Tuesday, December 7, 2010

HANG NI BILA NAK KAHWIN???

Musim cuti sekolah sekarang ni orang panggil musim mengawan hahaha...

Sebab apa? Sebab banyak orang kahwin, sana sini kenduri kahwin.



Kawan-kawan aku pon ramai yang dah kawin. Walaupun usia muda lagi. Sekarang ni dah ada anak.

Pastu yang paling tak tahan bila depa tanya "hang bila nak kawin?"

Soalan maut ni.

Bila aku cakap calon pon tak ada lagi, depa tak percaya. Halooo.... Buat apa aku nak tipu.

Ya la, asyik putus cinta ja. Macam tak putus cinta kalau dapat lelaki yang jenis suka menipu dan dalam masa yang sama ada perempuan lain.

Aku paling pantang sekali dengan lelaki yang suka menipu ni. Kalau salah depa pon, depa akan putar balik bagi kita ni yang salah. Macam mana tu?

Apa-apa pon "Goes Around Comes Around"

Menyesal pon dah tak guna, sekali hati aku tertutup, dengar suara dia pon aku tak mau dah.



Apa-apa pon, aku selesa dengan hidup aku sekarang.

Kalau ada pak we pon tapi asyik bergaduh ja, tak guna kalau ada pak we.

Tepuk dada tanya hati.



NOTACIKGADIS: JOM JOIN GATHERING UNTUK BLOGGER UTARA


11 comments:

  1. HANG BILA NAK KAWEN??

    ulang blk soklan basi beberapa thn lepas...hihi..=P

    ReplyDelete
  2. blogger macam kita kena kahwin lambat sikit
    hahahahahaha

    P/S : 5 Gaya Rambut Mengikut Zaman

    ReplyDelete
  3. xpa..ada jodoh tak ke mana
    cepat atau lambat shj..

    awk muda lagi..belajar atau bekerja sepuas hati dulu..
    manjakan diri kita dgn apa yg awk hendak..utk kepuasan diri..

    bila da kawin..priority terhadap anak dan suami pulak..

    ReplyDelete
  4. SOKLAN BOCOR tu. hang patut dah get ready ngan jawapannya.

    ReplyDelete
  5. musim mengawan? hahaha...
    xbley blah btoi!

    ReplyDelete
  6. jgn semata2 nak tutup mulut orang kite buat pilihan yg salah sudah....

    org tak tau apa yg kite rasa kan?

    ReplyDelete
  7. salam...

    sr pun x caya kalau ckp masih lum ada calon...:)

    ReplyDelete
  8. ala rileks je dulu kan~

    smoga dapat yg btol2 memahami, setia dan beriman ya~

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi