Monday, October 11, 2010

UNTUK ORANG YANG SINGLE AMPA DAH BETUL-BETUL BERSEDIA KER?




Masa single mesti tergedik-gedik nak ada pasangan gak

Tapi bila ada orang tanya dah bersedia ker?

Terdiam kaku tak terjawab.

Hahaha...

Pelik-pelik.

Betul gak kan?

Dah bersedia ke nak melangkah ke alam yang seterusnya?

Kalau dulu dah biasa buat semua benda seorang diri dan berdikari, tapi bila dah berdua kena fikir hati yang nak kena jaga.

Nak buat apa-apa pon kena ingat ada hati yang hendak dijaga. Dan kadang-kadang kita terlupa yang kita dah berpunya.

Persoalannya, ampa betul-betul bersedia ker? Atau aku patut tanya diri sendiri dah betul-betul bersedia ker?

Ha, kan tak ada jawapan.

Entah tak paham dengan diri sendiri yang tak pernah serik ni.

Ya, aku tak pernah serik sebab aku akan sentiasa berjuang untuk mencari kebahagiaan



=)



NOTACIKGADIS:


Errr... Tergedik nak ada pak we, bila orang dah melamar tak nak terima plak. Aku tak nak dia, aku nak orang lain.

Memilih!!!

Ahahaha..

=P


40 comments:

  1. pilih yg ensem2 tau...
    pilih jgn sebab kesian.

    ReplyDelete
  2. CHEQ TUN,

    2-2 ensem tapi sorang anak mami sorang muka cam jepun hihi..

    ReplyDelete
  3. pilih org y mau trima kita seadanya..dulu,kini & selamanya..cinta x do kompromi tau..skrg syg,esok,lusa pon syg gak..

    cinta itu mberi & mnerima..kita pun kn trima dia seadanya ^^

    ReplyDelete
  4. time bercinta 9 tahun dulu selalu tanya si dia BILA KITA NAK KAWEN? pastu bila dia serius nak ajak kawen, aku nanges kat mama cakap takut + tak bersedia... last2 si dia tunang ngan pompuan lain. =(

    ReplyDelete
  5. dah ready!!!! hehehe..gua nih gatal sket...

    ReplyDelete
  6. YONG,

    Itu kriteria utama yg saya nak cari..

    masih diuji dan teruji

    ReplyDelete
  7. sofia,

    pak we lama aku kawen dgn orang lain

    haha

    ReplyDelete
  8. dear, haha.kan? macam tu la rase sekarang..
    da minat someone ni lah jugaak. dah confess jugak. tp dye xminat kte kot. hahax.

    tp ad org lain, masih tggu kte.but, xd prasaan pn kt dye.serba salah pn ade. tp xmo. haha.nak org len tu jugak. haihs..memilih2.. T__T

    ReplyDelete
  9. cri y bt0i2 cyg kt kter la..wlaupn kter skew kt 0ram laen, p lbih baek plih 0ram y skew kt kter dr 0ram y kter skew tp xtaw dye skew kter x..bt0i x.???

    ReplyDelete
  10. hoOo.. kadang2 tu sebenarnya dah sedia. cuma tinggal tak sanggup je kan? huhu..

    apa pun, semoga bertemu dengan teman terbaik bersama d dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  11. soal pasangan..tuhan yg menentukan..kt boleh berusaha dgn cara baik dan berserah pd yg Maha Esa..

    ReplyDelete
  12. kahwin terus senang! tak payah nk kapel2.. haha..

    ReplyDelete
  13. @MRA,

    jangan terima orang lain kerana kesian..

    bahaya..

    ReplyDelete
  14. @asada,

    macam mana tahu ni??

    hehe..

    xsanggup nk tinggalkan kebebasan yg dinikmati skrg kot hehe

    ReplyDelete
  15. @asada,

    macam mana tahu ni??

    hehe..

    xsanggup nk tinggalkan kebebasan yg dinikmati skrg kot hehe

    ReplyDelete
  16. hah...tu korang kalau dok asyik tanya dah sedia sampai bila pun tak akan bersedia he3...ahh khawin jer syok woo0..<--- yg dah bersedia jer he3

    ReplyDelete
  17. solihin,

    duit xda nak kawen kena la kapel dulu

    kih3..

    ReplyDelete
  18. memilih itu pnting..
    kita jugak yang nak bahagia..hee

    ReplyDelete
  19. @noor fatin,

    betul tu tp jangan sampai terlalu memilih... ;)

    ReplyDelete
  20. ada gak yg terlebih nk bersedia. stat dr kapel sume benda buat tnya bf..tnya gf..nyampah sialll

    ReplyDelete
  21. @hentak pelipat,

    ciss!! mana ko nak letak peti suara?? =P

    ReplyDelete
  22. @HEMY,

    Ala..praktis kan tu...

    practice make perfect kah3..

    ReplyDelete
  23. pilih yang patuh pada agama lebih baik dan kekal..:)

    ReplyDelete
  24. xder nak taja pape..

    dan belum sedia lagi..haha..nak tumpu kerjaya..kang xterkejar plak..lagipun , muda lagi..

    Entri terbaru ->Uninstall Software Dengan Bijak

    ReplyDelete
  25. @life kami,

    insyaallah..lg pon itulah pesanan arwah nenek dulu

    ReplyDelete
  26. @cerita lebat,

    kalo ensem akai kosong watpa hehe

    ReplyDelete
  27. @paan,

    lelaki tak apa.. kalo ada duit semua popuan kejar..

    popuan ni kalo xda, jd andartu, jadi buah mulut orang lg...

    gaji tinggi sgt pn org dk mengata..

    ReplyDelete
  28. nie dkat tasik darulaman kn,,,:)

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi