Tuesday, November 24, 2009

ADAKAH INI ENTRY TERAKHIR????


Semangat aku sejak kebelakangan ini nak ber blog mcm dah kureng. Letih kot praktikal. Letih dari segi mental dan fizikal. Memang mencabar nak menghadapi kerenah budak-budak kat sana.

Tambahan aku berulang jauh plak 30 minit naik motor. Itupon sbb aku pecut laju. Kalo tak lg lama rasanya. Memang sgt pnt. Balik letih plak. Dan yang paling tak best mak bapak aku pon baca blog aku. Mmg dh tak ada privasi nk tulis.

Semalam plak ada kes gdh kat tmpat tu yg aku cerita dlm N3 ni. Kebetulan aku baru tahu kawan yg aku dok kawan tu dh berkahwin hoho.. Tidakkk...

Eh bukan, bukan cm tu, jgn pk aku macam org dalam cerita sis nita ni. Just kawan biasa ok? Bukannya si dia dan dia yg aku cerita tu huhuhu... Ni orang lain.. Cuma tak suka la kan org dok tipu status ni. Dia terus terang pon sebab dia dh start syg aku fuhh... Meletz giteww statement..

Aku sgt takut OK kalo terjebak dgn benda mcm ni. Minta simpang la. Walaupun kawan biasa jer itu sgt menakutkan. Takut kita ni anggap biasa jer dia plak lebih2 hancusss.....

Dan aku dok pk lagi sama ada aku nak tutup terus atau tak blog ni. Sayang memang sayang. Tapi skrg ni mak bapak aku dok baca blog aku. Dah tak ada privasi ok? Ni gara-gara p umah sepupu aku kat KL tu. Ntah sapa tah yg bg baca hangin jer aku.

Dan yg paling buat aku tekanan umi aku balik jer dok bebel pasal blog aku ni. Nama pn blog sudah semestinya kita bebas nak tulis apa-apa pon. Dan blog ni merupakan 1 terapi untuk aku menghilangkan tekanan aku. Aku suka menulis. Menulis apa yg aku rasa.

Memang aku tak suka dengar orang membebel dan aku tak suka membebel. Semalam serabut ngan masalah tempat keja tu, pastu nk wat report praktikal lg, lepas tu umi aku dok bebel plak pasal blog ni.

Tension kot. Adakah aku turut kena menjalani pemulihan akhlak bersama budak-budak tu? Kui3... Dan adakah patut aku tutup blog ni? Aku rasa mcm tak ada privasi dh bila mak bapak aku pon baca apa yg aku tulis ni.

Tapi memang rasa down sgt sekarang ni. Banyak plak masalah yg jadi dlm masa semalam. Kena plak semalam gk gaduh ngan si dia. Adehhh serabut bai...

Nasib baik dh berbaik semalam gk. Salah faham jer. Bila aku serabut mcm gini mmg xleh nk pk waras sket. Dia pn serabut ngan final projek. Elok sgt la tu lama2 gila 2-2 orang hohoho...

Ala tak leh nak cerita banyak-banyak dh ar. Nanti mak bapak aku baca plak. Malu ler huhu..

Bye, kalo ada rezeki kita jumpa lagi, kalo rasa tak leh buka blog ni dh paham2 jer la... Assalamualaikum semua...

Wassalam


9 comments:

  1. assalammualaikum

    selamat aidil adha utk cik manis dan mak baknya sekali

    biasala, hidup ada pasang surutnya...

    ReplyDelete
  2. eee jgnlah mcm tu... i baru nak mengenali sis...

    ReplyDelete
  3. hmmm..

    berhati-hati dalam memilih pasangan k..

    berkawan biar beribu..

    berkasih biar beratus..

    bernikah jerr..

    biar satu sampai ke akhir hayat k..

    ReplyDelete
  4. eemmm.. lama tak masuk sini.. rupanya..macam2 yg terjadi ya.. biasa la dik... kehidupan penuh ngan cabaran.. pasal nak tutup blog tu.. eemmm sayang la plak.. pe kata buat privacy je.. hanya org2 tertentu je blh baca

    ReplyDelete
  5. fuhyoooo laki org sayang kat adek
    cayalahhhh...baik adek jauhkan bahaya tu
    encem x...kahhhhhhhhhhhh

    lorr semur pakat bc blog adek ke
    mmposss..pecah rahsia segala adek rmi bf kahhhh

    xpelah dek ...dek rehat lah dulu
    kalo dah ok nti kembali lah berblog...boleh ke? hehehehe

    ReplyDelete
  6. GKSB,
    Adeh..
    Sebentar tadi kwn Blog LOL jugak nak Quit blogging..
    Dan lagi baca n3 ni nak Quit jugak..

    sedih tau..
    keep bloggin ar..

    kalau penat rehat okey..
    tapi jangan stop terus..
    Adeh..

    *Dah tak tau mengayat..

    ReplyDelete
  7. slamat aidil adha.. :)
    life full of ups n down..
    juz choose to look at the bright side k.. :)

    ReplyDelete
  8. biasa la musim tengkujuh ni...panas dalam.

    lepas raya ok la kut tu.

    selamat hari raya aidiladha!!!

    ReplyDelete
  9. Dik manyss...

    kekuatan perlu ada tuk tempuh semua ni...

    Kes gaduh...

    Kes mak baca blog..

    Semua pkara yg org lain juga lalui...

    cumanye, mngkin dlm bntuk berbeza..
    Be strong dik...

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi