Thursday, November 11, 2010

DRAMA MELAYU DAH TAK MACAM DULU LAGI

Sekarang ni banyak sungguh drama melayu yang best-best.

Terutamanya drama kat TV 3.

Ok sket la dari dulu.

Memang layan sungguh.

Start dari Drama Nurkasih sampai sekarang TV3 buat banyak pembaharuan drama-drama yang ditayangkan

Tahniah pada TV 3

Antara drama yang sedang ditayangkan sekarang adalah

Ulek Mayang
setiap hari Isnin-Khamis
Jam 4.30 petang


Chinta
Isnin-Khamis
6.30-7.30 Petang


Habil Qabil
Selasa-Khamis
10.30 malam




Aku belum berpeluang tengok cerita ni lagi.

Tapi tiap-tiap malam mesti layan cerita Habil dan Qabil

Menarik juga cerita ni hehe...



Ok la pada cerita sinetron Indonesia Alisha tu.

Entah apa-apa.

Kalau start je cerita ni terus aku tutup TV.

Menyampah pon ada, tak abeh-abeh menangis, pastu pusing-pusing cerita yang sama juga.

Dah la banyak episod

Buang masa ja tengok





Baik aku layan CHINTA hahaha..

Walaupun pelakon utama dia aku tak berapa nak suka, tapi disebabkan cerita dia menarik aku tengok ja.

Walid aku ngan adik lelaki aku pon layan.

Walid aku yang selama ni tak berapa suka tengok drama melayu sekarang ni dah jadi penonton setia drama melayu?

Itu sudah bagus hehe..



Tertarik dengan skrip yang Sada (Faradhia) tutur semalam kat mak mertua dia (Aida Khalida)

"Untuk Menang, sesekali kita perlu kalah kerana tidak guna kita menang jika sebenarnya kita kalah."


Sapa yang tak pernah tengok tu rajin-rajin kan diri tengok hehe..

NOTACIKGADIS: SEKARANG NI MUSIM EXAM, AKU BOLEH DOK RILEKS LAGI TENGOK TV APA NAK JADI LA...


16 comments:

  1. ulek mayang best
    tp baru tgk skali je.huhu :p

    ReplyDelete
  2. oke. tak penah ag tengok mana3 pon :D

    ReplyDelete
  3. layan satu je drama kat tv3, cite Asmara.

    ReplyDelete
  4. apa barang kalo kita kalah tapi mmg kalah kan?? hahaha

    ReplyDelete
  5. @Hazzy

    owh asrama eh silap asmara,

    tengok kat ceta tu hehe

    ReplyDelete
  6. aku minta maria dalm habil qabil tu..skang gak aku google

    ReplyDelete
  7. akhirnya.. chinta mati..
    hehe~!!

    hurmm..
    alisa tu cter nye lambat sngt nk hbs.. asik menda yg sm, gaduh2 baik.. gaduh2 baik.. dtg mamat lain, dtg awek lain.. gaduh lg.. khianat lg.. baik blk.. haha!!

    ReplyDelete
  8. Terus terang kukatakan, aku memang tak sempat langsung nak tngok cite2 drama ni...

    Tapi masa Nur Kasih ari tu, memang aku terpaksa tunggu...dan tngok.
    Sebab aku tertarik dengan keayuan dan ketulusan Tiz Zakyah tu. Sayangnya, itu semua hanya dalam drama....

    ReplyDelete
  9. chinta boleh tahan..

    ulek mayang best ke? xpham sgt jalan ctenye..tgk pon jrg..hehe

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi