Thursday, October 28, 2010

BEST SANGAT KE MENJADI PERAMPAS KEKASIH ORANG?



Pernahkah kekasih anda dirampas?

Sakit kan kecewa?

Lebih sakit kalau yang merampas kekasih ampa adalah kawan baik sendiri.

Selama ni kita berkawan baik dan kawan baik ampa mengenali kekasih ampa. Dan tiba-tiba hubungan ampa dengan kekasih ampa menjadi dingin. Ampa pon berkongsi cerita dengan kawan baik ampa.

Tapi tiba-tiba kawan baik ampa yang selalu bagi kata-kata nasihat, macam tak mau masuk campur. Hubungan ampa pon tak lagi macam dulu.

Ampa pon pelik. Apsal tiba-tiba orang yang ampa sayang di sekeliling ampa berubah?

Tup tup ampa dapat tau kekasih ampa ada hubungan sulit dengan kawan baik ampa. Ampa akan rasa dikhianati oleh kawan baik sendiri, orang yang ampa percaya.

Pasti sakit hati, kecewa tu tok sah kata la rasa macam nak bunuh ja sekoq-sekoq.

Itu baru kisah kawan baik rampas kekasih ampa. Tapi kisah yang aku nak kongsikan kali ini adalah melibatkan roomate sendiri yang rampas kekasih dia.

Pasha Sandha (bukan nama sebenar) memang terkenal dengan personaliti yang menarik. Tinggi, putih, lemah lembut. Namun si Lisa Surihanis ni tak kurang juga kecomelannya. Putih gebuss walaupun agak rendah sket dari Pasha dan mereka adalah teman sebilik.

Pasha memang terkenal dengan perangai playgirl. Tak pernah lekat dengan seorang laki, selalu perhubungannya tidak akan kekal lama dan gaya hidupnya agak moden jika nak dibandingkan dengan Lisa yang sering berbaju kurung al-maklum lah asal dari negeri Pantai Timur.

Tapi apa yang Lisa tak tahu adalah Pasha ada hubungan sulit dengan Pak we Lisa.

Lisa dapat tahu pon kebetulan masa secara tak sengaja terlihat laptop Pasha yang masa tu tengah chat dengan Pak we si Lisa ni. Masa tu Pasha ke toilet. Dia tinggalkan laptop kejap.

Masa tu si Lisa ni dah pelik. Bila dia tanya si Pasha ni tak mengaku. Kononnya macam tak ada apa-apa dengan Pak we si Lisa ni.

Ada 1 hari tu masa Pasha kuar amik air kat pantry, Lisa check telefon Pasha. Apa yang mengejutkan siap ada SMS sayang-sayang lagi dengan pak we si Lisa ni. Apa lagi mengamuk sakan la Lisa.

Bawa nset si Pasha ni lempar depan dia sampai berkecai. Yang pasha ni terkejut. Lisa ni mengamuk sampai cakap "nate mu bla bla..."

Ini kawan sebilik sendiri yang merampas kekasih. Sangat kurang ajar betol. Walaupun macam tu, tepuk sebelah tangan tak akan berbunyi. Dalam kisah ni pak we si Lisa tu turut bersalah.

Ampa ada pengalaman macam ni? Kongsikan



P/S: Kisah ini berdasarkan cerita betul. Cuma nama watak saja yang berbeza.


27 comments:

  1. haih! kejam gile pasha..

    mmg xptt rmps kksh kwn sndri..mcm dh xde yg lain..

    ReplyDelete
  2. ade satu kesah lg~

    laki A minta break,
    dan pmpuan B yg sllu dipersalahkan,
    sbb x fhm laki A tu la, xdpt ikut ape yg llaki A tu nak lah.. pencek cite laki A dh tawar hati kt pmpuan B sbb bla bla bla...
    pdhl laki A tu dh ade pmpuan C !!!!
    yg plg sakit hati, llaki A tu xder lak btrus terang dgn pmpuan B tu yg die dh suke kt org lain..
    llaki A dan pmPuan C tu kapel b4 break dgn pmpuan B tu lg..
    cam hampeh!!
    sakit hati!

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. ~what goes around is come around....~

    ReplyDelete
  5. x patut2 rampas kekasih kwn sdiri...x de org len dh ke..hehe

    ReplyDelete
  6. kuang asam punya roomate ngan pakwe
    sepak ja sekoq sekoq
    kalu da xsayang tu ngaku jela
    cakap depan depan
    xyah la sampai mcm ni kan
    saket ati org

    ReplyDelete
  7. tak patut si pasha buat macam tuh , takkan takde lagi laki lain atas dunia nih ? tapi betul jugak , kalau tepuk sebelah tangan takkan berbunyi .

    ReplyDelete
  8. erm.. mmg xptt c pasha 2.. mmg r lg hot.. hu3..

    ntah2 balak c lisa nih mmg de hati gak kt c pasha ni..

    de gak 1 kes nih.. laki 2 rpt dgn pmpuan ni sbb nk knal bestfren dia.. mcm cite Chinta sekrang..

    kes saadiah n bestfren dia 2(lpe lak nma) hehehe.. kes dorg nih smpaikn da nk kwin sbb laki 2 nk wt saadiah 2 jeles.. huhuhu..

    ReplyDelete
  9. sedih lah kisah macam ini..huhu...

    ReplyDelete
  10. saye ade pengalaman.. n saye sniri yg rase..
    saye bru kenal gn sorg junior ney.. n ktorg sgt rapat.. one day.. tb2 junior ney come n ask me.. bout my feeling toward one guy ney.. n mase tuh saye xpenah terpikir pung yg junior tuh ade the same feeling like i have.. n saye pun cite sumenye.. last2.. after few hours.. ktorg kuar n the guys porpose her.. saye sgt terkejut.. mase tuh tuhan jela yg taw ape yg saye rase.. sgt saket.. huu..
    tp mase tuh junior tuh xbg jwpn lagi... at 1st dye cakap nk tolak..
    n yesterday saye terkejut dye terima.. saye sgt terkejut.. org yg saye percaya n syg wat saye cmtuh... saye seolah2 berkawan gn musuh.. bak pepatah tuh musuh dlm slimut.. fyi.. saye n the guy dah berbulan2 cuba tok trima masing2.. but mase tuh saye rxredy lagik.. when i ready dye dah gn owg laen.. n skng ney.. saye simpan saket saye sorg2.. bile ktorg lepak skali n dowg pung ade.. saye xkn pdg dorg... sbb sgt saket hati ney.. saye je yg taw..

    ReplyDelete
  11. bf aku pon maen dengan bez fren aku.. memang nates la... mentang-mentang aku pindah skolah, suwuh la si bestfren aku ni tlg tgk bf aku, kot-kot ade makwe laen, sekali memang dia jaga betoi... balak aku dirembat nya... aku bg jari tengah jugak masa jumpa 2 ekor tengah date...benda tu jadi 5 tahun lepas... tapi skang aku tak sakit hati dah, malah bangga giler sebab 2 2 ekor tak sambung study... amik kaw

    ReplyDelete
  12. haishh..macam-macam..bf kena rampas ok lagi kot sdih sat ja leh cari len..kalu laki kena rampas maunya jadi meroyan..

    ReplyDelete
  13. wahhhh anis story ni...
    kalo si Pasha@ lisa tu baca...
    kompem sentap weiiiii!!
    story yg pnh aku dgr....
    hot! hot! hot!
    suatu ketika dulu~

    ReplyDelete
  14. kalau aku jadi lisa tuh, aku pi cari jantan len! cari jantan hat pasha tu penah couple! hahaha!

    tak payah sedih la kerana bangsat dua ekoq tu, not worth it! simpan air mata untuk benda laen yang berbaloi

    nasib bek tu baru bf-gf, nasib baek taw dari awai..kalau dah terlajak bertunang menikah semua???

    ReplyDelete
  15. menarik,,,
    tapi kisah sy lain cikit,,
    bukan mmber yang merampas,,
    tpi ex dia yang rampas balik ..
    [cop blh ker ckp bnde tu sbgi merampas kekasih erk] hehehe,,,

    skunk dia dh couple balik pon ngn ex dia,,lps kami putus,,
    skunk nie nk mintk couple balik,,
    xmo laaa sy,,,,

    kang kner tinggal lagi,,hehe

    ReplyDelete
  16. itu tanda nya.. tak ada jodoh.

    Ingat lah ye.. "Manusia itu dijadikan berpasang2".. insyaAllah semua orang ada jodoh masing2..

    Lebih baik clash sebelum ada ikatan daripada affair selepas ada ikatan...

    ReplyDelete
  17. kalo taknak bf dirampas..jgn rampas bf org...skrg sekejapan je..dah dpt balasann.....tunggu jelahh...

    ReplyDelete
  18. main main bola sepak pulak bole rampas2 nih..

    ReplyDelete
  19. sakit hati macam nak mati..sob..sob..

    ReplyDelete
  20. best ape rampas kalo yang dirampas tu maya karin nagn lisa surirumah :)

    ReplyDelete
  21. lelaki salah! perempuan pun salah! kesian3....anak3 jadi mangsa << ttbe hohooo

    ReplyDelete
  22. panasnye kat sini!
    acond plis!
    kipas!
    kipas!

    'p

    things happen for a reason.

    ReplyDelete
  23. SALAM,
    KALAU BOLEH ELAKKAN MEMBINA KEBAHAGIAAN ATAS KEHANCURAN ORANG LAIN ! BAGAIMANA KALAU KITA SENDIRI DIPERLAKUKAN SEDEMIKIAN ?

    ReplyDelete
  24. Belum lg ada pengalaman sebegini, dan harap2nya tak adalah..

    ReplyDelete
  25. aku bnci gla pompuan perampas...bf aku pon kna rmps jgak....pmpuan prampas tu ialah spupu aku sndiri tu yg aku x thn...die bleh plak ckp aku x pndai jga pkwe geramnya aku!!!!!!

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi