Tuesday, January 4, 2011

KALAU P PADANG BESAQ JANGAN LUPA SINGGAH TENGOK BURUNG YANG ADA CAMPURAN UNTA


Wiwit....

Assalamualaikum.

Alhamdulillah dengan selamatnya aku sudah berada di universiti tercinta setelah lajak cuti sampai seminggu hahaha..








Disebabkan aku lajak cuti, so ada masa terluang untuk aku berpoya-poya lagi hehehe...

Dalam pada tu lepas p Padang Besaq. Shopping sakan aku ni.

Nama ja Padang Besaq, shopping sampai nak dekat RM200 beli apa tak tau la. Tu belum lagi nak shopping kat Penang ni.

Kalau p Padang Besaq haruslah pekena Pulut Ayam.

Macam ni rupanya pulut ayam.





Ni first time aku makan pulut ayam.

Boleh tahan la sedap. =)


Masa OTW balik tu singgah p tengok burung unta. Sebelum sampai Padang Besaq tu akan ada tempat burung unta ni. So jangan lepaskan peluang untuk beramas mesra dengan burung unta yer.. Hihihi...







Aku ni memang penakut dengan binatang. Kucing pon aku takut apatah lagi burung yang pelik ni yang ada campuran unta hehehe...

Bergambar dari jauh ja. Bukan apa takut kena patuk kepala hahaha =P





Aku p berdua dengan Teman Tapi Mesra ku hihihi =P




Ehem ehem =P


So, kalau lepas ni kalau ampa p Padang Besaq jangan lupa singgah sini yer. Dan yang penting sekali ampa kenalah pandai tawar-menawar harga.

Kalau ada yang nak p beli jersi bola sepak negara, tinggal warna kuning ja, yang biru sold out hehehe...

Sebab tu Teman Tapi Mesra aku frust sebab tak dapat beli jersi tu Kui3...


Pada blogger Penang, kalau nak buat gathering tu nanti kita bincang-bincang lain na kat FB. Cuma buat masa ni aku BZ sket. 14 hb ni nak kena p Kelantan. Ada sukan plak.

=)

17 comments:

  1. pulut ayam tu feveret rina~ haha.

    cheh, sume pon feveret.

    ReplyDelete
  2. pulut tu memang best. sedappp! mkalau p padang besaq tak pekena pulut ayam memang tak sah lah. hehe

    ReplyDelete
  3. kerap p padang besaq !
    tpi x pernah pula makan pulut ayam kat situ,,
    pulat harum manis pernah lah
    sedap~

    ReplyDelete
  4. eleh.. teman tp mesra la sggt.. yeke? hehe..

    amboih! sakan nowh shopping! smpai RM200? Gilo ahh.. beli natang pa la tu.. beli teloq burung unta ka? hehe..

    ReplyDelete
  5. GKSB: Sedapnyer pulut ayam tu...:)

    ReplyDelete
  6. @miza

    tu la..terkenal juga pulut ayam ni nowh? hehe...

    ReplyDelete
  7. @de'din

    lepas ni kena try pulut ayam la plak yer hehe...

    ReplyDelete
  8. @faaein

    eh mana ada dating... kuar dgn teman tapi mesra jer hehe

    ReplyDelete
  9. @solihin

    yela solihin, teman tapi mesra ni... hehe..

    xtau la beli menatang apa sedaq2 abeh nak dekat rm200 ayoyo...

    ReplyDelete
  10. dah singgah pdg besar tak dtg jenguk ezma......majuk la cmni...

    :))))))

    ReplyDelete
  11. selalunya kalau p padang besaq, wajib makan tomyam kat satu gerai tu ja. memang layan habeh la tomyam dia

    ReplyDelete
  12. Amboi.. patutla hepy ja cakap tepon hari tu..
    Dengan ehem2 ya..
    hehe.. ^^

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi