Thursday, January 6, 2011

RESPON PEMBACA ENTRY TREND SEKARANG: NAK MASUK BLOGLIST KENA BUAT ENTRY KHAS???




Macam-macam pendapat yang aku dapat untuk ENTRY TREND SEKARANG: NAK MASUK BLOGLIST KENA BUAT ENTRY KHAS?


Ini antara sebahagian respon yang aku terima.






Betul juga kata HEMY tu. Wujudnya blogger yang sebegitu. Tapi di sini bukan untuk mencari siapa salah dan siapa yang betul. Masing-masing boleh fikir sendiri kan?



Masing-masing kena kreatif kata DiaUmaiNinaz



Apa yang fitnahnya KB Emily?






Bila tulis blog dengan senang hati, cari follower pun dengan senang hati tanpa ada paksaan kata Miszy Dian



Tak kurang juga anon yang tinggalkan komen ini:





Dan aku suka pendapat ini.






Apa-apa pon masing-masing ada pendapat yang tersendiri. Kita tak boleh kata orang itu salah, orang ini salah.


Pendapat aku plak, kalau rasa nak letak link kat sesuatu bloglist tu letak la. Bila tiada paksaan atau syarat tertentu lagi bagus. Dan tak semestinya bila sesuatu blog itu tiada di bloglist, blog itu tak best ataupun tuan blog tak baca.


Cuma kita ni la yang kena rajin tinggalkan komen dan bertegur sapa dengan Tuan blog supaya kehadiran kita disedari. Adakalanya Tuan blog akan membalas kunjungan bagi orang yang selalu meninggalkan komen dahulu.


Diulangi sekali lagi ini adalah pendapat aku. Pendapat aku yer Tuan-tuan dan Puan-puan. Jadi harap tak ada yang pertikai salah ataupun betul.


Senyum Mau Maneh


=)

33 comments:

  1. macam2 pandangan naa.... xpa la..suma pon ada cara pikiran masing2 kan..hehe

    ReplyDelete
  2. aku blog belasah je...

    dan skang aku makin malas nak baca blog orang lain....sebab kalo aku baca mesti 2-3jam....hahahhaha

    ReplyDelete
  3. ehemm..nice entry la GKSB...mish memang tak suka ngan blogger yang mintak entry bgai hanya untuk naikkan trafik. lepas tu buat segmen la apa la untuk lariskan blog. hurm..berjaya dengan usaha dan tanpa paksaan kan bagus. kadang2 orang yang join segmen atau yang buat tu semua bukan ikhlas pun. sekadar nak jaga hubungan sesama blogger. tak pasal dah jadi kes paksaan. ehee. pendapat Mish la. tapi memang Mish setuju dengan pendapat GKSB dengan Amirrah dan Miszy Dian tu.

    tak salah menyokong.tapi pandai2 la korang pikir yea. ehee..emo suda...maaf yea GKSB. terpanjang sudaa..!!

    :P

    ReplyDelete
  4. kte letak je link blog mana3 kat blog dan tak harapkan pon diorang buat benda yang sama, kalau diorang buat, bonus bagi kte kan? tu tanda orang ingat kte.

    entah la, fenomena la benda ne

    ReplyDelete
  5. kalau aku plak memang jenis berat tangan nak komen.. selalu jadi silent reader ja.. huhu.. tu larr kalau kat blog aku pun aku tak mengharap sangat pun komen orang.. asalkan aku tau sekurang-kurangnya ada manusia yg baca entry aku.. (walaupun mungkin aku sendiri ja manusia tu.. hahaha..)

    ReplyDelete
  6. perlu ker entry khas?? huhu rase blog mat salleh..besa2 jer...xperlu ader follower ramai...tapi komen diorang gempak jer..tu sume depands on person la..

    ReplyDelete
  7. nice entry la GKSB.. betol tu~setuju sangat2..nak orang kenal kita, kita la kena perkenalkan diri.. dan kita pon jangan nak sombong sangat. orang dok selalu jenguk kita, kita wat don't know je..langsung x balas jejak orang pon tak leh la..nnt merajuk jugak la orang yg dok follow kita tp kita tak pernah jenguk dia.. ;p

    ReplyDelete
  8. wahh hot btol topik nie..~ ekeke..

    oke2 nk bg pndapt gakk..

    actually terpulang kt "INDIVIDU" tu sendiri ... nk wat cmne pn.. jgn nk di hairankn or d'katakn .. jnji kita enjoy dgn berblogging.. yeah ..!! tu yg pntg.. hehe..

    lme btol tak sggh blog nie.. huhu..
    den bru dpt BW hari nie.. stelah berminggu2 tak Bw.. waaa...

    ReplyDelete
  9. nak fofular kot.
    macam jejariruncing wat entry khas untok pakwa dia..lalala

    ReplyDelete
  10. uhmm isu ni sy rs mcm mempergunakan blogger baru. dorg kan still new dlm blogsphere. kdg2 sy rasa blogger famous tak patut la sll sgt suruh buat entry join bloglist ni. sekali dua takpe, tp klu kerap sgt,org naik meluat. dah lah kat bloglist cuma ada 5 blog je. klu 10 ke,15 ke.. berbaloi lah jgk :/

    ReplyDelete
  11. ahaha. tak de maknanya nak layan.
    kalau betul pun nk tulis entri psl blog org tuh, biar la ikhlas dari hati sndri

    ReplyDelete
  12. Lain padang, lain belalang...
    Lain orang, lain pandangan...

    Masing-masing ada pandangan tersendiri. Apapun, menulis di blog adalah pandangan daripada hati kita sendiri. Kekadang orang nak orang lain datang ke blog diri...jadi mestilah ada daya tarikan tertentu yang ditawarkan untuk ke sana. Sebab tu, kena menulis dari hati, buat ada yang jatuh hati....

    ReplyDelete
  13. setuju sangat sangat ngan cik HEMY ngan cik ANOM tu...

    bukan la nak mengutuk ,menjelesi or nak mengeji kan...tapi betul pe cakap diorang...kadang2 "sesetengah" blogger POP nye N3 tu biasa2 sangat je...tapi dapat pujian giler2 babun...contoh la kan N3 dia "SAYA LAPAR"..pastu cerita la semua menda pasal dia lapar je...tu pown dapat sambutan hangat giler giler ar....sangat pelik bab tu...

    lagi 1,skang nie x susah pown nak jadi bloger POP macam "sesetengah" blogger POP skang nie...cume perlu ada PARAS RUPA yg menawan je...bukan salah blogger tu die nye blog giler2 POP sebab paras rupe die...tapi,dah jadi salah die if die mmg menggunakan PARAS RUPA die je untuk tarik visitor dtg follow & singgah kat blog die dari N3 yang menarik menarik...

    sekian...

    P/S : hanya sekadar pendapat ^_^

    ReplyDelete
  14. isu panaih ni..hehe..

    apa2 pun, terpulang kepada blogger tu sendiri..

    mmg betul, ada yg singgah cbox ja, tggal jejak, pastu blah mcm tu ja..

    ada jugak yang komen, "i follow u"..
    pi tengok xdak pon..blog kita ada dlm senarai bloglist mana2 blog lain, akn ada peluang yg cerah ntok blogger lain singgah blog kita..

    akhir kata, lu fikirlah sndiri..haha

    tp mmg betoi, bila

    ReplyDelete
  15. SALAM,
    BERUSAHA UNTUK MENDAPATKAN RAMAI PEMBACA TU BAGUS ! TAPI BIARLAH CARA ITU "CANTIK DAN MULIA" NAMPAKNYA ! ORANG CARI KITA KERANA TERTARIK DENGAN ENTRI KITA, ITU MUNGKIN YANG LEBIH BAIK !

    ReplyDelete
  16. kadang2 dia org ni desperate..hakhakhak

    masing2 ada cara masing2..

    ReplyDelete
  17. mgkn dye rasa dye hot,
    so org tertentu je dpt tempat kt blog dye.
    pffffttt! =.="

    ReplyDelete
  18. miza setuju. nak letak ke ak link kita dalam bloglist terpulang pada individu itu sendiri. rasanya tak perlu entry semu ni.

    ikutlah lain orang lain pendapatnya kan :)

    ReplyDelete
  19. yong tak sempat nak buat semua tu...hehe..so kalo bole semua orang yong masukkan dalam blog list..puas hati..ikut hati mmg semua blog nak baca..nak komen..tapi banyak lagi kerja nak buat :)

    so komen mana yang termampu je lah :)

    ReplyDelete
  20. ada orang buat blog sebab trafik..
    ada yang sebab nak bkawan..
    ad yng buat sebab nak cr jodoh..

    setiap orang ada niat masing3..hehee

    ReplyDelete
  21. setuju dgn anonymous sblm ni, ape best sgt dgn bes ashaari tu. follow pun xde ape yg menarik..tapi ramai je komen, dan dia jarang balas komen2 org pun melainkan isu sensitif je dia blas. Seolah2 bagi komen dgn tembok ja, malah org tetap bg komen..mgkn org suka dgn org tgh masyuk kut..sb ye la, follower dia kan ramai...

    ReplyDelete
  22. eeemm....bg kakD senang ja...rasa blog mana yg nk buboh kat bloglist kakD, kakD boh...tak gaduh nk buat2 N3 bagai....buat semak ja...

    ReplyDelete
  23. hai macam hal nak lariskan blog... maklum la kebanyakan blogger nak duit nuffy tu yang kena tarik traffic tu.... kalau saya suka2 saja..... nuffy dapat sekupang dua tu rezeki.... kata nak pulun saya rasa kerja lain banyak lagi... baik ambik upah jahit baju sebulan bulih gak dalam 3-4 ratus....

    ReplyDelete
  24. salam GKSB..

    punyalah akak bz minggu skoloh ni..xsempat dik nk berkomen kat n3 awak tu..

    xpelah..apa2 pon pendapat..sendiri yg tahu lah..

    bagi akak mudah shj..
    jika hdk...buat
    jika tak nak..diam2 ajelah...

    hepi2 blogging deh...

    ReplyDelete
  25. GKSB: Betul lah tu..mcm kita nak bekawan dgn org. mestilah kita yg kena rajin2 menegur org kannn...bukannya setakat berkirim slm je...:)

    ReplyDelete
  26. hebat..entri ko ni byk komen..ehehe..and sbb ko pn rajin lepak2 gather ngn blogger. kenal muka, kena skit siapa mereka, then baru best kenal di blog. btul?

    ReplyDelete
  27. @nub > kalau semua pandangan sama tak meriah la dunia ni...


    @jedi > lu dah buat comeback... harus la baca 2-3 jam..


    @mish > lagi panjang pon tak apa hehe


    @rina > betul tu..tapi kalau xletak dlm bloglist pon..kalau rajin datang mengomen haruslah sentiasa singgah kn?


    @zulkifly > hahaha...tak apa ada juga orang hehe =P


    @fim > yeah....depends on person


    @shatooman > kalau merajuk siapa nak pujuk??


    @zack > amboi lama tak nampak.. hehe


    @nur aqilah > hahaha no komen


    @ninie > memperguna ker? err...

    ReplyDelete
  28. @mie > ikhlas kadang-kadang tak nampak


    @kuasai minda > kalau ada yang jatuh hati macam mana?? hihi =P


    @ahmad muzaffar > rupa itu bonus


    @cik ciput > betoi tu...ada plak yang sanggup menipu ishhh....


    @luahfikiran > salam... selalu hadir dengan komen yang bernas hehe =)


    @pencacai alim > hahaha...mcm tu pon boleh...


    @tia > hot tempered mungkin kih3..


    @miza > yup..ikut pendapat masing-masing...


    @alinac > betoi tu.. :)


    @azuan > niat itu penting hehe..


    @anon > la awat komen tak tinggal link ni... haishh....takut ker?


    @Ladyzul > kalau semak kena tebaih..


    @alimaz > nak tempah baju boleh? hihi =P


    @sarah-najwan > tak pa kak, saya paham...hepy itu perlu ;)


    @Gadisbunga > ikhlas itu penting tapi susah nak nampak


    @azzey > kalau kirim salam jawabnya babai la kn hehe...


    @Hemy > hang ja aku tak jumpa lagi keh3...

    ReplyDelete
  29. suka dengan Miszy Dian punya comment..that's my style oso..

    ReplyDelete
  30. malam tadi dh nak comment tapi xtau nak kata apa..

    tapi x kesah pun kalau tak masuk bloglist org..kena faham niat awal nak buka blog..kalaun org len suka baca entry kita kira bonuslah kalau tak...xpelah kita syok sendirii saja..macam?? hehehe^^

    ReplyDelete
  31. Salam. Mama rasa ikut suka masing masing lah sebab lain orang lain tujuannya nak berblogging nih. Ada yang berblog for personal satisfaction, ada yg buat sbb memang jenis yang suka berkongsi cerita, ada jugak yang memang niat nak cari extra money.

    Apa saja reason berblog, asal tak kaco orang lain, tak langgar undang undang or agama, then tak salah rasanya. And kalau rasa cara diorang tu ialah win-win situation, dapat promosi & tarik lebih trafik ke blog masing masing, up to them lah.

    Jenis entri pun terpulang pada diri sendiri lah, dah blog dia kan. Kalau tak suka baca, can just leave jer. Lagipun jenis pembaca pun macam macam, ada yang suka baca everyday life stories, ada suka baca crita cintan cintun, ada suka infor, ada suka lawak dan macam macam lagi lah. Apa yang orang lain suka baca tak semestinya sama dgn apa yang kita suka dan apa yang kita anggap tak berkualiti tak semestinya orang lain pun anggap tak berkualiti jugak. So kalau orang lain still suka nak baca blog tu, who are we to say otherwise?

    Tapi personally bagi mama kalau org masukkan kita dalam bloglist dia secara 'free' tak yah buat n3 lagi bagus, sebab rasa dia lebih ikhlas nak ikuti perkembangan blog kita. That's just my two cents lah and i'm just a newbie :-)

    Mak aihh tu dia panjangnya mengomel kat sini, sowwi tuan umah yang tomei senyum maneh hehehe

    ReplyDelete
  32. wow! ada isu panas la.. dah 3 hari tak online, terlepas isu panas la pulak.. huhu..

    HHmmm.. sy pun wat entry pasal bloglist tu jugak.. Tp niat sekadar untuk bagitau yg sy dh bertukar url dan nama domain yg baru..

    then juz masukkan url kt comment box kpd yg jrg singgah blog sy tp berminat nk msuk bloglist, x yah wat entry.. tu tergolong dlm golongan x ikhlas gak ke? hehe...

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi