Saturday, December 12, 2009


Assalamualaikum....

Cik Gadis in da house... wassup wassup...

Sudah lama tidak update. Memang nak update tetapi masa sangat mencemburui aku. Sangat bz yek sekarang. Balik keja letih. Tdo pastu bangun buat report praktikal pastu tdo balik. Sekarang ni aku sudah tdo awal. Aktiviti yang jarang aku lakukan sejak bergelar student U hehehe..

Aku letih berulang naik motor. Al-maklum la agak jauh.. Dalam 30-40 minit juga la. Kalo ada hari nak laju 20 minit sudah sampai.. So amazing ok? Hihihi....

Dalam pada aku dok berulang tu macam-macam plak jadi, tayar pecah la, nak accident la.. Fuh lomah jiwa den. Dan yang paling mencabar sekali bila aku nak ke USM baru-baru ni nak jumpa pensyarah merangkap penyelia aku untuk praktikal sesuatu sudah berlaku pada aku.

Kami bertolak 3 orang dengan naik motor masing-masing. Tapi lepas tol sebelum nak naik jambatan Pulau Pinang, rantai motor aku putus. Masa tu aku sempat panggil kawan aku tapi dia tak dengar. Tinggal la aku sorang-sorang tepi jalan. Nak dijadikan cerita nset aku tak ada kredit. Huh...Gila tol..

Tunggu punya tunggu ada la sorang mamat ni bagi salam pastu tanya apa yang jadi? Aku pun gtau rantai putus. Pastu kawan dia 2 orang lagi berhenti. Lepas tengok motor aku dan tanya aku nak p mana aku pon gtau la nak p USM. Depa pn tawarkan diri nak tolong.

So, sorang budak tu naik motor aku pastu depa suruh naik motor dia. Kawan dia yang 2 orang lagi tolak dari belakang sampai lepas jambatan pastu p kedai motor depan USM. Lepas tu aku pon p topup call kawan aku Ida gtau apa yg jadi.

Sempat juga la bertukar no telefon dengan budak-budak yg tolong aku tu. Aku nak bagi duit memang tak mampu depa pon gtau depa ikhlas nak tolong. Cuma aku janji akan belanja depa minum bila-bila sebab tolong aku. Ada sorang budak tu cakap belanja minum tak penting kak tapi yg penting persahabatan.

Memang aku bersyukur sangat sebab depa ni sudi tolong aku. Kalo tak tak tahu la apa akan jadi kat aku dengan kredit tpon tak ada. Tapi selalunya memang kredit ada tapi nak jadikan cerita hari tu memang kredit tak ada. So lepas ni kena beringat la kena pastikan kredit sentiasa ada.

Apa-apa pun memang aku sangat berterima kasih pada budak bertiga tu. Kalo tak ada diorang tak tahu la lagipun niat depa ikhlas nak tolong walaupun pada mulanya aku turut meragui mereka tapi cepat-cepat aku hindarkan lagipun orang nak tolong kita. Alhamdulillah....


4 comments:

  1. Bersyukurlah masih ada insan yang masih ikhlas.

    ReplyDelete
  2. Nasib baik la ada orang tolong awak. Kesian awak no.. Kalau tak,takde sapa awak tunggu tepi jalan..Hehehe

    ReplyDelete
  3. ishhh sib bek la ada org tulun...asal la kwn adek tu x tgk adek ada blkg ke x..depa terus je..hehehe...

    dulu kan akk sllu gak balik n pi dr kpg ke tmpt studi akk...alhamdulilah spjg akk nek moto tu kan..xde ape2 yg berlaku..tpi yg best ni kan..kalo time akk tu kat...ada lah rmi yg ngorat...yg klako tu kalo bas lalu...org yg dok blkg sekali akan lambai2 akk..kahhhh..
    then bila akk rehat kt R&R ada rmi la mamat2 yg nak mtk no fon..tu kalo time balik cuti sem ke raya ke ape ke..kan rmi student2 yg balik nek moto...heheheh syok jer...cam fofular ms tu..muahahaha

    ReplyDelete
  4. bagus jugak manusia 3 org tuh kan?? naseb baek dia x harapkan apa2.

    ada sesetengah org tuh, budi lom bg lagi, dah mula nak mintak bodi.

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi