Saturday, January 8, 2011

BIAR GEMUK ASAL BAHAGIA



Kalau tension makan?

Makan, makan dan makan lagi?

Kalau tengok orang yang baru putus cinta badan dia semakin mengembang jangan tanya la pasaipa kan?

Tapi aku bukannya baru putus cinta yer..Kalau putus pon dah lama dah.

Cuma aku ni tergolong dalam yang suka makan.

Bila tension sket selera aku menjadi sangat luar biasa.

Kalau petang dah makan, tetiba malam dalam pukul 8 tu dah teringin nak makan balik.

Masa ni nafsu makan semakin membuak-buak. Bukan nafsu lain yer? Hohoho.. =P

Pastu mula la nak merungut badan naik, demok la apa la.

Bila nak p shopping baju, baru terasa rupanya dah semakin berisi. Jenuh pilih baju sebab takut ketat. Nanti tak selesa lor...

Tapi aku hairan ada orang yang saiz XXXL tapi pakai baju saiz S. Memang nampak 2, 3 lapis lemak berbonjol-bonjol di badan. Tak rasa segan ka?

Ke memang fesyen macam tu?

Ada orang kata bila berfesyen biar seksa asal seksi?

Perghhh....

Cam tu pon boleh eyh?

Apa-apa pon masing-masing dah besar, bulu pon dah tumbuh pandai-pandai pikiaq la nowh?

Berbalik pada tujuan asal, bila ampa tension ampa suka makan tak? Tempat mana ampa suka lepak? Makanan feveret ampa?

Mana tau boleh aku mencuba plak.

Biar demok asal bahagia + comel hehehe =)



=P

30 comments:

  1. besyukur sebab even tak cantik kurus slim cam model tapi still sihat, tapi hikmah tu, mana tau, kalau3 kte mcam model, t seksi pulak kaaan? ALLAH nak jaga kte tu :)

    ReplyDelete
  2. haha.
    XD
    takpe2.
    biar bahagia asal gemok.
    eh.
    terbalik pulak.
    =.=

    ReplyDelete
  3. sama sama.. orang lain bila tension or sedih mesti tak lalu nak makan..
    tapi sy makin banyak makan..
    paling prefer makan aiskrim bila tension..
    boleyh release tension buat seketika.. nikmat .. hahaha,,

    cuba try.. =p

    ReplyDelete
  4. i gemok tp bahagia alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  5. kak..sy gemok tp hepy je..huhu..

    tp nk diet :P

    ReplyDelete
  6. hoho.. btul.. yg gemuk kita, yg bhgia kita juga... yang best dpt makan pun kita gak...

    eeuuww... btul2 la.. ada yg nmpak lemak berlapis.. tmbh2 kalo duduk.. hadoiii.. xmalu

    ReplyDelete
  7. ceq dari dulu nak merasa gemuk..tapi xdapat2 jaa..dok lagu ni ja..adusss

    ReplyDelete
  8. huhu itu citer sis,kite ni mkn semedang tak gak berisi huwaa....kdg2 kwn dan family pelik tgh mlm supper pun bdn mcm tu gak he3...

    ReplyDelete
  9. xpe gtu..satu lagi kene tambah:
    bahagia dan sihat sejahtera...

    ReplyDelete
  10. GKSP sila intebiu gomokpendek ok?? haha.. i like ur entry!!!!

    ReplyDelete
  11. lepas nih hang gemuk baru hang tau bahagia ker tak jadi gemuk
    hahaahah

    P/S : Saya Akan Merindui Engku Tan Sri Ibrahim Engku Ngah

    ReplyDelete
  12. bila happy makan, bila sedih pun makan.

    saya gemok, saya okay ;-)

    ReplyDelete
  13. kami kalau tensen pun suka makan..tp kami kena masak seniri...huaaaa!!!

    ReplyDelete
  14. aku gemok, bahagia. mam mam mam..nom nom nom. hehe
    | Keyword: ROGOL|

    ReplyDelete
  15. kita menghadapi situasi yg sama!
    sebab kita bahagia, senang hati so selera mkn pun bertambah, badan pun makin 'sehat' la~~ :)

    ReplyDelete
  16. adrinaqamarina >> setuju dgn komen u.selalu ckp dgn my precious kalau tuhan kasi kita cantik sgt mcm model dah tentu kita tak akan jadi mcm kita skrg hok3...

    org cantik dan seksi mesti nak tunjuk 'anugerah' dorang.bukan setakat ketiak,nasik lemak 50sen tapi lurah bontot pun...euuuuuuuu *loya tau* :P

    *salam kenal... :)

    ReplyDelete
  17. jgn tensyen2...relex aaa..
    nanti bik award ye...
    http://mysweetworld-didie.blogspot.com/2011/01/best-follower-ka.html

    ReplyDelete
  18. Biar pi la gemok ke, kurus ke...
    Janji sihat dan dapat laksanakan tugas masing-masing.

    Apapun, minda kena hebat...

    ReplyDelete
  19. betol2..biar demok asal bahagia :)

    ReplyDelete
  20. hehehe..tp mmg btul kan..gemuk tu seksi..wakakaka..mcm niesz..haha..prasan!

    ReplyDelete
  21. gemuk itu menawan... (ayat kaber sebab dah gemuk... he he...)

    ReplyDelete
  22. haha..mana boleh halang nfsu makan ye dak..hehe

    *adik kat=n student sport science, mintak dier tlg tunjuk la cmna nak diet yg betul..hehe

    tempat yg best utk lepaking n makan2 di burger gemilang..ada dua tempat, satu di stadium satu di jalan pegawai.. best.hehe

    ReplyDelete
  23. akak nak berisi tapi sangat takut gemuk..sbb bila gemuk..nampak sangat kat muka..muka jd lebar...xsuka..tp nak sgt2 berat badan naik ckit dr skang..hehe

    ReplyDelete
  24. orang gemuk comel apa..kalau orang dah sayang kita,gemuk macam mana pon,orang tu akan terima kita seadanya..

    p/s jom komen entri terbaru blog wan

    ReplyDelete
  25. yeahh.
    gedebab itu cute.
    tp cheq x comey. huwaaaa

    ReplyDelete
  26. sy kalau tension, sy tdoq.. hehehe...

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi