Saturday, April 3, 2010

SESEKALI KU RASA TERINGIN............

Aku teringin sangat nak jadi cam perempuan lain yang lemah lembut, cakap sopan santun, jalan pon lemah lembut sampaikan kadang2 kita tgk dia ni jalan ka cm tak jejak tanah plak. Pendek kata semua perbuatan dia lemah lembut.

Nak harap aku jadi macam tu? Memang tak la kan. Hancuq aku kalau jadi cm tu. Tapi teringin sangat nak jadi ayu cm popuan len. Makan control2 bukannya cm aku, makan kira nak cepat abeh ja... Hahaha...

Susah bebenor nowh. Aku ni dh la lasak sejak dari kecik ni.. Mai besaq-besaq ni kurang sket tapi still ada sifat keperempuanan tu cuma kadang2 ada lagi pangai jantan tu ish2...

Bila tgk member2 len yg lembut2 ni kdg2 rimas gk sebab lambat depa ni wat keja, err cermat kowt sbnrnya. Kalo aku ni kira nk cepat ja. Jalan pon tak ada nk control2.. Lambat. Rimas. Tapi dlm masa yg sama teringin sbb nmpak ayu je kan?

Kalo tgk muka aku nmpak cm popuan ayu, tp sbnrnya sbliknya. So jgn terpedaya dgn pic kat banner blog tu ye hehe..

Selalunya lelaki kan prefer sukakan perempuan yg penuh dgn sifat2 lemah lembut dari perempuan yg selamberr cm aku ni. Betul tak para lelaki sekalian? Kalo diberi peluang mesti akan pilih perempuan yg no 1 tu betul tak?

Tapi bila fikir balik orang yg ska conrtol2 ni hipokrit la. Jgn xtau da perempuan masa dgn kita gelak mengilai, ckp kuat, tapi bila depan lelaki, haisyoo tiba2 berubah jd perempuan melayu terakhir, pijak semut pon tak nak, elak takut mati.

Kalo depan lelaki makan control sampai kalo termakan tulang ayam, takut nak luah, sanggup telan tulang tu lagi.

Jadi baik jadi diri sendiri. Bila aku tanya kat status facebook aku pon ramai yg nasihatkan supaya jd diri sendiri. Mungkin perlu jadi diri sendiri tapi kena la gak berubah mana2 yg patut dan yg tak sedap mata memandang. Kan?

Umi aku pon penah tegur, cuba jadi cm popuan sket. Memang la aku perempuan cuma kasar sket kowt. Masa sekolah dulu lagi ar kasar. Mai besaq2 ni la kena ubah. Kasar2 ku pon ada gak laki terpikat wakakakaka.....


14 comments:

  1. salam,
    heeeeeeee just be urself
    i ni jalan catwalk you.. tapi jgn cuba nak try yg bukan2.. ekkekek
    jinak2 merpati kot
    lalala
    or mawar berduri
    kuikui

    ReplyDelete
  2. bg aku... jdik diri sendiri sudeh... tp dlm mase yg same kena baiki diri... but jgn ler sampai perlu hipokrit.... soal jodoh tue.. insyaallah ..sampai masa dia dtg... jgn riso... mmg kekdg kita jeles dgn kekwn yg dah bercouple.. bg aku single tue best taw... ok aku dah start merepek nie sbb byk sgt mkn kerepek ... gud luck my frend....

    ReplyDelete
  3. pi la practice jadi model depan sawah padi

    ReplyDelete
  4. salam...
    ala..chek pun ok apa....sempoi dua-tiga kepoi...manih sangat..

    ReplyDelete
  5. wan jun,

    makan kerepek tu huluq-huluq la sama..

    ReplyDelete
  6. hans,

    takut tersungkuq dalam selut ja la...

    ReplyDelete
  7. pak long,

    amboi puji lebih2 ni...

    kembang abeh dh ni.. hahaha..

    ReplyDelete
  8. jadi sendiri lg best..biaq la org nak kata apa pun..ala..kasaq2 pun mesti ada jgk lembutnye tu tang mana2..hehe..

    ReplyDelete
  9. cik sha,

    ada ja lembut dia ni...

    mcm tahu2 je nowh??

    kih3...

    =P

    ReplyDelete
  10. sapa kata kasar tak lembut... tak caya tengok sini...

    http://dkama.blogspot.com/2009/05/rock.html

    PEACE...

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi