Saturday, December 18, 2010

KEMAAFAN

Maaf? Mudah untuk meminta kemaafan tapi belum tentu mudah untuk memberi kemaafan. Apatah lagi bila hati kita dilukai dengan teruk.

Memang susah nak maafkan. Tapi sekurang-kurangnya kita mencuba. Cuba untuk memaafkan orang lain walaupun sukar.




Hari raya bersama arwah tok


Aku telah memaafkan dia. Dia yang pernah bertakhta di hati aku, dia yang pernah membuat aku gembira dan dia juga yang pernah membuat aku menangis.

Mungkin itu yang terbaik. Cuba memaafkan orang lain. Bukan hak kita untuk menghukum tapi percaya what u give u get back.


13 comments:

  1. bagus la memaafkan orang :)

    sifat yang mulia tau

    ReplyDelete
  2. maaaf bermaafan sifat yang mulia..
    bukan tunggu hari raya saja....

    ReplyDelete
  3. yeah...memaafkan seseorang itu adalah perkara yg sangat terbaekkkk!

    ReplyDelete
  4. sedangkan nabi ampunkan umat..maafkan aje la..sangat mulia sifat tu..uhuk uhuk..

    ReplyDelete
  5. :)
    sering memaafkan n sering dilukai...

    ReplyDelete
  6. salam..

    memberi maaf itu terlalu sukar..
    oleh itu jgn mudah berbuat salah :D

    ReplyDelete
  7. bagus lah kalau dapat maaf-bermaafan...

    neway nice blog...keep in touch ya ;-)p

    ReplyDelete
  8. salam.. setiap org lakukan kesilapan, kita bukan malaikat kan? sbb tu perlunya maaf di antara kita :) bagus2...

    ReplyDelete
  9. memaafkan adalah perkara yg terbaik.

    sdgkn nabi memaafkan umatnya , apatah lg kite :)

    ReplyDelete
  10. betul weih
    susah kut nak maafkan orang
    jadi waktu nak memaafkan biarlah seikhlas mungkin
    aku merasai apa hang rasa tu


    P/S : Seronok Kan Bila Kena Prank Dengan Kawan Sendiri?

    ReplyDelete
  11. sy mintak maaf ye kalau sy ada wat salah...
    selamat hari raya! :p

    ReplyDelete
  12. setuju!.nak memaafkan..memang susah..tp tak bermakna tak boleh..

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi