Tuesday, December 21, 2010

SEGMEN JOM BERKENALAN-BY LOQMAN HAKIM

Aku telah dijemput untuk menyertai segmen Jom Berkenalan yang telah dianjurkan oleh Loqman Hakim.




PERHATIAN: Harap maaf. Tulisan agak berwarna-warni bagi membezakan dialog dan link di bawah.

Ikutilah sesi temubual ini.

LH: Apakah Status GKSB? Masih bujangkah, sudah berkahwinkah atau jandakah?

GKSB: Masih single but not available. Eh? Tak ada la masih single lagi kenapa nak ngorat ka? Hehehe

LH: Kalau LH ngorat nanti mamat-mamat lain tak boleh cari makan plak hikhik (mata di atas tangan di bahu)

GKSB : *Tersipu-sipu malu sambil tersenyum maneh =)

LH: Boleh GKSB ceritakan pasal diri GKSB?

GKSB: GKSB masih lagi belajar di USM, Penang dan berasal dari Kedah. Anak sulung dari 6 adik beradik, 4 lelaki dan 2 perempuan. GKSB suka makan ayam, sebab tu GKSB "Comel" macam ayam. Kokokokoko (tiba-tiba berkokok macam ayam)

LH: Apakah pandangan GKSB pasal dunia blog?

GKSB: Sebenarnya dunia blog ni tanpa kita sedari sama saja dengan dunia realiti, yang berbeza hanya setiap hari kita membaca penulisan orang lain. Orang-orang yang ada di dalam dunia maya ni tak banyak beza dengan dunia luar sebab tu adanya perasaan hasad dengki, cuba menjatuhkan orang lain dan kadang-kadang ada pertelagahan antara sesama blogger. Semua pilihan ada di tangan kita untuk jadi macam mana yang kita nak.

LH: Nasihat GKSB kepada rakan-rakan yang baru nak buat blog?

GKSB: Sila lah baca ENTRY INI dan ENTRY INI. GKSB ada kongsikan Tips yang berguna untuk ampa.

LH: Apa yang uniknya blog GKSB ni?

GKSB: Senyuman maneh GKSB kot hahaha.. Tak adalah rasanya mungkin GKSB banyak guna bahasa utara dalam penulisan GKSB tu yang membezakan GKSB dengan blogger lain.

LH: Tu la saya tengok, senyum maneh sungguh, hampir-hampir nak terpikat dah ni.. Opss...

GKSB: Amboi-amboi (sambil buat gaya Azwan Ali)

LH:Sampai bila GKSB akan menulis blog dan apakah impian GKSB dalam dunia blog?

GKSB: Sampai ku menutup mata..cewahhh.. GKSB akan terus menulis selagi GKSB mampu nak menulis. Untuk impian plak, mungkin GKSB harap dapat berkongsi pengalaman dan berkawan dengan seramai orang yang boleh dalam dunia blog ini.

LH:Terima Kasih GKSB sebab sudi join segmen ini. LH harap, impian GKSB akan tercapai satu hari nanti. Insyaallah.

GKSB: Terima kasih LH, jangan lupa bagi no telefon nowh hihihi

LH: Ye baikk (mata di atas tangan di bahu)




Hahahaha...

Temu bual di atas adalah rekaan semata-mata bagi menjawab soalan-soalan yang harus dijawab.

Untuk segmen ni aku nak tag semua followers aku boleh dak?

Pada ampa yang nak join sila la ke blog Loqman Hakim


3 comments:

  1. hehehe, kelakar ler plaks interview ni.... :)

    ReplyDelete
  2. hik3...seronok baca cita akak gadis kampung separa bandar ni..salam perkenalan~

    ooo GKSP orang utara ni..nyorok dak g ni??heheheh

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi