Tuesday, April 20, 2010

PELUANG KEDUA




Mahu exam, dah tak on ym, fb jarang-jarang, tapi blog?

Tak boleh kalo tak update.






Peluang kedua?


Dulu dia pernah melukakan hati aku.


Aku pergi bawa diri. Aku nak jauhkan diri dari dia.


Tapi semakin jauh aku lari, semakin dekat dia pada ku.


Aku cuba menerima dia semula walau hanya sebagai kawan.


Tapi hati tak kan pernah menipu.





Ya, aku masih sayangkan dia.

Dan dia masih sayangkan aku.

Peluang kedua ini kami ambil untuk perbaiki diri masing-masing.


Tapi kenapa aku masih melukakan hati dia?


Aku tidak curang, malah aku hanya setia pada dia.


Cuma kenapa aku sering mengikut emosi apabila marah?


Aku membuatkan dia kecewa.


Kadang-kadang apa yang aku lakukan dan katakan hanya kerana ikut emosi.


Hakikatnya aku tiada niat kerana aku hanya sayangkan dia.


Hanya dia...




Mr. S


Maafkan saya kerana sering buat kamu susah hati.

Tidak ada sikit pon niat di hati saya nak melukakan hati kamu atau permainkan kamu

Insyaallah, saya akan buktikan pada kamu, saya boleh menjadi seperti yg kamu inginkan

Dan saya tahu itu semua untuk kebaikan saya juga.

Terima kasih pada kamu.

Semoga peluang ini kita guna sebaiknya.

Jangan melukakan hati masing-masing lagi


18 comments:

  1. jgn sia kan peluang kedua.

    sbb bila ada peluang ke 3 semuanya sudah tawar dan tak semanis mana

    ReplyDelete
  2. didoakan yang terbaik buatmu :)

    ReplyDelete
  3. aku lak camne???ko curang....hahahahah

    ReplyDelete
  4. ~0~

    ko tetap ada dalam kenangan aku..

    hahaha

    ReplyDelete
  5. Kadang2 ssh utk memuaskn hati yg tersayang.
    memahami seseorang dahulu sebelum kamu menyayanginya..
    bgaimana utk memahami?
    terima die seadanya.
    dan die juga harus cuba utk menerima kamu seadanya.^_^
    gd luck for ur second chance.
    n kurang2 r emo tu..byk kn sabar..--->kita serupa..hahahah

    ReplyDelete
  6. farwalis,

    memang dia byk bersabar dgn kerenah sy..

    huhuhu

    ReplyDelete
  7. Kirim salam kat Mr S....




    Hi..hi..lariii..

    ReplyDelete
  8. mr s?

    hmmmmmmmmmm


    dia juga mr s bukan nama sebenar..


    hukhuk...

    ReplyDelete
  9. salam,

    teruskan perbaiki diri
    jika peluang ke 2 masih ada
    biarkan 2 itu beku dan jgn ada peluang ke 3
    kerana mungkin tiada lagi yg ke 3


    ps:
    bersyukur kamu ada peluang ke dua

    ReplyDelete
  10. halamak aku ni bila nak ada aweks

    ReplyDelete
  11. Gunakan peluang sebaiknya !

    gud luck

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi