Saturday, November 14, 2009

TAK LAMA DAH

Tinggal lagi 2 paper. 16,17hb ni last. Pastu merdeka huhu..Tapi sehari jer la 19 hb dh masuk praktikal. Memang menakutkan la sebab tempat praktikal aku tu kat Pusat Pemulihan Akhlak Jitra. Bayangkan la nak kena handle budak2 yg dlm proses nk memulihkan akhlak.

Aku bukan apa takut aku ni kena buli jer huhu.. Yeke? Bukan aku ni garang ker? Memang garang pn. Garang-garang pon hati lembut... Cam mana la nanti erkk?? Adeh...Risau betul aku. Silap-silap hb aku plak yg nak kena pulihkan akhlak sendiri hehe...

Dengar cerita budak2 kat situ bleh tahan gengster. Aku pon bekas gengster per? Kih3... Nak tahu cm na kena tunggu la bila aku praktikal nanti. Nak kena cari 2 kes pastu selesaikan. Aku kat pusat tu sbgai pekerja sosial.

Pekerja sosial bukannya bila ada banjir pastu p bagi bantuan tetapi dia lebih kepada menjadi kaunselor dan memberi intervansi kpd klien. Tapi kalo kaunselor just bagi nasihat dan panduan tp sebagai pekerja sosial bertindak sebagai kaunselor tapi kena turun padang gak mencari punca masalah klien tu. Kalo perlu kena ada home visit.

Aku tak tahu la apa nasib aku kat tempat tu nanti. Huhu....

Nak tahu pasal love story aku ker???? Tunggggguuuuuuuuuuu.....


=P


11 comments:

  1. aku de 1ppr ag..hehehe
    xsnuk ke msuk prktikal??

    ReplyDelete
  2. wwahhhh
    tak adil la..
    kite banyak paper lagi

    ReplyDelete
  3. assalammualaikum

    jangan terjatuh cinta ngan bekas penagih sudahlah....
    tapi kalau dah takdir nak buat camana kan

    ReplyDelete
  4. InsyaAllah.. niat kita baik untuk mengajar.. :)

    ReplyDelete
  5. tak sabar nak tau cerita2 time u nye praktikal nanti. :)
    semoga berjaya kendalikan mereka disana nanti.
    and gud luck tuk paper2 yg akan datang :)

    ReplyDelete
  6. aku pon taun dpn da nk prektikel gk takot owh...adess..

    love story??i like..

    ReplyDelete
  7. hahahaa....
    ok jugak kalau budak2 tu yang
    buli nko huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. jgn budak tu buli ko udah larrr...hahahhaha

    ReplyDelete
  9. wah practikal kt situ?mane tau dpt pengalaman best kan (^_^)

    ReplyDelete
  10. heheheh akk pun rs debo gak ni
    yelah pusat pemulihan tu...
    tak kita yg kena brain wash kot nti

    ReplyDelete
  11. aku harap ko tak kan apa2 di sana nanti..
    hati2 tau..

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi