Saturday, November 20, 2010

APAKAH TUJUAN ANDA MENULIS BLOG?


Apa tujuan kita menulis blog?

Cuba tanya pada diri masing-masing apakah tujuan sebenar kita.

Pasti masing-masing ada pelbagai sebab yang tersendiri.

Apa pun sebabnya yang pasti sebab utama adalah kerana minat.

Ia boleh diibaratkan setiap hari ampa kena makan nasi bila sehari tak jumpa nasi ampa akan gelisah macam tu juga blog.

Bila sehari tak menulis ampa akan rasa macam-macam dan tak senang duduk. Mula la asyik teringat kat blog.

Terutamanya orang yang mungkin hanya ada internet di pejabat, ataupun kolej tapi bila balik rumah rasa kosong, sepi dan rasa ada sesuatu yang hilang dalam diri ampa.

Itulah juga yang dikatakan blogger tegar.

Orang lain yang tak ada minat mungkin tak akan paham apa yang kita sebagai penulis blog alami.

Apa yang aku dapat bila menulis blog?

Aku dapat kepuasan yang mungkin tak boleh nak gambarkan dengan kata-kata. Kepuasan itu juga 1 nikmat macam hubungan suami isteri la juga

hehehe...

Opsss terlebih sudah.

Hihihi

Tak kiralah siapa pun kita dan dari manakah latar belakang kita, bila menulis, tulislah dari hati, jangan kita bermusuh sesama sendiri dan iri hati dengan orang lain.

Semua orang bermula dari bawah dan untuk mencapai ke 1 tahap yang kita impikan juga bukan perkara mudah.

Tak ada cara mudah untuk mencapai kejayaan.

Pesan aku pada blogger yang baru berjinak-jinak dengan dunia blog ini jangan cepat putus asa tetapi ampa kenalah pandai mencari peluang dan ruang.

=)

Yang penting sekali kita jangan lah bergaduh sesama sendiri. Dunia blog ni kecik jer.

Pesanan di bawa khas dari


Gadis Kampung Separa Bandar

"Senyum Mau Maneh"

=)




NOTACIKGADIS: MINTA TOLONG UNDI GKSB KAT POLL DI LINK INI TERIMA KASIH YER


33 comments:

  1. btul2 ckp cik,tp kami yg 9 org ni nak tulis satu entry pun kadang2 susah.nikan nak dpt traffic.tp kami sentiasa update ape yg berlaku kat kami.sekurang2nye sebahagian kami update blog kami.tepi sejak dah duk rumah asing2 masing dah mls kut.ade idea mcm mne na kjd mcm cik tak-entry bernas traffic pun tinggi

    ReplyDelete
  2. Menulis untuk kepuasan diri....
    "Aku menulis, bukan kerna nama..."
    Cewah..!

    ReplyDelete
  3. Menulis untuk kepuasan diri....
    "Aku menulis, bukan kerna nama..."
    Cewah..!

    ReplyDelete
  4. Aku suka ayat 'blog tu macam kita makan nasi' kalau x jumpa nasi ...haghu2.....

    ReplyDelete
  5. salam.

    betul...puisng2 pun akan jumpa juga..tak baik gaduh2..

    ReplyDelete
  6. akak mula2 berblog sb tertarik dgn blog org lain yg lawa2..hehe

    kemudian..pasif setahun..aktip balik sb sudah mula minat

    dari suka tengok mjadi minat pulak..

    apa2 kerja yg dibuat..minat wajib ada..baru menjadi..tgk akak yg mula2 suka shj..kita akan pasif..tu psl ckp xde idealah..xreti mengaranglah...

    tapi..jika minat..seme itu berjaya diatasi..hehe..jika tiada minat..kene pupuk..

    ReplyDelete
  7. tulis blog sebab tgk org lain ade jgk..
    last2 jatuh cinta terus ngan blog.
    sehari tak mumpe mcm setahun..hehe..

    blog dah macam kawan baik dah.. :P

    Perempuan & Tepung | Alahai Perempuan II

    ReplyDelete
  8. hehe.
    blogging tu kira boleh jadi luah perasaan ah.
    tak tahu nak kongsi dgn sape.
    so, tulis kat blog.
    senang.
    semua orang boleh baca.

    XD

    ReplyDelete
  9. aku buat blog sbb suka2..so, sekati perkataan jek la yg kuar kat blog aku..

    ReplyDelete
  10. baru hari ni aku terpikir,apa la agaknya motip aku ber blog

    ReplyDelete
  11. akak! hehe
    mRa blogging
    sebab suke bcerita,menaip,merepek xtentu hala kt blog. hehe
    luah perasaan pn ade gak
    =)

    ReplyDelete
  12. memang betul!..mcm buat kek jugak!
    minat dan kepuasan :)

    ReplyDelete
  13. menulis kerana minat dan mahu berkongsi. takde sebab lain pun. :)

    ReplyDelete
  14. Menulis blog sudah jadi makanan harian pula...

    ReplyDelete
  15. dah comment and dah vote..!!! haha.. semoga berjaya k?

    ReplyDelete
  16. @Sudais

    Terima kasih sebab suka..

    tetiba lapaq nasi plak hehe

    ReplyDelete
  17. betul setuju!

    akak lama dah blogging ni since 2006 actually..tp on off on off je..menulis sebab minat nak meluahkan isi hati dan ilham yg bertamu di minda..cewaah!

    tahun ni la paling aktifnya setelah kenal encik nuff dan rakan2 blogger lain..rasa cem happening sungguh dunia blogging skang..byk ilmu yg dapat secara tak langsung..

    akak pun jadi makin rajin membaca..tu satu advantagenya...hehe alhamdulillah

    ReplyDelete
  18. Saya menulis blog sebab nak mluahkan perasaan yg terpendam tapi belum la sampai mencari gaduh.Kadang2 nak cerita kat org xreti. Sedih,marah,happy.
    Lagipun sya suka baca blog org laen,at least kita dpt kongsi pengalaman yg berbeza...=)

    ReplyDelete
  19. saya menulis blog sebab memang kerja saya ada komputer disisi..hehehehe..bila tiada patient, tiada benda lain yg boleh dilayan, maka saya blog. Baru aja tulis blog, tak sampai sebulan, walaupun dah bertahun2 baca blog org lain :)

    ReplyDelete
  20. aku tulis blog semata-mata untuk menunjukkan kehebatan diriku kat orang lain..flaunt off..hahahahah! boleh niat camtu???

    ReplyDelete
  21. Sy wat blog sebab sy suke menulis. Ape yang sy terpikir akan sy terjemahkan dalam bentuk tulisan. Dengan berblog, kite buleh jadi diri kite sendiri. Tak yah jadi orang lain; hipokrit dan berpure2. Ape pon kite leh luahkan dalam blog ni..

    p/s Sy budak baru belaja. Kalo salah tolong tunjukkan.. :)

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi