Wednesday, March 3, 2010

CONTEST WEDDING CIK AINA



Aku nak mencuba nasib plak join contest yang dianjurkan oleh Cik Aina. Mana tau ada rezeki lagi kan nak menang hehehe... Tapi tak kisah menang atau kalah hanya untuk memeriahkan contest ni. =)





Syarat-syarat penyertaan :



Buat satu entry berkaitan tajuk di atas. Panjang entry tidak kurang dari 100 patah perkataan.


Sila sertakan gambar "hadiah" tersebut di dalam entry anda. Tak kesah la kalau dari google pun..mengikut kreativiti sendiri.


Entry tak semestinya kena skema, lawak-lawak pun boleh, sebab aina kan sempoii!! hahaa.


Sertakan banner di atas dan backlink ke entry ni oke..untuk menyebarkan contest.


Tak jadi follower pun tak ape, tapi kalau nak follow pun buleh saje...tak paksa.

Tarikh tutup adalah pada 31.03.10

Dah join,sila tinggalkan pesan dan url entry di kotak komen yaa. Contestant terawal juga berpeluang memenangi hadiah saguhati dari aina.

Nak tahu lebih lanjut klik
sini

Setelah berfikir aku rasa hadiah yang boleh diberikan pada Cik Aina adalah



LESUNG BATU


Hadiah ni lain dari yang lain. Selalu bila nak kahwin ja orang akan hadiah pinggan mangkuk, gelas dan perkakas rumah yang lain. Tapi time bila nak masak, pastu nak kena tumbuk cili ke bawang ke rupa-rupanya lesung batu tak ada.

Aduiii!! Jenuh cik abang nak p cari plak. Guna blender pon rasanya tak sama dengan guna lesung batu.

Selain tu lesung batu ni boleh digunakan untuk pecahkan ais. Kalo orang utara kata boleh la kalo nak katok ais ketoi untuk buat ayaq ais. hehehe....

1 lg kelebihan dia, hadiah ni berat. Nampak la sket kita ni hadiah benda yang mabeless... Mesti pengantin teruja nak buka dulu hadiah ni sebab berat kan? Kih3....



Hadiah lain yang aku rasa patut bagi adalah


BOTOL SUSU


Orang kata sebagai lambang untuk cepat-cepat dapat anak. Hehehehe... Nanti bila dah beranak tak payah dah susah2 nak p cari botoi susu beli kat anak. Guna jer yang dah dihadiahkan masa hari perkahwinan.

Amacam kreatif tak? Lain dari yang lain kan??? Hehehe...






NOTACIKGADIS: Apsal followers aku dari 200 jadi 199?? Siapa la yang remove tu yerk? Sedihnye =(

P/S: Line masih tak ok. Tak dapat nak komen lagi.. Tulis N3 bleh plak.. Isk isk isk Heran toi...


9 comments:

  1. kreatifnya bg lesung batu..hoho

    ReplyDelete
  2. uit... dah menjadi amalan kasi barangan mcm tue,hhu...

    ReplyDelete
  3. haha hadiah u lesung batu tu sama dgn idea i tau.benda tu praktikal kan?:P

    ReplyDelete
  4. salam,
    thanks kerana sudi jadi follower blog Pesona 2010 (as known as Pesona Akasia).. saya ada blog lagi satu, tapi untuk isu2 automotif laa.. auto akasia..

    owh ye.. idea sis nak bagi lesung tu memang menarik.. jarang orang bagi.. walaupun nampak ntah ape2.. tapi, pada saya.. IA UNIK..! tapi kalau nak canggih, bagi lesung baru automatik.. ahahahahaha~!! ade ke..? hihi.. sekian bebelan penghargaan utk kali ni..

    ReplyDelete
  5. salam buat tuan umah...
    alamat selalu la makan sambal belacan lesong tumbuk

    ReplyDelete
  6. hampeh sungguh hadiah yang kau cadang kan tue...

    ReplyDelete
  7. lesung batu...kreatif...good luck ya...

    ReplyDelete
  8. huhu..sgt kretip adiah 2 oke..^_-

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi