Monday, January 17, 2011

PENGALAMAN DIKEJAR ANJING

Assalamualaikum semua. Ampa sihat ka?

Rindu aku tak? Rindu la rindu la hahaha boleh plak paksa-paksa orang suruh rindu hehehe =P.

Sebagai mukadimahnya aku nak cerita pasal aku kena ligan dengan anjing. Hanjing punya hanjing.... Aduyai...

Kami p sukan hari tu, sewa homestay, so nak dijadikan cerita dekat area homestay tu ada la kedai makan tapi kena berjalan kaki dalam 15 minit macam tu la kot.

Kami kuar makan ada la dalam 10 orang.

Waktu balik tu ada sorang kawan aku ni sakit perut, dia nak balik dulu. Nak balik sorang-sorang. Takkan aku nak biaq dia balik sorang-sorang, kalau jadi apa-apa nanti susah. Nak kena jaga juga anak buah aku. Aku pon temankan dia balik.

Masa on the way balik tu, ada lebih kurang 6 ekor anjing duduk bawah lori dan kebetulan masa tu kami lalu tepi lori tu.






Mula-mula nampak 2 ekor, ok lagi, bila jalan depan lagi jumpa plak lagi 4 ekor. Masa tu memang aku takut sangat. Apatah lagi baru-baru ni masuk berita ada orang mati kena gigit anjing.

Sekali tetiba anjing tu bangun, menyalak dekat kami. Dah la banyak. Aku ni punya terkejut+takut lari tak cukup tanah dengan kawan aku tu. Anjing ligan kat belakang.

Memang sekuat hati lari. Lari masuk dalam kedai runcit. Ketaq tu tok sah kata la sampai aku menangis la huhuhu...



Macam ni la gayanya aku kena ligan anjing cuma tak ada la dok senyum macam ni.


Depa kata kalau jumpa anjing jangan lari. Habis tu sekali tetiba anjing tu bangun pastu sergah kami macam tu mau aku tak terkejut. Lari la apa lagi hohoho...

Kawan aku yang sakit perut masa mula-mula tu terus tak jadi nak membuang hahaha...

Apa-apa pon tu la antara pengalaman aku yang memang aku tak kan lupa sampai bila-bila. Pastu siap kena perli lagi ngan depa, lepas ni ada temasya tahunan olahraga plak, tak payah cari peserta dah, aku ada. Depa suruh aku masuk lumba lari, pastu lepas anjing suruh ligan kat belakang hahaha..

Hampeh betoi.


NOTACIKGADIS: Pic kredit to google.

19 comments:

  1. salam

    ingat dulu, kalau ada anjing kat jalan nak lalu, kompom pusing balik..hhehe

    ReplyDelete
  2. hahaha.. memang kelakar.. seriusly kelakar..

    ReplyDelete
  3. lor, len kali tak yah lari...buat tak tahu jer lau die nyalak pun...bile kite lari tue yg dia kejar...hehehehe

    ReplyDelete
  4. padan muka GKSB...hahaha...
    dulu2 penah jugak kene ligan ngan anjing, tapi kecik2 dulu..hehe

    ReplyDelete
  5. SALAM,
    KUAT LARI NI ! MASA SEKOLAH DULU, MESTI SELALU "LARI SEKOLAH" . BETUL TAK?

    ReplyDelete
  6. saya biasa jugak kena kejar anjing... ingat lagi masa tu first day nak masuk tingkatan 4 sekolah teknik kangar..... Tengah tunggu bas sekolah.. tiba2 anjing hitam dengan taringnya yang tajam datang menhampiri sergah menyalak... nasib baik ada tuan dia datang ... kalau tak mau terkencing tang tu gak....

    ReplyDelete
  7. hahah..rasa nak gelak kuat2..tp kat opis..kang orang kata gila..

    anyss..jom lepak! bile nak lepak ni??hehe..

    ReplyDelete
  8. sy dulu hampir dikejar sekawan anjing liar..
    x kurang daripada 10 ekor...
    mmg giler ah.. dahla jalan kaki..
    tangan masing2 dah pegang kayu n batu.. huhu..

    ReplyDelete
  9. lama xjenguk cnie.. rindu..!! ngee..
    me pun prnh kene ligan anjing secara berjemaah..
    xyah ckpla tkot cmna.. letih lari.. haha~

    ReplyDelete
  10. nasib baek tak kena gigit. kalo tak mandi tanah la..hehe

    ReplyDelete
  11. petua bila berdepan dgn anjin...buat dek je kat depa. selalu jugak buat mcm tu, alhamdulillah so far depa takde yang sudi mengejar lagi.

    huhu~

    ReplyDelete
  12. huih..takut ooo...klu kakD pun lari tak cukup tanah gak....

    ReplyDelete
  13. hahaha....nnti dftar nma kita pegi sukan sea yer...

    ReplyDelete
  14. haah, orang cakap kalau jumpa anjing jangan lari..tp, biasanye kite akan lari.. gile takot weh.. kang mati sesia kena gigit, tak mati, kena samak huhuh

    ReplyDelete
  15. hehe, ingat dulu sek. rendah pernah juga kena kejar, mmg ketar lutut dibuatnya,
    org kata klu jmpa buat bodo jer sure dia tak kejar,org kata la..:)

    ReplyDelete
  16. Bagi certain people its funny , tapi bagi Yanty seram .. sebab me & my BFF di kerunumi & ekor anjingyg bersaiz besar. huh imagine that!

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi