Friday, November 12, 2010

KITA BUAT BAIK ORANG BALAS TAIK KAT KITA!


Lepas 1-1 masalah timbul.

Dah la lebih kurang sama plak tu.

Aku tak kacau orang, nak kata cantik memang jauh sekali tapi ada ja yang tak puas hati dengan aku.

Kalau ampa nak kata aku perasan hot, memang aku hot pon, HOT TEMPER bleh??

Pasal entry ni memang aku marah sangat-sangat kat lelaki yg bernama Hafizi tu.

Dia ni tak habis-habis nak ganggu hidup aku walaupun aku dah block FB dia dimana dia menyamar jadi orang lain add aku.


Pastu guna kawan dia add aku, tapi bongok juga kawan dia ni sebab ada gambar hafizi tu so aku tau la yg dia kawan hafizi.


Sejak tu memang aku berhati-hati kalau nak aprove orang. Tak sangka plak dia ni boleh terlepas juga. Aku tak tau la dia guna FB mana plak menyamar nak stalk aku.

Sekali boleh terlepas kat blog aku pastu siap anta msg kat formspring aku tu apa jadahnya??

Selalu ja call, kacau-kacau aku pastu pas nombor aku kat kawan-kawan dia bangang tak bangang orang cam ni?



Tapi dia bukan lelaki yang sama dalam entry ni.

Budak ni jenis tak paham bahasa sket, tak layan pon dok call lagi.

Yang herannya dah nak masuk 3 tahun tapi still tak penat nak kacau hidup aku?

Aku dah buat tak tau kat dia nak dekat 3 tahun dah.

Tak reti bahasa, nak kacau juga.

Hang buat baik p la macam mana pon, jangan ingat aku boleh terima hang jadi kawan balik.


Penipu macam ni bukan boleh buat kawan.


Sebab tu aku pantang sikit kalau orang menipu aku ni, sebab dah banyak pengalaman.

Salah aku gak sebab selalu bersangka baik kat orang.

Tapi apa kita dapat?

Kita buat baik tapi orang bagi taik kat kita!


22 comments:

  1. x aman nye hdup ble asyk kna kcau...

    ReplyDelete
  2. huh. laki penipu jgn bagi muke.

    bkn nk makin pnskan kamu.

    sbb sy juge byk kali kena.

    tapi. nk wat cmne.

    pengalaman mgjr kte..

    itu kab cekgu idop terbaek ??

    =)

    ReplyDelete
  3. Sabar ye.. hope satu hari die penat ganggu awk..

    ReplyDelete
  4. uish.. psycho ke ape beliau itu...

    ReplyDelete
  5. eeyaaauuuu..
    aku mmg xsuka manusia spesis ini..

    ReplyDelete
  6. @Ceqjay"

    Memang tak bagi muka, tapi rasa nak bagi penendang jer..

    huhu

    ReplyDelete
  7. siyes x suke gile bile kte dah buat baik org bg taik...!! masa menaip ni teringat kes dulu ngan member. ni pn tgh mrh samapikan menaip pn kelam kabut dibuatnye.. hahaha....

    ReplyDelete
  8. samalah!! ak pon cukup menyampah kalo kene tipu beb! GKSB, vote entry cerita kreatif gomokpendek ehhh!

    ReplyDelete
  9. sepak jer 4-5 das.....

    wei, aku balik kedah ahad sampai raya aji... jom melepak!!!!

    ReplyDelete
  10. 3 tahun buat tak tau pun, dia masih try to contact..? emm persistent!

    ReplyDelete
  11. go go..jagan bagi muka..yeahhh...sokong GKSB..

    ReplyDelete
  12. aiyokkk...ade lak cmgitu...biarlah dia nk msg ke hape sis..sabor neh...lame2 diam la tu..
    org rntau pnjg klntn ke?>

    ReplyDelete
  13. jgn add org xkenal. maybe sbb tu xde kwn bru. haha. xpe asal selamat

    ReplyDelete
  14. sabor je lah.. x pun kaco dia balik :)

    ReplyDelete
  15. SALAM,
    MEREKA YANG BUAT PERANGAI TAK BAIK TU JADIKAN KAWAN BIASA SAJE. JANGAN JADIKAN MUSUH SEBAB AGAMA KITA TAK BENARKAN KITA BERMUSUH DENGAN SESIAPA PUN !

    ReplyDelete
  16. Saba jela GKSB...
    Kalau die menguntungkan lagi GKSB dgn mengecangkan pendapatan nuffnang ape salahnye...hehe...

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi