Friday, October 22, 2010

KALAU ADA MASALAH LUAHKAN, USAH DISIMPAN. TAPI LUAHKAN KEPADA SALURAN YANG BETUL



Alhamdulillah.

Tadi aku dah buat meeting dengan budak-budak aku

Aku dah tegur dan luahkan apa yang aku dok pendam, apa yang aku rasa.

Aku harap budak-budak tu akan buat yang lebih baik lagi lepas ni.

Aku tak salahkan depa 100% sebab aku tau depa baru first year yang mungkin kekurangan pengalaman tetapi malu nak bertanya.

Lepas ni aku harap depa akan amik iktibar dan teguran yang aku buat itu bukan bermakna aku nak hentam depa, tapi niat aku cuma nak perbetulkan apa yang perlu diperbetulkan walaupun aku tahu aku pon tak sempurna.

Lagipun ni tahun akhir aku, lepas ni hanya ada budak-budak tu nak menyambung legasi yang mungkin akan kami tinggalkan nanti.

Tapi

Sungguh memalukan tadi aku hilang sifat kemachoan aku bila aku termenangis di depan budak-budak tu.

Ciisss...

Mungkin aku terlalu penat memendam.

Habis la pecah rahsia. Kakak yang nampak garang dan tegas ni rupanya punyai hati yang lembut dan cepat tersentuh.

Argghh memalukan betul.

Aku harap depa akan amik teguran aku itu sebagai sesuatu yang positif.

Aku juga belajar sesuatu.

"Walau sejauh mana pon kita berlari, andai kita rebah, pasti ada yang akan menghulurkan tangan memimpin kita bangun kembali"

Terima kasih kepada yang memberi kata-kata semangat dalam entry ini.

Bak kata aku

Senyum mau maneh

Senyum-senyum selalu

=)









9 comments:

  1. aku slalu nye tak amik tau pun sal junior ... hahaha
    prihatin tul kak senior tau ... iloike

    ReplyDelete
  2. tahniah!

    me pun selalu akan menangis bila meluahkan perasaan ... (xkiralah ..sedih ke gumbira ke ... samerje reaksi me ..hahaha)

    sebab tu mmg susah r org nak tgk me meluah perasaan ... huhuhuh

    tahniah lagi!!!

    ReplyDelete
  3. Aida pun de masalah gak~ tapi aida sentiasa senyum~ *dapat kurangkan sikit kestressan kte~

    say cheese! hehe~ ;p
    ;)

    ReplyDelete
  4. Seirg senior yg baik..harap2 junir akan masukan dlm kepala apa yg senior katakan..mahal tau airmata senior ni....

    ReplyDelete
  5. Pakcik da try senyum tp takmo maneh ponnn...ada masala kot tp da luahkan pd saluran yg betoi..tp masi x maneh2 jugak...cmner nih!!

    ReplyDelete
  6. ololo..nangis2 manje gitu..heeee
    senyum kene manehh..heee

    ReplyDelete
  7. keh. keh.

    nasib la gua tak jadi budak 1st year gadis blogger ini.

    tak fasal2 gua sekali kena hentam.

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi