Tuesday, November 9, 2010

GURAUAN BERKASIH






Gurauan?

Ampa suka bergurau?

Aku suka bergurau!

Tapi kena ingat tak semua orang pandai bergurau dan reti bergurau.

Hidup aku sendiri dikelilingi oleh orang yang kalau bergurau memang makan hati 44 hari pon tak abeh.

Telinga aku dah kebal dan langsung tak amik hati. Walaupun kadang-kadang lawak tu agak keterlaluan contohnya "hang ni dah macam pe***ur je aku tengok."

Terkejut aku masa mula-mula tu ingatkan dia nak kata apa la lagi, bila aku tanya pasaipa, alasan dia

" sebab jari hang pendek-pendek pastu pakai inai plak."

Pastu apa aku buat? Gelak-gelak jer dengan dia sambil kata kuannngggjaqq hang.

Kalau orang lain, mesti dah sentap tapi bagi aku, aku cool jer.. Sebab walaupun tu keterlaluan tapi itu adalah gurauan.

Kadang-kadang gurauan tu yang semakin merapatkan kita.

Itu bagi aku la.

Aku tahu, pemikiran kita tak sama, mungkin ada yang boleh terima dan ada yang tidak.

Orang utara ni memang suka bergurau dan kadang-kadang bergurau kasaq sikit.

Cuma aku terlupa, mungkin tak semua orang boleh terima gurauan kita.

Jadi di sini aku mohon maaf kepada sesiapa yg pernah terasa dengan komen-komen gurauan atau pon apa-apa saja yang ampa pernah terasa dengan aku.

Kepala aku ni memang senget sket, kalau rasa tak boleh terima harap maaf ye, aku ni manusia biasa, ada banyak kelemahan.

Tapi kalau ada yang memang "sekepala" dengan aku give me five!!



9 comments:

  1. five me five..~ ( jeng jeng )
    siap ada muzik lg beb..!! ehehee

    ReplyDelete
  2. erm.. org utara ha?? betol3.. gurau kasar.. hu3.. xpsl2 xkwn dah.. :p

    xpe.. ada hikmahnya..

    eh, tp elfa xtaw r nk teka apa tuk p***r tuh.. mm?

    elfa pnah kna sal...lemak... huu.. lelaki lak 2.. agege..

    eh td kn.. cm nmpk kamu jek kt dud rst.. haha.. tkut slh org n segan... :p

    lg satu, cne nk wat attach link skali ni ea.. maw taw maw taw.. haha

    thanxxx (^^,)

    ReplyDelete
  3. separa bndar??? huhhuhu.. musykil2

    ReplyDelete
  4. ello,

    hahaha malu2....dah la selekeh jer tadi..

    ni yg tegur laki la.. hehe..ok nti saya ajar... =)

    ReplyDelete
  5. ooo =.=

    wuu laki skg.... dia ingat kte laki cm dia kot.. 2 yg slmber badak jek.

    da ar ske gurau lucah.. ish3 =.=

    ReplyDelete
  6. kdg2 kan,
    gurau2 tu boleh jd gaduh.

    kd2 kan,
    bagi kite, gurau2 yg kite buat tu okay.
    tapi bagi sesetengah org, kite dah melampau.
    susah nak jaga hati orang ni.
    XD

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi