappp ooooo.....

Ini pulak ikan patin bakar. Perghh..Ayaq asam dia meletopss...

Tapi ni beli kat bazar yang berhampiran jer.

Zaf yang beli.

Kami suma tumpang seperut jer hehe...

Tengok tu sampai penuh meja. Orang ada 5 jer. Nasi ada 6 apa cerita??

Sapa lagi kalo bukan zaf punya kerja.

Hahaha..

Aku???

Mana ada aku melantak banyak2..Aku makan sket jer hikhik

Yeke????

Hahaha...


Itu yang korang nampak. Yang tak nampak tu ada lagi.

Yang ni yang korang tak nampak.





Gila bebenor la budak-budak ni (tak termasuk aku yerk kah3...) Makan tak hengat dunia. Pastu lepas makan nak muntah. Yang si Yan tu nak muntah sebab makan banyak sangat. Si Zaf pe lagi menyakat la keja dia buat-buat bunyi nak muntah. Hahaha..

Aku plak yang rasa loya sama dengar dia buat cam tu sambil dia dok buat aksi2 yg boleh mendatangkan keloyaan kepada tekak. Aku siap kata "satgi kalo yan muntah masa tengah drive sampai tersemboq kat cermin keta baru tau"


Pastu singgah masjid solat maghrib. Sujud2 jer xyah ceta la kan kalo lepas makan tu cm na. Last2 aku yang muntah dulu hahaha...Siott jer.. Ni zaf punya pasal ni.... Bleh tak nak salahkan dia??? Hahaha.....

Apa-apa pun selamat berpuasa. Jangan terliur plak tengok pic makanan tu. Tambah time tengahari fuhh...Cobaannnn.......



Selamat Berpuasa dari GaDiS KaMpUnG SePaRa BaNdAr.


Opsss...Terkantoi no bilik la pulakss...
=P


14 comments:

  1. ikan bakar tu terbaikla wak.tp my fav kalau ikan pari bakar fuh terangkat haha.ala time puasa ni la kita nk merasa mkn best2 kn.nikmat dia len mcm hehe

    ReplyDelete
  2. erk! dikkkk.. tudung kamu tu kan.. sebijik yang akak pakai ari ni.. waaaa.. sama sama sama..

    ReplyDelete
  3. wah.. kemain sakan ko ya dik.. last2 ko yg muntah dulu... hik..hik..hik..

    ReplyDelete
  4. wakakakaka akk terjah bilik kamoo nti cari nasi..berdekah3

    oooo psr rmdn taman sardun tu ehhh
    sesak tul kat situ nak parking keta satu hal

    sian korg...macam pas baton lak muntah2 tu
    korg ni melantak sakan..tu lah lenkali bg lah kat org yg kebuluran..mcam AKK..kahhhhh

    akk dulu rajin pi mesjid mkn kat situ
    hehehehe..time x pose pun pi jugak..notinyeee
    kahhhhhhhhhh bila dah mkn tu kan..ngan selamber tenuk jln kaki balik...tepi2 jln tu adalah mamat2 yg tgh dok melantak lg...senyum jerk..kami pun balas senyuman..kahhhhhhhhhhh

    haaaa siap bw balik lg lauk2 yg belen2 tu haaa...lg lawak..akk n geng siap bw plastik lg..hehehehehehe

    aikk teringat lak zmn dolu2...berdekah3 mmg hapening...

    ReplyDelete
  5. hamboii kemain kome yerk...berselera sungguh tuhh...sedap nampak nasik oster tuhh..

    makan-makan jugak dik tapi ingat bersederhana adalah lebih baik..!!

    ReplyDelete
  6. shasha,

    fuh nikmat dia tu tok sah kata la..

    lain macam jer...

    ReplyDelete
  7. sis nita,

    la yeke kak??

    hehe..

    taste sama la ni..

    amik pic sket..posing ngan tudung tu..

    kih3...

    ReplyDelete
  8. cutemut,

    tu la pasal kak..

    nsb bek bkn muntah sbb ngandung kih3..

    ReplyDelete
  9. ni serious nak makan nie..

    huhu...

    pas raya timbang berat badan.

    hehe..

    ReplyDelete
  10. errr tu dah kira betul2 makan dah tu
    sampai tak nampak org lalu belakang hehehehe


    kalau gemuk tu nanti... pandai2 lah
    nak kurus balik hahahaaaa

    patutnya bulan puasa nih sikit
    makan tapi nak wat camner kan....

    ReplyDelete
  11. el,

    amboi kak..g makan jer....

    hahaha....

    bila boleh buka skali ni kak???

    ReplyDelete
  12. shila,

    ye bersederhana lebih baik...

    tp sesekali makan besar juga kak..

    hehehe...

    ReplyDelete
  13. LOL,

    bila timbang berat, kalo naik kira penimbang tu rosak la, kalo turun memang betul la tu..

    kih3...

    ReplyDelete
  14. Naqeeb L,

    kalo gemuk terpaks la p joging hari2...

    hihi..

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi