Wednesday, April 14, 2010

CERITA KHAS: BIAWAK

Ini satu cerita khas pasal kejadian hari ni. Tadi masa aku p hospital Sultanah Bahiyah Alor Star, wad kecemasan telah digemparkan dengan sekor biawak yang tiba-tiba datang entah dari mana meluru ke arah pesakit-pesakit yang sedang menunggu giliran.

Semua pesakit berterabur lari. Yang lawaknya nurse kat c2 pon larikk sama.. Ahahaha..

Masa tu aku tengah berjalan nak ke tempat parking motor. Tiba-tiba biawak besar tu datang meluru ke arah aku, aku larikk dah sambil jerit-jerit. Besaq kowt bewak tu. Bewak tu kemudian meluru ke arah pesakit2 lain.

Kelam kabut semua orang melarikan diri. Bewak tu lari masuk bawah kerusi, budak-budak yang da kat situ pakat dok lawan panjat kerusi..hahaha....

Last2 sekali bewak tu lari masuk dalam toilet lelaki. Nasib baik tak ada dalam toilet time tu kalo tak lagi kecoh pa. Jenuh panjat sinki pulak? Ahahaha....

Bewak tu memang besar. Geli geleman aku tengok. Tapi sayang tak sempat amik gambar sebab aku dok gelak tengok, sampai terlupa ahahaha...


Ada kot besar ni bewak tu...




7 comments:

  1. salam...
    ni mesti petanda ada org nak merisik...hehehehe

    ReplyDelete
  2. Apsal la lari..biawak tu mesti sakit..dia nak minta bantuan..sekali nurse pon larii..

    ReplyDelete
  3. uh uh
    saya penah juga nampak bewak macam buaya ni . kat sungai di kampong kawan dulu2.
    ingatkan buaya, punya la besar. dia kata biawak la, hahhah..
    saya mmg jakun kalau tak kenal kan
    ekkeke..
    tapi mmg takut la kan

    ReplyDelete
  4. blue,

    takut + geli...

    mau xterjerit2 smbil lari2...

    hehe

    ReplyDelete
  5. salam ..
    hehee ..
    klakar laa ..
    tp ct agk stuju ngn nazz ,
    mna na taw kn klu2 biawk 2 mmg btul2 skit ?
    & na mtk bntuan ?
    hehee .. :D

    [plek gk asa bila tgok owg yg blainann agma dri kita tgkp biawk dgn slambanya d kg tok ct bbrapa thun yg llu ..
    cool ja dye .. hehee ..]

    toHanis ; nmpk x ct pnya blog update kt dashboard ? huhuu ..
    sbb ritu kwn kita [seha], kata xnmpk, & ct pn xnmpk dye nya gk coz kmi sma2 tuka url ..
    huhuu ..
    bila ct dlete blog dye, n folow blik, bru nmpk .. :)

    wassalam ..

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi