Wednesday, November 10, 2010

TUTORIAL: CARA NAK ASINGKAN KOTAK KOMEN DAN CARA NAK HILANGKAN WORD VERIFICATION

Macam mana cara nak asingkan kotak komen supaya lebih memudahkan orang nak komen?

Macam kotak komen GKSB tu sebab ada blog kalau nak komen bila klik post comment tu dia sekali dengan entry.

So, kita nak asingkan.

Macam ni ye cara-caranya (macam rancangan memasak pulak)

huhuhu...

Ikut langkah macam kat bawah ni






Ok, dah bereh kan?


Dan selalunya kalau kita nak komen blog orang lain tiba-tiba kuar pulak word verification.

Tak semua orang suka benda alah ni sebab ia melambatkan kita.

Kalau salah kena ulang buat lagi dan lagi malang kalau orang fed-up dah nak komen.

Tapi tu semua bergantung kepada Tuan Blog juga.

Mungkin untuk nak mengelakkan spam.

Tapi bagi yang tak tahu cara nak hilangkan word verification ni.

sila ikut langkah kat bawah ni.

Dia dalam page yang sama dalam tutorial 1 tadi, bahagian comments juga, scroll kat bawah je ye?

Pastu ubah kepada NO






Ok siap.

Selamat mencuba.

SHARING IS DARING

hahaha




20 comments:

  1. yess.. sukapop up window. say no to wv :D

    ReplyDelete
  2. nice! boleh apply menatang nih..thanks!

    ReplyDelete
  3. ooohhh sgt x suka word verification..

    ReplyDelete
  4. camne nk wat boleh reply komen betul2 dekat bawah tukang komen erk

    ReplyDelete
  5. ahah! baru prasan benda ni.. temkiun2!

    ReplyDelete
  6. salam...
    dah ubah..mekasih banyak

    ReplyDelete
  7. GK, cmna boley jadi SPAM kalu org komen kita tu? mksudnya virus ke apa?

    ReplyDelete
  8. Salam...

    Nice tutorial...Thanx...cuma nak tanya camana nak letakkan text dibawah 'leave your comment' melalui edit html plak ye...Boleh tunjukkan caranya tak? Cthnya 'TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)'

    dah follow blog sini ye...Azera ajak jemput join giveaway..Meh le meriahkan lagi suasana....TQ

    www.azerawati.com

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi