Wednesday, November 24, 2010

SERONOK WOOO ADA ADIK YANG..........


Sapa ada adik? Sila angkat kening sebelah.

Syokkk ooo ada adik.

Tambah-tambah lagi bila umuq ampa 20-an tetiba ada adik kecik umuq 3 tahun tak rasa yang ampa tu macam ada anak sorang ka?

Pastu kalau dalam adik beradik tu semua dah tua-tua bangka tetiba ada adik kecik memang penyeri rumah tangga betoi la.

Aku ada adik perempuan. Satu-satunya adik perempuan sebab aku ada 4 orang adik laki,

Sebab tu aku ni ala-ala ganas dan garang sikit sebab terpaksa berhadapan dengan adik lelaki ni. Ampa tau saja la ia agak menguji kesabaran.

Tapi rupa-rupanya adik perempuan sorang ni memang lagi menguji kesabaran sampai 1 tahap bila aku marah dia gelak ja kat aku.

Huh!!

Budak yang aku maksudkan tu adalah si kecik ni Puteri Qistina Syakira



Memang lama gak la kan aku tak cerita pasal dia.

Ampa ingat lagi tak pasal kes pampers?

Kalau ampa tak ingat ampa RIGHT KLIK sini lepas tu baru ampa tau macam mana perangai adik aku ni.

Aku selalu ja sakat dia, amik bantai busuk dia la, amik anak patung dia sangkut atas paku dinding macam-macam lagi la aku buat kat dia. Sebab tu dia pon sekarang ni suka dok menyakat orang tak padan kecik.

Kalau nak bagi dia marah panggil dia baby, pastu dia akan marah kita balik

contohnya

Aku: Ni baby ni (sambil tunjuk kat puteri)

Puteri: Ukan la ni adik la.

Kalau kita dok panggil dia baby lagi dia akan jerit-jerit cakap bukan, dengan gaya pelat dia tu pastu terus nak teriak (nangis)

Puteri ni memang kelolo sket. Suka buat lawak.

Paling dia suka buat adalah gaya rap ni

yoyo wasssup



Pastu mula la mai perangai mengarut dia tu macam ni




Macam-macam.

Kalau aku balik rumah tu dia peluk aku bukan main lagi.


Sampai-sampai ja rumah dengan helmet pon aku tak buang lagi terus dia peluk siap cakap adik induuu atak (rindu kakak)

Pandai dah la ni dok berindu-rindu plak.
Tu belum lagi kalau nak letak telefon siap cakap lagi "ok bye muaaahh" bukan aku yang ajaq ye sila percaya. hehehe



Puteri dalam kapal terbang

Pastu dengan pangai loqlaq dia yang macam ni






Kadang-kadang kalau nak marah tu pon tak jadi.

Umi aku kata adik ni lasak, aku dulu lasak gak tapi dia ni lagi lasak.

Penat ooo melayan dia.

Pernah dia hilang. Masa tu aku tidoq. Aku tidoq sekali dengan dia. Bila walid aku balik tanya adik mana. Aku pon kelam kelibut bangun tengok2 dia tak ada dah kat tepi aku.

Aku cakap adik ikut bangah kot sekali walid aku call tanya bangah dia kata adik dok dengan aku. Pulakkkk.....

Pulun la cari bila naik tingkat atas rumah sekali dia dok sila panggung tengok TV.

Pastu dia boleh senyum cakap "adik tengok ceta tikuih"

Haihh budak ni...

Macam-macam hang nowh.

Bila aku dok perhati dia, adik ni banyak ikut perangai aku.

Bezanya adik aku ni rajin sket pada aku hahaha..

Tapi bab muka rasanya tak banyak beza kowt.

Kalau tak caya ampa tengok pic ni, pic dia dan aku masa kecik.

Ok aku tau ada yang beza.

Beza tang warna kulit tu

Ok fine..

Ampa diam-diam dah la nowh

Huhuhu

NOTACIKGADIS: LEPAS NI NAK BUAT BLOG REVIEW UNTUK BLOGGER YG DAH UNDI AKU UNTUK MASUK TOP10 CERITA KREATIF PLAK =)


19 comments:

  1. hahahaaa..~
    tersnyum sebentar.. !! :))
    mmg klako la..

    suek gaya "yo x2.. " hehe.
    adekk maneh.. ;)

    ReplyDelete
  2. hihi... comel2... ngee... haah laaa.... muka sama laaa.... suka tgk... ngeee

    ReplyDelete
  3. comelnyer.. paling x tahan gambar yg korek2 tu~ ahahha!!!

    ReplyDelete
  4. awak telah ditagggg :)

    dtg jenguk kat http://muchang.blogspot.com ok?

    ReplyDelete
  5. memang comel dan senyum dia maneh macam awak. Tapi memang best ada budak kecik yg umoq 6tahun ke bawah dekat umah. Adik sya suma da besaq2 tapi kami ada anak duit.mak saya kata ank duit pasai mak baby sitter. Even dorg ni cume dijage je tapi klu takde dorg mmg sunyi sgt. Rindu woo. Kadang2 kteorg buat mcm anak sndiri bwk g blik kampung la. Sampai die pun tak nak balik umah die. Hehe,tapi memang best kan buli bdk kecik. Anak2 duit sye sume da jdi gengster hasil didikan sye. Alamak da mcm n3 sndiri la plak. Maafkan hamba. Hehe

    ReplyDelete
  6. HAHA... lawak la adek awak ni.. dah la chumel.. kui3...

    ReplyDelete
  7. tomeynye..nama pun sedap..tapi seius la..muke die sebijik macam anyss..tmbah2 bile die senyum tu..hehe..

    ReplyDelete
  8. mmg best dpt adik gegirlkan...macam akak dah dpt 3 hero..dpt gak gegirl sorang nih..hehe

    yg tak menahan..gegirl nih..mmg manja kededek...huhu

    ReplyDelete
  9. ala........ aku dulu kecik2 pun itam gak..... dah besar nie ok jer, putih gebu!!!! (ok, aku tipu)

    ReplyDelete
  10. mak eh...comei nye. Nape adik ko lagi comei dari ko eh....hehe

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi