Tuesday, October 26, 2010

DAH BERTUNANG TAPI MAIN-MAIN CINTA DENGAN ORANG LAIN???

Ini cerita pasal tunang yang dh ada tunang tapi still dok meroyan kat laki lain.

Kawan aku, aku namakan dia Lisa Surihani (bukan nama sebenar) cerita yang dia gaduh dengan roomate dia Si Pasha Sandha.

Gaduh sebab Pasha Sandha ni dah terkantoi dengan tunang dia Si Awal Ashaari gara-gara dok meroyan dengan jantan lain.

Kebetulan Lisa Surihani ni dulu sekelas dengan Si Awal masa buat degree dan sekarang ni Lisa dan Pasha sambung master kecuali Awal ni yang sibuk bekerja. Cari duit nak kawen kan?

Bila dah terkantoi Si Pasha ni tuduh Si Lisa yang cerita semua tu dekat tunang dia. Mula la depa tak bertegur sapa.

Sedangkan tunang si Pasha Sandha ni syak yang Pasha ada laki lain bila bil telefon melambung tinggi, nak kata selalu sms dan call tunang sendiri jarang-jarang sekali. Bila tunang dia check bil telefon ada nombor tak dikenali.

Bila dah terkantoi si Pasha ni macam tak nak akui kesalahan sendiri. Dah memang dia pon keras kepala. Bagi dia, apa yang dia buat semua betul. Si tunang pula memang penyabar orangnya still bagi peluang dan banyak mengalah.







Tak tahu kenapa walaupun dah ada tunang still nak main-main cinta dengan orang lain?

Sepatutnya bersyukur sebab ada tunang yang penyabar macam tu.

Sebab ramai lagi yang terkejar-kejar untuk mencari kebahagiaan.

Kadang-kadang bila seseorang itu terlalu ikut telunjuk kita, tanpa kita sedar kita mempergunakannya, kita mencabar kesabarannya tapi andai kata kesabaran itu semakin hilang mungkin saat itu menyesal pon dah tak guna.

Hargailah orang yang sayangkan kita dan terima dia seadanya.

Doakan Allah tetapkan hati kita dan terhindar dari semua ini.


"Jika kamu tidak memiliki apa yang kamu sukai,
maka sukailah apa yang kamu miliki saat ini"



25 comments:

  1. orang yang memang tak pernah puas dengan apa yang dye ada. grrr

    ReplyDelete
  2. salam jenguk-jenguk

    suka ayat yg kaler merah tersebut.

    ReplyDelete
  3. bersyukur lar dengan ape yg ade...

    ReplyDelete
  4. minta dijauhkan ar perangai2 cmni~ huhu

    ReplyDelete
  5. btol tu..trend kot skg ni mainkan perasaan org lain.. xbgus kan :(

    ReplyDelete
  6. akulah tunang yang penyabar tu..kui3..hehehe

    ReplyDelete
  7. @boneka,

    thanks datang jenguk.. GKSB pon suka ayat tu =)

    ReplyDelete
  8. @gomok,

    nasib masing-masing..nasib kita ni tak tahu lg mcm mana

    ReplyDelete
  9. @alianac,

    kalo jadi trend susah la saya nk cari pasangan nanti

    huhu

    ReplyDelete
  10. @pidut,

    hang tunang dh ka?? melepas aku

    hahaha

    ReplyDelete
  11. bole je nak tambah tunang g..muahahaha

    ReplyDelete
  12. wah...kisah tunang zaman skang...

    dugaan bertunang.....

    (^^,)

    ReplyDelete
  13. bila masa pulak pasha sandha bertunang dengan awal ashaari?


    bila masa plak pasha sandha masuk unibersiti?

    bila masa pasha kawan baek dengan lisa surihani??

    hang amek gossip neh suathabaq mana neh???

    ReplyDelete
  14. @pidut,

    amboi...ada hati nk tmbah sorg lg...

    hahaha

    ReplyDelete
  15. klau aku jadi laki tu mmg idak leee...dem..tp ye lah..duit dh byk abih kat tunang tu kan..sayang pn membutakan mata..haisshhh

    ReplyDelete
  16. aikk!!! nama timang-timangan ku masa skul dulu ada dlm citer nih...hahaha..kantoi!!

    ReplyDelete
  17. ini pun sedih jugak..kenapalah..ada org x puas mcm ini....

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi