Sunday, November 21, 2010

TAK SEMESTINYA SAMA PASTI ADA YANG BERBEZA


Assalamualaikum..

Wiwittt...

Celik-celik mata ja terus buka blog memang mabeless la. Hehehe

Pastu tengok blog si Lady Gaga Eh silap Lady Rye dok sebut-sebut nama aku pasaipa kan?

Hahaha..

Macam aku pernah cakap dalam entry cerita kreatif ni masing-masing ada style yang tersendiri dalam menulis blog.

Mungkin ada yang boleh terima dan mungkin ada yang tidak. Tak semestinya bila dia dok loqlaq ja dalam blog, kat luar pon pangai dia pon loqlaq gak.

Dan tak semestinya orang yang rajin dok buat lawak dalam blog kat luarnya dia memang lawak. Sedangkan kat luar dia tu pemalu.

Tapi ada orang plak tak jauh beza pon perwatakan dia dengan cara dia menulis. Setiap orang berbeza ok?

Aku ni walaupun kadang-kadang entry agak serius berkisar pasal kehidupan dan kadang-kadang emosi sket tapi kat luar aku tak ada la serius sangat. Kepala senget juga ni.

Cuma kita tak boleh nak menilai orang hanya dengan pandangan mata kasar kita ja. Contohnya hang tak kenai dia langsung tiba-tiba hang dah tak suka kat dia.

Tapi bila hang dah kenai dia automatik tanggapan hang pada dia selama ni berubah dan tak mustahil tiba-tiba ampa boleh jadi kawan baik.

So, jangan terlalu bersikap judmental tapi mengamalkan sikap menerima dan keterbukaan mana tau setiap kekurangan dia tu adalah kelebihan bagi ampa dan setiap kekurangan ampa tu adalah kelebihan pada dia.

Orait?

Jadi tak payah la ampa dok kritik pasal penulisan orang tu atau nak berasa iri hati sebab masing-masing ada kelebihan sendiri dan kalau ampa tak tau apa kelebihan ampa cari. Usaha sampai jumpa. Usaha tu kan lif kejayaan?

Hehehe..

Senyum Mau Maneh yer kawan-kawan

=)





NOTACIKGADIS: HIDUP NI KADANG-KADANG MACAM BUNGA ROS, HARUM DIBAU SAKIT DIPEGANG JIKA TERKENA DURINYA. BERHATI-HATILAH DALAM MELAYARI KEHIDUPAN SEBAB KITA TAK TAU APA YANG AKAN TERJADI DALAM HIDUP KITA.


22 comments:

  1. ye setuju dgn awak cik gadis, kalau tak tak dak la org kata tak kenl maka tak cinta kan,,

    ReplyDelete
  2. betul tu...kadang2 kat luar kita tengah sedih2 tapi tulis blog menten hepi2...
    takda org tau perwatakan kita berdasarkan tulisan semata-mata..

    ReplyDelete
  3. setuju 101 %...senyum mauuuuu maneeeehhhhhhhh :)

    ReplyDelete
  4. betul2... saye pemalu orangnyer.. ke3

    ReplyDelete
  5. aku pemalu dan tertib lendit hapaaaa....luaq dalam!

    ReplyDelete
  6. uh..betol..dlm blog riang gile tp kdg2 kt lua pemalo0 nak mmpoiih...ahha

    ReplyDelete
  7. perwatakan & pemabawakan mmg berbeza.tiada sape boleh menilai seseorang dr luaran jekan...

    ReplyDelete
  8. suka ayat 'usaha lif kejayaan'..
    hahaha

    i like...!

    ReplyDelete
  9. betul2
    macam dalam blog aku kacak
    dekat luar aku handsome
    memang beza tu
    hahahah

    P/S : Kenangan Di Hostel : Bila Tiba Waktu Hari Minggu

    ReplyDelete
  10. lupa nak komen pasai gambaq hang..

    yang laen semua okey..tapi tang jari kecik tu..

    jari tuh!!!

    awat terkangkang berlagak macam tu??

    sangat gay jari tuh!!

    ReplyDelete
  11. agaknya klau orang baca penulisan aku.. orang ingat aku ni macam mana la orangnyer ek?? risaunye bila difikir2..

    ReplyDelete
  12. kepala awk senget?
    cacat rupanya kamu ni.. baru cek taw.. ahah.. ;p

    ReplyDelete
  13. hahaha

    betoi betoi

    suma ada style sendiri.
    sukahati dia la blog dia.

    ye dak?

    ReplyDelete
  14. erin: terima kasih kerana bersetuju hehe


    weeda: yup, tak ada orang tau =)


    azwa: wah 101% tu hehehe


    qamarul: malu-malu miaww hehehe


    ladyrea: oiiiiitttt awat yang p komen jari kecik tu hahaha kantoi la....


    Nia: baik betoi anak murid ni keh3..

    ReplyDelete
  15. jejaka anggun: ni upin ipin versi jejaka anggun ka? hehehe


    mimieux: jangan la malu sampai nak mampuih hihi


    pirate doctor: yup saya setuju..


    ello: i loikeee too =)


    nurulfaridah: makaseh hihi


    hans: errrr apakah???


    ikhram: ala tak payah dok risau2 semua orang ada kelebihan masing2


    solihin: ahaha..ngada


    boneka: betoi-betoi =)

    ReplyDelete
  16. yang penting respect orang lain..dari maki,baik bagi nasihat yang membina..kan lagi bagus..tak gitu??ehehe

    ReplyDelete
  17. kadang2...dari segi penulisan kita dapat tau apa yang selalu dipikirkan penulis...contoh ada satu blog ni, hampir semuanya citer pasal sex, zina, rogol...macam2 la. So, agak2 apa yang selalu dipikirkan....sex..nyampah aku gi blog tu

    ReplyDelete
  18. Yup,btol tu~ Usaha lif kejayaan~ ;D

    ReplyDelete
  19. Gadis Kampung Separa Bandar: slm kenal dari saya....AZZEY......

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi