Thursday, November 18, 2010

CERITA KREATIF BEN ASHAARI : BLOGGER KERING IDEA ?

Semua orang ada kelebihan dan kekurangan masing-masing.

Macam GKSB Sendiri, walaupun GKSB chubby macam baby kat bawah ni dan selalu dipandang rendah oleh orang lain walaupun GKSB memang rendah, GKSB dapat cari kelebihan GKSB sendiri iaitu menulis.

Dunia blog juga sebahagian dari dunia GKSB.

Dalam dunia blog sendiri masing-masing ada stail menulis sendiri.

Kita sentiasa cuba memberi yang terbaik dalam penulisan kita walaupun kadang-kadang kita sendiri kekurangan idea dan itu menjadi tanggungjawab kita bagi mengelakkan pembaca blog kita berasa


boring dengan penulisan kita.
Jadi itu adalah salah satu cabaran dalam dunia blog.

Tapi adakalanya dunia blog jadi tak best bila ada blogger yang suka



bergaduh sesama sendiri.

Sepatutnya kita haruslah saling hormat menghormati antara satu sama lain dan tidak sesekali mengkritik cara penulisan orang lain kerana masing-masing ada cara tersendiri.

Kalau GKSB jumpa blogger yang suka bergaduh ni rasa macam nak gigit-gigit ja depa ni.

Tapi dari GKSB gigit depa baik GKSB



gigit tembikai ni.
Makan pun kenyang.
Boleh la GKSB menurunkan berat badan sama tak la pipi GKSB ni macam



burger jer.
Orang lain tengok nanti rasa nak gigit pipi GKSB, macam mana?

Ala dunia blog ni kan salah satu tempat cara terapi minda.
Selain itu dapat kawan-kawan baru pulak tu.

Anggap la dunia blog ini juga salah satu hiburan untuk kita apatah lagi kita dapat berkongsi dan bertukar-tukar pengalaman dengan orang lain.

Seronok tau dapat membaca pengalaman orang lain.




Barulah hati pun senang.

Bila kita selalu senyum maneh, secara tak langsung muka kita pon akan maneh macam GKSB. Eh?



Senyum-senyum selalu yer kawan-kawan.

Bak kata GKSB, "Senyum mau maneh"

=)




Untuk sertai pertandingan ini sila ke LINK ini


21 comments:

  1. salam.. hehee btul tu akak..
    xbaik gdoh2.. ((^__^)) <33
    p/s : wndu kt akak.. slamat hri rya aidiladha ea.. <33

    ReplyDelete
  2. part hati pon senang, bby tu chumil la. hehe

    ReplyDelete
  3. betul tu, hang dari dulu aktif tulis blog.. aku ni macam chipsmore. heee. kejap ade kejap xde.... proud with u!!!!

    ReplyDelete
  4. sungguh... mmg senyum mau maneh ..kak sofi tambah sikit leh? mau ikhlas gak hehe...

    ReplyDelete
  5. loh...pertandingan ke? egtkan luahan hati..huhu

    ReplyDelete
  6. Dah lama tak terjah. Dah semakin menarik penulisannya.

    ReplyDelete
  7. pernah gak terjumpa dengan blogger yang bergaduh sesama blogger...pada saya, blogger tu memang tak paham erti maksud berblogging ni and hanya nak kejar populariti je....ala, biar la, asal kan depa happy sudah la ye..huhu

    ReplyDelete
  8. tu la..
    kadang2 pelik..
    sampai dlm dunia maya ni pon smpai ade yg gaduh2 sampai nak jatuhkan antr 1 same lain..
    ishkk...

    =)

    ReplyDelete
  9. hope awak le menang sbb gaya penulisan kretif,ori, dan pmikiran yg tbuke dan mmg itu yg dperlukan dlm berbloging. Da undi..

    ReplyDelete
  10. betul2 bukan nak cari gaduh tapi nak bagi ati senang

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi