Tuesday, September 7, 2010

BILA BUDAK-BUDAK BERCINTA DI FACEBOOK

Zaman sekarang ni zaman canggih, orang kata dunia di hujung jari. Budak-budak pon dah ada telefon. Apatah lagi Facebook (FB). Adik aku yang darjah 6 tu pon dah ada FB.

Memang la zaman semakin moden, budak-budak sekolah pon dah pandai bercinta (aku pon sama la dulu) tapi tak ada la advance macam budak-budak sekarang ni.

Sebab apa aku kata advance?

Mai sini aku nak story. Ampa baca baik-baik.

Pernah ampa tengok FB budak-budak sekolah yang tingkatan 1-5? Mesti tak punya kan? Lagipun kawan-kawan kita kebanyakan semua dah lepasan sekolah dan ada yang keja. Tapi aku bertuah sebab ada sepupu-sepupu yang masih sekolah.


Ada la juga aku dok tinjau kawan-kawan depa. Sekali jumpa budak-budak yang dok bercinta. Yang paling tak boleh blah sekali ada yang baru tingkatan 2, 3 tapi post kat wall

" B, dah makan ke? Kenapa tak call honey semalam?"

"Abang, cayang rindu abang la"


Tapi apa yang tak boleh blah siap ada yang mengaku hubby. Adeh. Baru tingkatan 2, 3 kowt? Tetek pon baru nak tumbuh dah menggatal tak ingat dunia. Budak sekolah lagi kowt? Aku cukup geli kalau ada budak-budak yang dok menggatal macam ni.

Kalau tak caya mai ampa tengok.





Itu belum lagi setiap 3 minit update status kat FB yang depa ni di andaikan pasangan paling bahagia dan paling caring bila dok tanya " B, dah makan ke belum?" "B, jap erk cayang nak p toilet" Ha sampai nak p toilet pon nak update status?


Situasi ni selalu terjadi pada yang lebih dewasa sket la. Kawan-kawan aku masa zaman sekolah dulu ada ja yang buat macam ni sekarang ni. Kawan-kawan U setakat ni tak ada lagi la.


Bukan lah aku nak jeles ka apa ka tapi perlu ka setiap 3 minit nak post kat wall macam tu?


Nset kan ada? Canggih plak tu.. SMS dah la. Cukup ampa dengan pasangan ampa tau dah la kan lebih afdal? Owh aku lupa nset kredit habis kot. Gayut malam-malam buta siap buat super saver boleh plak?

Ish2 macam-macam budak zaman sekarang ni advance terlebih. Selalu ja aku bising kat adik aku kalau depa dok asyik SMS ja. Tak mau aku adik-adik aku dok menggatai macam tu.


Apa kata ampa pulak?

32 comments:

  1. bukan setakat dak dajah 6 da qeti men benda alah fesbuk nyh,umo 4 5 thun pown ad gk ;)

    ReplyDelete
  2. Sirius beb, budak2 sekarang ni, kalu becinta tu memang dorang poyo cam gampang..haha...baby la, honey la, papa la, mama la...haktuihh...geli gila...

    Nak aje lempang laju2 sekor2 budak2 skolah yang macam hg kata "Tek tak tumbuh lagi" (LOL) becinta...macam harem...hahah...sori bahasa yang digunakakan agak dewasa...haha

    -sharkox-
    Cerita Jejaka Hensem dari Sintok

    ReplyDelete
  3. erk??hehehe..memang setuju 100% la..

    ReplyDelete
  4. sharkox,

    memang geli hakhak..

    xpa aku dah dewasa haha

    ReplyDelete
  5. "Tetek pon baru nak tumbuh dah menggatal tak ingat dunia"<---- aku tersedak ayaq kopi bila hang kata lagu tu...aku tak tahu nak kata apa kat depa ni...takut dah kawin isok dailognya berbunyi begini.

    "B dah makan ke? jawapan adalah "Apa hang mata buta kaa,tak nampak aku dok sini dari tadi tunggu hak masak,buduhh"

    Masa tu kena la cari posting yang depa dok post masa nak rak bercinta dulu...he3...

    ReplyDelete
  6. hmm..tuh la..skang ni..dok terpengaruh ngn high school musical la tu

    ReplyDelete
  7. aku ada..
    dan aku pembuli FB sepupu sepupu ku..
    bangga bangga..

    budak darjah 6 dah ada FB..
    damn..
    nasib family jer..
    kalau x..
    sumpah aku xapprove..

    ReplyDelete
  8. Mankuchai,

    nak tisu tak lap ayaq kopi tu?

    hahaha...

    ReplyDelete
  9. HEMY,

    macam-macam pengaruh..

    dunia di hujung jari kata kan

    ReplyDelete
  10. azrie,

    haha..

    da budak popuan dok hegeh2 kat sepupu aku, skali kakak2 dia termasuk aku wat serangan di fb

    haha..

    pueh..

    ReplyDelete
  11. haha tau takpe.zaman i dulu bdk2 tak tau lg cinta tu apa hoho :P

    ReplyDelete
  12. cha,

    masa zaman budak2 dlu kita anggap cinta tu macam sambal belacan

    keh3..

    ReplyDelete
  13. nak heboh satu dunia depa bercinta

    ReplyDelete
  14. bebudak zaman sekarang..nasihat je la yg leh kita wat..

    ReplyDelete
  15. budak skang mmg advance lebih.. dunia akhir zaman..

    ReplyDelete
  16. gua rase nak terajang je bile dengar benda2 cmni...ishhh budak2 ni kalo jadi adik hantwo konfem terkencing terberak hantwo wat..

    ReplyDelete
  17. haha tak boleh blah . rasa macam nak hantar diorang masuk tadika balik cakap gaya gedik macam tu haha

    ReplyDelete
  18. gelinye...amboi budak2 sekarang..org yang nak kawin ke..dah kawin xde pulak nk macam tu kan..pelik2..

    ReplyDelete
  19. JANGAN LUPA JOIN http://suhaidasupalio.blogspot.com/2010/09/peraduan-memori-di-pagi-raya.html

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi