Friday, December 25, 2009

BILA DAH SAYANG......


Assalamualaikum....


Salam hari minggu dan Merry Christmas pada yang menyambut Christmas hari ini.... Pada rakan blogger Lots Of the Love dan juga Remie, my best frenz, Merry Christmas.


Hari ni adalah hari terakhir aku berpraktikum. Pelbagai aktiviti kami rancang untuk budak-budak tu. Memang happening dan enjoy hari ni.. Budak-budak tu pun bagi kerjasama kat kami memang best dan sempoi...



Antara aktiviti yang kami lakukan untuk budak-budak tu adalah sukaneka. Gambar kat bawah ni diorang tengah lawan pecahkan belon dengan menggunakan kaki. Riuh rendah dengan sorak dan jeritan diorang bila kena kejar. Aku plak sakit perut gelak kan telatah diorang kih3..





Dan petang plak diadakan persembahan oleh pelatih-pelatih di Asrama Akhlak ini. Lakonan yang lucu memang mencuit hati. Aku gelak sampai keras perut-perut hehe.. Bila sampai sesi karaoke plak memang tak menang tangan semua berebut-rebut nak menyanyi.

Tapi disebabkan masa yang singkat, tak semua orang dapat melakukan persembahan karaoke. Bila last sekali, aku nyanyi lagu Salam Terakhir dendangan Sudirman bersama-sama Hanna dan Ida. Apa lagi meleleh air mata budak-budak tu sekali dengan aku menangis.

Sebak beb. Brutal-brutal aku pun hati taman beb... Memang sedih sangat tambahan plak bila tengok budak-budak tu menangis. Sampai yang datang jumpa aku tak bagi balik pun ada. Tapi nak buat mcm mana sebulan jer kami kat c2.

Masa mula-mula memang aku akui agak tertekan berada di situ tapi bila dh dapat sesuaikan diri hati pun dah sayang budak-budak tu rasa berat hati la plak nak tinggalkan diorang. Masa nak balik dan salam dengan diorang ada yang menangis teresak-esak pun ada. Pelok aku sampai tak mau lepas. Memang sedih sangat masa tu.


Tapi setiap pertemuan pasti ada perpisahan. Nak ke tak nak berpisah itu pasti. Betul la orang cakap kita hanya perlukan sesaat untuk sayang seseorang itu tapi mengambil masa selama-lamanya untuk melupakannya dan aku pasti tak kan lupa sampai bila-bila kenangan ini.




Dengan geng otai yang memang happening





Sukaneka cari gula-gula dalam tepung




Apa-apa pun hari ni adalah antara hari-hari yang tak akan aku lupakan. Cuma aku berharap sangat diorang boleh berubah menjadi lebih baik dan tak kan lakukan kesilapan-kesilapan yang mereka lakukan dulu. Peluang sentiasa terbuka untuk seseorang itu berubah dan semua itu bergantung pada diri sendiri sama ada mahu berubah ataupun tidak... =)









9 comments:

  1. bro suka lagu tue uhuhu
    tp xtau nk nyanyikan untuk siapa

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  2. pokok pangkalnya kena bermula daripada hati..kalau hati tak nak berubah susahlah..

    elok anda pengaruhi mereka jangan mereka pengaruhi anda..

    ReplyDelete
  3. hehhehe...
    da xde rasa chuak lg ke??

    ReplyDelete
  4. hye! plz vote me kat

    http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

    no.3 ANNURAIN

    tq!

    ReplyDelete
  5. hye! plz vote me kat

    http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

    no.3 ANNURAIN tq!

    ReplyDelete
  6. hye! plz vote me kat

    http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

    no.3 ANNURAIN tq!

    ReplyDelete
  7. hye! plz vote me kat

    http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

    no.3 ANNURAIN tq!

    ReplyDelete
  8. d ana asrma akhlak tu awk ?

    smoga khidupan mreka d berkati Allah ..
    amin ...

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi