Thursday, January 13, 2011

SAMPAI BILA & KERENAH BIROKRASI


Kadang-kadang aku terfikir, sampai bila aku akan menulis blog?

Zaman masa belajar ni mungkin ada masa untuk menulis, tapi andai kata aku kerja nanti dan kerja aku lebih kepada kerja luar adakah aku akan terus menulis?

Sekarang ni pon ada banyak benda nak kena uruskan. Terlalu banyak kerenah birokrasi bila membabitkan urusan yang melibatkan pihak atasan dan urusan-urusan lain.

Nasib baik pihak pejabat desasiswa aku banyak membantu.

Penat tu toksah kata la.

Sampai roomate aku tegur baru je masuk bilik pastu keluar balik.

Tengah sedap-sedap tidur, dapat call ada masalah plak. Bangun kelam kabut siap.

Tapi, itu jalan yang aku pilih. Pilih untuk menyibukkan diri. Tapi alhamdulillah dengan kerjasama dengan semua exco aku, insyaallah harap-harap semua berjalan dengan lancar.


NOTACIKGADIS: Penat berhadapan dengan kerenah birokrasi.

14 comments:

  1. memang begitulah lumrah hidup.
    zaman belajar lain, dunia pekerjaan lain. tapi blog merupakan satu saluran yang sihat untuk meluahkan rasa hati.

    so, teruskan berblog.
    heeeeeeeee

    ReplyDelete
  2. biasa lah tu anyss..kat mana2 pun ade karenah birokrasi ni..kat tempat kerja lagi banyak dan penat nak face..tambah2 deal dengan orang2 besar dan pihak atasan..T_T

    ReplyDelete
  3. Yela,sye pun tak suke karenah birokrasi.

    ReplyDelete
  4. woo.. busy gilerr seyh..
    xpe2.. trus maju ke hadapan..!!
    yeah ..

    ReplyDelete
  5. tulis je blog nie smpy bla pn

    ktowg keep supporting u

    :)

    ReplyDelete
  6. kita sekarang rindu pula nak belajar dekat skolah..~~~~

    ReplyDelete
  7. sy pon terpikir, adakah lpas sy kawen dan ada anak nnt sy akan trus berblogging.. huhu..

    ReplyDelete
  8. salam...
    karenah BIROKRASI ni tak tau sampai bila nak selesai....
    moga terus ceria

    ReplyDelete
  9. akak dulu..
    kat U xaktif lgsung..
    jenis balik kelas perap dlm blk..
    xtau a nape..
    xminat nk aktif dgn persatuan anak negeri time tu..

    anyss mmg suka kegiatan luar kot..
    klu kita minat pastinya enjoy kan..hehe

    ReplyDelete
  10. slg hidup mcm tu la awk.. huhu sabar je k. jaga diri baik2

    ReplyDelete
  11. jgn risau, kalau dah keje nanti pasti akan ada cara untuk terus berblog... di mana ada kemahuan di situ ada hiway. yeah!

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi