Tuesday, January 12, 2010

GARA-GARA FACEBOOK

Aku sangat bengang dengan sorang mamat ni. Dah aku tak suka sudah la jangan la dok mengada-ngada plak. Dah ar tak malu siap dok ngaku dia ni bf aku lagi kat sepupu aku plizzzz la....

Ni semua gara-gara facebook. Sebelum ni aku tak tahu siapa dia yang add aku tu. Yela guna nama lain. Aku pun layan cam biasa je la. Tengok-tengok dia. Pastu dok hantar komen rindu-rindu kat aku plak plizzz la... Malu kowt dok wat gitu.. Kalo hang tak malu pun aku malu.

Sepupu aku dok tanya bf aku ke tu? Dia buat mcm dia tu bf aku. Siap ngaku dia tu bf aku kat sepupu aku lak tu. Cakap nak jaga aku la apa kejadahnya tu?? Nyampah betul org cm tu.


Sebelum ni memang dia ska kat aku tapi aku dh gtau dh yang aku tak suka dia, aku anggap dia cm kawan ja so terima la kenyataan. Benda ni dh lama dh kowt? Bukan sehari 2 tapi dari tahun lepas lg aku dh buat xlyn dia. Ye la dk ska paksa2 org trima dia spa suka?


Benda ni dh mendatangkan masalah pada hubungan aku ngan si dia. Dia ingat aku ni dok melayan sebab tu jadi mcm ni. Kalo aku ni jenis ska dok melayan bertuah sgt la... Sampai org dok cakap aku sombong n jual mahal, lantak p la nak kata apa pn.


Kalo nak berkawan saja aku tak ksh, kalo nk melebih-lebih ni yg aku tak suka. Nak buat galak plak ngan aku, bukan jns aku, salah orang la... Sekarang ni aku dh delete dia dari list fren aku. Sekali lagi aku cakap aku tak suka ko, jadi jangan ganggu hidup aku.


Dan jangan jadi muka tak malu dok jaja cerita yang bukan-bukan pasal aku. Ngaku kata pak we aku kat sepupu aku eehhh plizzz la... Kalo betul xpa ni pandai2 dia ja..


Aku bukan nak sombong, nak perasan aku lawa ka apa ka, tapi at least jangan la dok buat mcm tu. Dok hantar komen rindu-rindu, malu kowt.. Kalo si dia baca xpasal2 ja kami gaduh. Tapi memang dh gaduh pn psl ni.


Sejak 2 menjak ni pun si dia mcm xpcaya kat aku. Asyik sangsi ja ngan aku. Benda-benda mcm ni walaupun nampak remeh tapi boleh jadi masalah yang besar kalo dibiarkan lama-lama kalo tak tak ada la kes mcm berita di bawah ni....



Tujuan aku ada facebook ni pun sebab nak cari kawan-kawan lama. Diorang yang suruh aku buat sebab senang nak bagitau kalo ada reunion dan memang pun aku dh jumpa kawan-kawan masa sekolah dulu. Jadi janganlah menyalahgunakan teknologi yang ada ni.


23 comments:

  1. satu lagi penangan facebook.
    macam2 dah berlaku.
    saya - sibuk depan facebook - kena gastrik...
    moralnya
    teknolgi bagus tapi ada sempadannya.....

    ReplyDelete
  2. GKSB..

    FB, ada baik ada buruk.
    harap2 laki tu faham2 jek bahasa.

    ..suh dia cari bunga lain. banyak kot kat fb tu.
    Huhu.

    ReplyDelete
  3. bek ko jd macam aku, add n approve yg d kenali jew,,

    FB lagi 1 aku wat utk kawan2 alam maya yermasuk blog nie.

    ReplyDelete
  4. a'ah akk pun add org yg akk kenal je
    kdg2 tu kwn atas kwn..
    mmg pun dh byk dah kes psl FB ni
    smpi gaduh laki bini..tgklah paper tu smpi cerai berai

    harap hub aden ngan bf baik kembali
    harap bf adek tu fhm situasi sbenar
    jgnlah cepat melatah..hiksss

    ReplyDelete
  5. seb bek gua x tjebak dlm fb nieh..klu x mau gua d goda oleh gadis2...ish3....syukur3...

    ReplyDelete
  6. haah tol2 add n approve yg dikenali sahaja

    ReplyDelete
  7. itu yang tak syok tu :(

    (mak su ceritakosong)

    ReplyDelete
  8. FB tak best.......... betul2 tak best tak suka tak suka............

    ReplyDelete
  9. ehhh...ape fbook ko...nanti ai anta windu2 n cayang2 kat u...wakakakak


    fbook tue leh mkn x??

    ReplyDelete
  10. bro dah add facebook kamu huhuhu

    ops sape kah itew... suka suki je kan.. bile die declare nie... sian

    out of topic--> he...23x mmg la.. tp kenyataan dorg lelaki melayu nie agak kurang romantik selepas kahwin... entah la.. teu topik dalam MHI je.. bro xtgk pun

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  11. jinggo,

    kesimpulannya facebook melekakan kalo xpndai bahagi masa..

    ReplyDelete
  12. LOL,

    Masalahnya org tu jns xphm bahasa...

    huhu..

    ReplyDelete
  13. MAMU,

    Ada ka gadis2 nk goda hg?

    mak nyah ramai la kowt

    hahaha

    ReplyDelete
  14. haha~
    tu lar dunia.
    kita nk orng.
    org plak x nk kite.
    org nak kite
    kite plak x nk org tu.
    hehe

    ReplyDelete
  15. he...23x die tue ade pe2 masalah ke...??

    sian huhuu... cube tnye leklok dgn die... mne tahu tertibe die dah nikah sorg2... xpun die cerai sorg2 ke he..23x

    p/s- cam mne la die klu sanding sorg2 or malam pertama sorg2 ek kan

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi