Saturday, November 6, 2010

BILA TAIK-TAIK BERGABUNG SEMASA BANJIR

Kita bersiaran lagi secara langsung. Dan ini adalah berita terkini yang melibatkan mangsa-mangsa banjir.

Entry aku yang sebelum ni ada menceritakan betapa lahanatnya malaun yang cuba mengambil kesempatan atas kesusahan orang lain.

Jadi pada mangsa-mangsa banjir atau ada sedara ampa yang jadi mangsa banjir tolong ingatkan depa supaya jangan mudah percayakan orang yang tidak dikenali.

Takut abeh barang ampa depa angkut nanti.

So, disebabkan adik aku ni rajin melawat kawasan banjir, jadi gambar-gambar tu adalah hak milik dia dan memang ada muka dia saja ye?

Kawasan rumah aku: Ayaq semakin naik.


Dan pada orang-orang yang menghadapi masalah anai-anai di rumah salah satu cara adalah menghubungi budak ni

Nescaya masalah ini akan dapat diatasi dengan segera.

Dalam kita dok kalut banjir ni, konsep 1Malaysia memang sangat boleh dipakai saat-saat genting macam ni.

Sebab apa aku cakap macam tu?

Semua ni adalah disebabkan

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

ini

Taik Cina, India, Melayu bergabung menjadi 1Malaysia!


Jadi budak kat atas ni memang mengamalkan konsep 1Malaysia.

Tahniah kepada beliau!

Adegan di atas adalah Realiti bila air semakin naik dan ada sesetengah kawasan menjadi dalam.

SEKIAN BERITA DARI GKSB KARAM DAN BANJIR SING WALIA

Nak tau cerita lagi?

Jom ke blog adik aku

KLIK SINI


24 comments:

  1. air taik 1 malaysia.. huahua.. adeyhhh...

    ReplyDelete
  2. to GKSB:
    aiyaakk~ 'mereka' sudah bersatu padu.. haha!

    ReplyDelete
  3. haha.
    sungguh petah anda menyampaikan berita.
    =.=
    paling tak tahan pasal tahik tuuu...

    ReplyDelete
  4. eeeeeeeeuuuuuww
    teringat masa kecik banjir habis masuk rumah

    nasib rumah dua tingakt

    rumah bwh jadi mcm swimming pool

    aku tersangat suka lalu mak aku pun bgtau...byk taik bercampur dlm air tu

    eeuuuwww lepas tu serik suda xnak men air banjir

    ReplyDelete
  5. hahah. lawak la gmbaq yg anai2 tuhh. xD

    ReplyDelete
  6. Haura,

    kalo ada masalah anai-anai sila la hubungi no yang tertera di skrin anda

    ReplyDelete
  7. arghhh!!! aku taknah terpikir pun pasai taik time banjir..... hang loqlaq!!!!

    ReplyDelete
  8. sofia,

    hahaha...aku buat hang pikiaq mulai sekarang!

    so awas jangan main banjir

    takut nampak taik2 hanyut di bawa arus hahaha

    ReplyDelete
  9. Adeh..pic panjat pokok tu

    hakHakHak

    Nampk kelakar lak..

    peace...

    ReplyDelete
  10. tingginye air tu gksb . dah tu ampa tidoq tang mana?

    ReplyDelete
  11. teruk juga banjir ye..

    tapi, apa yang penting.. keep it safe

    Harta boleh beli.. nyawa ??

    ReplyDelete
  12. teruk btull banjir kat sana...

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi