Friday, November 26, 2010

PUNYAI RUPA YANG CANTIK DAN KACHAK MENYEBABKAN RAMAI YANG NAK FOLLOW BLOG??

Ampa rasa ampa cantik?? Kachak?? Bijak?? Kaya??

Syukurlah kalau ampa dilahirkan dengan ada semua package tu.

Macam mana plak dengan kita yang biasa-biasa ni?? Rupa yang biasa-biasa saja macam GKSB, duit pon tak berapa nak ada, cerdik sket la pada lembu tu hehehe?? Tapi ada blog?

Pastu tetiba tengok blog dia, eleh orang macam ni pon ada followers yang ramai??

Terutamanya blog GKSB la kan. Rupa GKSB biasa-biasa ja tapi followers dah 900 lebih. Mesti ada yang nak mengutuk.

Persoalannya adakah rupa memberi kesan pada tarikan blog kita dan untuk orang follow blog kita??

Cuba tengok blog yang penulisnya cantik macam Irine Marcello dan Hanis Zalikha, Kachak macam Aizul Marcello yang ada semua package yang aku sebut tadi dan followers pon beribu-ribu.

Tapi depa terkenal bukan semata-mata kerana rupa, tapi personaliti yang depa miliki dan cara depa tulis punyai nilai yang tersendiri yang memberi kelebihan pada depa.

Betul tak aku tulis?

Macam blog Cik Epal, orang suka baca sebab bagi aku dia jenis outspoken, memang tak hipokrit apa yang dia tulis tu kadang-kadang terkena batang hidung orang tertentu sebab tu banyak anon yang tak puas hati dengan dia kot.

Cik Epal pon comel.

So pendapat ampa adakah rupa tu menjadi salah satu sebab orang nak follow blog kita?

36 comments:

  1. betol2... saya sokong 110%... weee... coz manusia suke kesempurnaan... tp blg yg lawak n lucah ckit2 pun,ramai folower coz manusia nak hiburan... hhehe............

    ReplyDelete
  2. ala..yg penting care kite penulisan blog kite tu...org bace blog bukan bace paras rupa kite... betul ke?? confius2~~ :D

    ReplyDelete
  3. GKSB, hanis zalikha lah. bkn zulaikha. heehehe.

    btw , rupa paras tak penting lah. yg penting, cara menulis tu tak bosan sgt. trust me :) GKSB ramai follower sbb GKSB kreatif dan inovatif ! hihihi

    ReplyDelete
  4. aku tak ramai follower sebab aku cengey!

    ReplyDelete
  5. fathiah: hehehe


    chawi: betul-betul


    zama: alamak, tersilap eja, dok teringat kat sepupu plak yg nama zulaika tu kih3... nak kena edit ni

    ReplyDelete
  6. ade kot yg follow sbb rupa.. tp org yg btol2 serius dengan blog, dia akan follow blogger yg berpengetahuan luas dan yg menulis entry2 yang bkesan.. :)

    ReplyDelete
  7. sokong dgn ainis, betul sangat ape die cakap tu. kadang2 ade orf follow sbb org tu feymes,

    ReplyDelete
  8. saya suka tengok pada cara penulisan . kadang kadang ada jugak blog yang kita tak thau pun owner nya sapa , tapi tetap ada followers ramai . =P

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. sokong..kdg2 ade je blogger yg femes sgt ramai gila org suke die..tp sy tgk xd la best pon ape yg die tulis tp org dok claim ckp best..sbb die cntik org pon tepedaye..sy pon tpdaye jgk..hihi

    tp klo rmai follower pon klo stkt follow je xgune jgk kn..heheh

    ReplyDelete
  11. pendapat miza lah kan, ianya bergantung pada individu itu sendiri. kalau nak pilih yang lawa hensem cun melecun tak kemana pun. semua tu ciptaan Allah. yang penting cara penulisan seseorang tu dan apa yang ingin disampaikan. contoh macam mat gebu, dia sembunyikan identiti diri tapi boleh popular kesana kesini dengan dapur masakan dan resipi yang best-best. betul tak ? hehe


    kesimpulannya rupa paras tak penting pun.


    p/s: panjang pulak komen miza ni :)
    salam perkenalan untuk tuan rumah :)

    ReplyDelete
  12. klu blog cikgufiq plak cmner?
    huhuhuhuh.......

    ReplyDelete
  13. ade juga mmpengaruhi kalau blogger tu cntik o kacak.

    sbb yatie pun suka follow dyorg. haha

    ReplyDelete
  14. saya baru folow blog GKSB ni...
    huhuhu...salam perkenalan..

    ReplyDelete
  15. ermmm..mencabar minda jugak persoalan ni..hehe..

    rupa yg cantik kacak comel mungkin kelebihan la kot untuk org rmai folo..

    tapi..ada yg lsg tak letak rupe still ramai jugak yg folo sbb cara penulisan..

    jadi..pilihan terletak pada org yg nak folo tu la kategori mana dia suka..

    pada saya wajah tak memainkan peranan untuk saya folo blog seseorang..saya lebih suka cara penulisan..kalau menarik terus laju2 saya folo..tak kesah la die sket folower ke ramai folower ke cantik ke tak cantik ke..janji saya suke penulisan die..^_^

    terpanjang lak komen..hik3..

    ReplyDelete
  16. rupa yang cantik dan kacak sebagai pakej tambahan je.

    tak tahan lama pon, orang dah bosa tengok, dah tak datang lagi lah blog dia kalau penulisan ntah pape. :)

    ReplyDelete
  17. setujuuu.. lagi cun, lagi hot lagi ramai readers.. tp dengan syarat entries best gak la utk dibaca..

    ReplyDelete
  18. tu la kan..sstgh suka pada blog org yg cantek & kacak, bduet....mcm kita yg besa2 ni...cm mn....huhu..

    ReplyDelete
  19. yang penting isi dalam blog kita.. kalau isi dalam blog kita menarik dan berjaya menarik perhatian.. sure dorang follow...

    Manakala kecantikkan tu sebagai bonus je..
    :)

    ReplyDelete
  20. muka cantik x pnting..yg pnting rupa blog tu.. :)


    jadilah diri kita sendiri..jgn hipokrit! :)

    ReplyDelete
  21. err...sah GB mmg tak comey. sebab tu folower tak ramai. wuwuwu~

    ReplyDelete
  22. yea3, saya setuju.. tp bagi saya, kalo gambo chantek pom dah berjaya menarik minat saya untuk follow.. HUHU.. apa yg penting, kita ikhlas berblog.. HUHU

    ReplyDelete
  23. sis,bg sy kan..cantek n kacak tu aset special la kot..
    tp kalau ht busuk,asek berlagak lawa tadek la org suke die..
    huhu..

    kalau cantek tp ade budi bhse,hormat blogger lain, maybe tu faktor die cpt naik..

    tapi,pape pon jd dri sndri lg bgs :D

    ReplyDelete
  24. Cantik, kacak atau tidak, rasanya kebanyakkan lebih tertarik kepada penulisan. Tapi tidak dinafikan, cantik dan kacak itu juga faktor orang follow.. Cuma rasanya, istilah follow memollow ni, dah salah konsep kan? hehe..

    ReplyDelete
  25. tak jugakk. depends on isi blog


    ada yg terer bercerita.

    ada yg terer photography.

    ada yg terer buat kawan.

    ada yang terer mintak follow


    HAHAHA

    ReplyDelete
  26. nampaknya bungkus lah gomokpendek camnihhh!!! weyy,... gomokpendek x comel weyyy

    ReplyDelete
  27. xkira kot sb ada sesetengah blogger tak tunjuk rupa dan nama sebenar...betul kan??

    akak pom xkisah..kalu rasa nk folo..kita folo..kalu tak..kita bw aje..

    ReplyDelete
  28. mungkin juga. Tapi bagi Sophie orang lebih pandai menilai. Org yang pandai menilai mesti akan menilai pada penulisan jgk kan GKSB. Sy suka follow blog yang bagi info, sempoi, tak banyak mencarut & mengutuk org, yg lawak2.. pendek kata yg x stress lah bila baca..


    p/s:latst entry

    [Mari Sembang] Bisnes yang student patut lakukan ketika belajar di IPTA/IPTS

    ReplyDelete
  29. mungkin ya, mungkin tak....sb klu org tu cun, kite tgk ramai je follower wpun entri kdg2 biasa je...
    tp ada gak org yg x tnjk muka, tp follower ramai sb entri best...
    tepuk dada tanya selera...

    ReplyDelete
  30. HOHOHO..betul2...kalau rasa nak tengok blog yang lagi hensem dari Jehan Miskin klik kat Sini

    ReplyDelete
  31. sis,cntik n kcak 2 kelebihan dye..
    tp klau cntik n kcak asyk ktuk org lam blog,xde jgk org fllow :)

    ReplyDelete
  32. serba sedikit menyumbangla paras rupa tu.followers i tak ramai pun kene buat muka ala2 kiut sikitla mane tau ramai nk follow hihih ;P

    ReplyDelete
  33. salam..aku rase memg betol n sahih blogger yg cun memg ramai followers even entry suam2 kuku..nk wat lagu mane fitrah manusia suke mende camel lote..so blogger2 yg sedang2 mcm aku n kene la amek gambo yg meletop2,dabom2 spaya dpt pikat ati followers dgn pic tersebut bukan krana paras rupe..ok x..;>

    ReplyDelete
  34. betol3...dunia blog ni bukan sekadar rupa k..yg pnting content n personaliti kte...juz like my fren..rmai je folower dy...da lbih 600 in juz 4 month..dy x pnh letak pic dy..knapa??sbb penulisan dy..=D

    ReplyDelete
  35. kami tak comei. ta kachak. sapa nak polow kami ni? :D

    ReplyDelete
  36. hurm, apa nak kata ya? aha

    bg saya la kan, buat apa follower ramai tapi depa takmau baca apa yang kita tulis sedangkan apa yang kita tulis untuk depa baca, untuk depa pikir, untuk depa ambil tau apa yang patut. betui?

    buat blog ni mestilah dengan tujuan yg baik. y membawa ke arah kebaikan. tak kisah la nak tulis apa pon, janji ada isi yang baik yg boleh drive kita ke arah kebaikan!.

    bg saya la, follower tak ramai pon xpa sbb saya bukan nak cari follower. tulis untuk luahkan isi hati, sapa terdetik dihati dia nak baca bermaksud dia suka cara kita.

    lumrah manusia sukakan kecantikan. Allah pon suka kecantikan. mungkin kecantikan itu satu bonus, anugerah Allah kpd mereka2 tu. itu kelebihan mereka tidak ada yang salah untuk itu. yang menjadi salah, bila kecantikan itu digunakan pada jalan yg salah.

    panjang pulak komen. zasssss

    pendek kata, kita adalah kita, terimalah seadanya. :D ding!

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi