Wednesday, April 21, 2010

BERTEMU JODOH DI BLOG

Kita selalu dengar kisah-kisah percintaan yang dikenali melalui chatting, YM la MIRC la dan macam-macam lagi. Hinggakan ada yang bertemu jodoh melalui laman sembang begini.

Dulu pon aku gila chatting gak. Orang kata kalo masuk yahoochat pastu p masuk group KEDAH2 ataupon PENANG leh kata terkenal juga la hahaha...

Itu dulu la. Sekarang dah tak join dah benda alah cenggitu. Nak kena marah dengan Mr S? Takut aku dia garang tau... Hohoho...

Korang pon mesti pernah join benda cm ni kan? Chatting ni memang buat kita ketagih. Pastu boleh kenal ramai orang. Kalo letak gambar kompom la ramai yang nak mengayat siap minta no telefon lagi.

Ada juga yang gila seks. Mula-mula layan elok la pastu mula la cakap benda yang bukan-bukan. Kalo aku jumpa orang cam tu memang terus block je.

Yang penting jangan terlalu melayan. Kadang-kadang kita boleh kenal cara orang yang jujur nak berkawan ataupun ada niat tak baik. Pandai-pandailah menilai.

Sampai sekarang pon aku masih berkawan dgn orang yg aku kenal melalui YM. Tak semua jahat.


Berbalik pada orang yang bertemu jodoh melalui alam maya ni, yang biasa kita dengar kenal melalui chatting tapi pernah lagi tak kita dengar bertemu jodoh di laman blog plak?

Kalo ada siapa? Nak juga aku dengar cerita macam mana bertemu jodoh melalui blog ni kan? Lagipun kalo nak cerita pasal jodoh ni macam-macam cara ia berlaku. Jumpa kat depan toilet pon kalo dah jodoh apa nak kata?


Al-maklum la kita ni bujang lagi. Mesti suka dengar pengalaman orang yang berkahwin bertemu jodoh. Hehehe...

Ada tak kat sini bertemu jodoh dalam blog? Sila angkat kening...

NOTACIKGADIS: Pernah juga jatuh cinta dengan blogger... Jatuh cinta dengan penulisannya.. =)


21 comments:

  1. salam......

    jodoh di blog...menarik.

    ReplyDelete
  2. ..blog?

    nak angkat tangan?

    hehehe..
    setakat ni jadi best friend ada.

    kekasih hati...

    tersilap numb ader..
    kahkah..

    ReplyDelete
  3. salam...
    ada kawan bertemu jodoh dalam SKYPE....org kedah..la ni bahagia dah depa tu...

    ReplyDelete
  4. tak dengar lagi

    tapi jumpa jodoh kat chatting memang ada

    ReplyDelete
  5. salam hye waaahh lau becinta sesame blogger memang menarik tu :)

    ReplyDelete
  6. huhu x prnah drg lg gak b'temu jdoh mlalui blog..tp klu ada tingin gak nk dgr..=)

    ReplyDelete
  7. aku x lagi..hehehe

    xjumpe lagi..

    ReplyDelete
  8. ko pernah jatuh cinta ngan blog hakak takk...kahhhhhhh

    ReplyDelete
  9. suka kat penulisan seseorang ada ler, hehehe

    ReplyDelete
  10. pak long,

    orang kedah gak ka?

    saya pa orang tu..

    haha...

    ReplyDelete
  11. a kl citizen,

    saya pon jumpa Mr S kat alam maya gk..

    hehe..

    ReplyDelete
  12. hanie,

    salam..

    thanks jadi my follower,

    nak bercinta dgn blogger gak..

    tapi da lg ke blogger yg bujang..hihi

    ReplyDelete
  13. shi3la,

    saya jatuh cinta dgn anak akak bleh?

    hohoho

    ReplyDelete
  14. salam anis,
    heeeeeeeeee...
    den kenal dgn exbf dalam tenet gak
    mula2 dalam forum
    dia mod kat forum tuh
    forum artis weh
    hahhah..
    den chat gak kat astro guna nik sama
    dia pun chat gak
    dia pun mula pvt chat
    then kawan2
    lama2 cintan cintun
    hahahha..
    dah break pun
    lallalal..
    kisah lama
    hukhuk...

    ReplyDelete
  15. BLUE,

    kenangan dulu2 bila diingat memang best..
    tapi adakalanya membuat hati kita sakit..

    tapi itulah yg dinamakan kenangan..

    sangat manis untuk dikenang dan pahit untuk ditelan

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi