Tuesday, January 25, 2011

KALAU P KELANTAN WAJIB SINGGAH 2 TEMPAT INI

Ore goyak kalo g kelate kalo tok g rantau panje meme tak cukup syarat. Aku g rantau panje try kecek kelate walo bunyi mace sie

hahaha...

Boleh bayangkan tak orang kedah cakap kelantan? Keh3...

Orang kelate amacam boleh terima tak bahasa aku ni?

Kira halal la kan? Hahaha...

Sebelum balik tu sempat singgah rantau panjang. Malam sebelum tu p wakaf che yeh.

Ni buktinya aku p sana hehe..



Tak ada la borong sangat. Tapi bila p rantau panjang memang borong sakan la.

Bila digabungkan antara barang-barang yang aku beli adalah

anak patung katak ni yang besar punya harga asal RM 40 tapi hasil tawar menawar hanya

RM 28.



Kalau kat kedai biasa mau mencecah beratus ringgit pa?

Ni aku beli dekat rantau panjang.



Kemudian aku beli blanket pink love ni



Harga asal RM 20 lepas tawar menawar dapat RM 15.



Beli kasut ni dengan harga RM 15, kalau dekat Alor Star dan Padang Besar dalam RM 20-25 so kat sini boleh dapat murah lagi. Aku beli kasut ni dekat wakaf che yeh.






Jersi ni plak dengan harga RM 17.

Ni orang pesan.

Senang nak main badminton katanya




Dekat aku plak, aku beli jersi Malaysia yang warna biru. Kalau dekat sebelah utara memang dah tak ada, sold out.

Harganya RM 35. Paling murah kot, harga asal RM 45. Semua standard harga kat kedai macam tu.

Tapi aku tak tau la kot-kot ampa dapat lagi murah dari tu.


Yang lain-lain aku borong keropok ja nak bawa balik rumah cuti raya cina nanti.

Aku jarang shopping tapi sesekali shopping macam-macam plak aku beli huhu...

Ampa plak macam mana?

Kaki shopping gak ker?


Team Futsal Wanita

=)



26 comments:

  1. salam...

    memang besh shoping kat qalate =)


    Jom Baca dan Komen--sayang, terima kasih kerana sangat memahami

    ReplyDelete
  2. ceq kaki soping ! :D mana ole2 ? wuwuuwuw

    ReplyDelete
  3. anis.. kasut ko tu
    santek uols!!
    : )

    ReplyDelete
  4. suka shoping kt wakaf che yeh kalo dtg melaka..besh!

    kalo kat kl mcm downtown kan?

    ReplyDelete
  5. comel gile blanket tuuu.. sumpah x tipu..... aaaaaaa........

    ReplyDelete
  6. wakaf che yeh dh x best mcm dulu.. tp still ok lg la.. rantau panjang pon lama dh x pergi. kalu nk betul2 murah, g lepas time banjir~ jersi paling mahal pon rm10.(yg terselam dlm banjir, tp kalu basuh, ok)

    ReplyDelete
  7. memang seronok kalau dapat bershopping kat sana..tak sia2 pergi..:)

    ReplyDelete
  8. salam...
    pandai demo kecek klate......kira bulih la joint orey klate..

    ReplyDelete
  9. comey nye katak tu..dulu niesz study sane, niesz li patrick bsr..hahaha...

    ReplyDelete
  10. wah2 seronoknya shopping..

    haish lamanyer xmen futsal.. huhu~

    ReplyDelete
  11. hee..wah2.pandainya la demo twr mnwar.echah dlu prnah keje kat kdai ank ptung kat rntau pnjg tuh.xde lagi org dpt twr 28.sllu 35,38 je..ni mst twr habis habisan kan..hehehe

    ReplyDelete
  12. wah2 tips yg bguna sbb hujung mgu ni sy akan bwk 3 bas pi kelantan jalan2 sambil melawat.. leh la kecek klate tawar menawar :)

    ReplyDelete
  13. ore..wat balik lah budu...wajib tuh kalau mari kelate...heeee

    ReplyDelete
  14. Kelantan memang syurga membeli belah....

    ReplyDelete
  15. pandainye tawar menawarrr. hehe sy ore kelate. :D

    ReplyDelete
  16. bab2 soping mai serah kat kakD...mau nya klu ada duit seribu pun bleh kelia 1 hari...

    ReplyDelete
  17. tak pernah sampai sana lagi...

    kasut tu pernah nampak kat Alor Star Mall...

    chantek..

    (^^,)❤

    ReplyDelete
  18. cantik blanket tue! nanti nak g cari la..hehe

    ReplyDelete
  19. taw xpa...
    mmg murah kowt brg2 kt kelate..
    kena yg pndai kecek klate, lg la sng nk tawaq menawaq.. hehe..

    ReplyDelete
  20. see! pompuan ngan shopping memang takleh dipisahkan.... ish3

    ReplyDelete
  21. owh! I really loves you shoe dear!! chantekkkkk!!!

    ReplyDelete
  22. lain klx dtg la lagi kt klate ye cik GKSB ;)

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi