Saturday, November 20, 2010

KALAU NAK TEGUR PON KENA ADA ADAB

Semalam aku ada tulis entry pasal sorang blogger yang tinggalkan komen kat shout box aku tu ayat dia berbunyi macam ni "Pehal kau suka promote link kat comment box orang? Rimas!"

Tapi dia tak tinggalkan link blog dia plak.

Untuk entry tu sila RIGHT KLIK SINI

Kalau yang tak tahu maksud dia tu ala bila kita tinggalkan komen pastu ada link Latest entry.

Sebenarnya pada yang tak tahu, itu adalah salah satu cara nak bagitau blogger lain yang blog kita ada entry baru, so memudahkan depa supaya depa senang nak terjah balik.

Ini juga salah satu cara nak meningkatkan traffic kita.

Aku tak kisah sangat kalau orang tak suka tapi kalau boleh tu tegur la dengan cara baik. Kalau ampa sendiri orang tegur macam tu mesti ampa marah.

Aku plak marah ka?

Hahaha.. Aku gelak jer. Sebab aku bukan nak cari musuh lagipun mungkin orang yang hantar komen tu tak tau apa fungsi Link Latest entry tu.

So kat sini aku dah jelaskan.

Cuma aku nak tegur la, kalau nak tegur biarlah dengan cara yang elok, tak kiralah siapa pon ampa atau latar belakang ampa budi bahasa kena ada orait?

Terima kasih pada MIYA sebab tulis kesinambungan entry ni hehe

NOTACIKGADIS: MINTA TOLONG UNDI GKSB DI POLL LINK INI TERIMA KASIH =)


11 comments:

  1. Macam2 manusia ni, sebab tu jadi lagu tu...
    Apapun memang betoi, kalau nak tegur tu biar lah berbudi sikit, baru le bertambah kawan berkurangnya lawan....

    ReplyDelete
  2. salam..


    mcm kerenah betul...kan..jangan dilayan sangat benda2 mcm ni...
    pedualikan hal2 yg mcm tu..:)

    undi awak..

    ReplyDelete
  3. just ignore jer manusia2 mcm tuh.. hehehe.. kite maintain kool dah..

    ReplyDelete
  4. xper.. sapa yg betul2 bloggers.. pasti sgt seronok bila ada orang bgtau ada entry baru yang bloggers yg dipostkan

    lain kali bgtau sya je la gksb k? senang saya nak terjah.. hahaha

    ReplyDelete
  5. xper.. sapa yg betul2 bloggers.. pasti sgt seronok bila ada orang bgtau ada entry baru yang bloggers yg dipostkan

    lain kali bgtau sya je la gksb k? senang saya nak terjah.. hahaha

    ReplyDelete
  6. ala...biasa la, ada sesetengah orang tak puas ati, dia just marah2 je. Bukan nak tanya dulu...it's a normal

    ReplyDelete
  7. biasa lah tuh, u anggap je dia dengki kan . =P

    ReplyDelete
  8. itulah nilai seperti 'orang berbudi,kita berbahasa' sudah dilupakan org sekarang!

    ReplyDelete
  9. manusia dengki la 2..hahaha..kot blog dia xdpt smbutan..org punya psal la nk tggl apa pun bkn dia yg byar internet kta tiap2 bulan2..hahaha...pemilik blogger pOn xcbuk yg dia cbuk knpe..mcm2 la prangai..

    ReplyDelete
  10. alaa... org dengki la tu...
    wat bodoh je..

    ReplyDelete
  11. woh panass! panass!! sekarang aku maw baca entry pasal ni..dah lama tak blogwalking! kahkahkah! sekarang suda ada strimik maka boleh bw seperti kudaaaa!!!!!!

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi