Wednesday, January 5, 2011

TREND SEKARANG: NAK MASUK BLOGLIST KENA BUAT ENTRY KHAS?


Sekarang ni trend kalau nak masuk bloglist sesuatu blog tu kena wajib follow dan buat entry khas eyh?

Ada yang kata blog baru setahun jagung ada hati nak buat segmen macam Ben Ashaari. Dah la blog entah apa-apa.

Ada yang kata baguslah dia buat macam tu secara tak langsung boleh promote blog sendiri.

Apa komen anda pasal fenomena ini?




48 comments:

  1. komen?
    tak perlu kot sampai nak buat entri.
    =.=

    ReplyDelete
  2. Hanya gelak saja dari jauh....

    trafik trafik

    ReplyDelete
  3. tu la..perasan jugak hal ni...no komen..hii

    ReplyDelete
  4. kita ni semuanya sama je..jangan dibeza-bezakan. ramai blogger yang masih baru mungkin lebih baik daripada mereka2 yang dah lama.

    Sy pun buat gak bloglist tu..hahaha..nak join, jom la..

    ReplyDelete
  5. k.izan pernah join eyriqazz bloglist je. lain2 tu tinggalkan link blog dlm n3 je.

    komen? kalau join blogger yg dah lama tu ok kot...kalau baru sethn jgg tp blog ntah apa2, tak join rasanya~ hikhik

    ReplyDelete
  6. salam GKSB senyum mau maneh..yes!, ...blogger baru ke lama rasanya tak jd hal asalkan dia tu kreatif utk memajukan blognya sendiri dan juga memeriahkan lg dunia blogging ni, untuk menarik perhatian readers ke belog masing2 kenalah ambil langkah2 seumpamanya tetapi harus dgn cara yg berhemah dan mesra blogger.Support tu penting!.

    ReplyDelete
  7. itu cara mereka mempromosi blog.. tak slh sbnrnya

    ReplyDelete
  8. saya xsampai tahap cam gitu lagi..huhuh

    ReplyDelete
  9. tak berapa suke sgt..macam tak ikhlas je nak buh link saye..so saye tak kesah sgt la pasal menda ni..

    ReplyDelete
  10. sebenarnya itu cara org nak promo blog masing2. biaq pi kat dia la kan...

    as long as dia tak kacau org, kutuk2 keji2...

    ReplyDelete
  11. Salam kenal.
    Kak Azie masuk menziarah.

    Tak pandai nak komen, sebab terlalu kecil berbanding beliau yang ketara hebat dan superb!

    Nak baca selalu pun tak sempat, baru baca pagi, sibuk kerja, malam buka dah tertinggal 20 entri! cemana nak komen... adeh laaaa..

    ReplyDelete
  12. kalau saya tak layan.... kenapa perlu ikut cara org... macam contoh hadiah pengomen terbanyak... hadiah folower ke 100 la.... apa2 ka....

    buat je la cara kita.... itu pandangan saya la...

    ReplyDelete
  13. pada saya la...kena buat cam tuh, sbb nak perkenalkan blog kita n mencari rakan2 alam maya dan berkongsi idea2 yg berpatutan

    ReplyDelete
  14. betul tu anis...weeda pun terpikir nak up kan entri camni...


    banyak sgt blogger buat camni..tu labih kepada promot blog sendiri je..padahal yang kat bloglist tu biasanya kita letak blog yang kita suka je kan...

    ReplyDelete
  15. rasa xsalah pun..nape nak jadi isu plak? ok ja..dia xramai follower ke, xsmp setahun ke..dia nak buat..up 2 the blogger la..nape nak bersangka buruk pada org lain betul x? baca je..xyah nak bersangka ape2 buruk..dia buat sb dia nak lariskan blog ke ape ke..why not? xheran pun...jgn diburukan org..fitnah org suday...

    ReplyDelete
  16. BETUL2..
    BARU BLOGGER SETENGAH JAGUNG DAH DA HATI BUAT BLOGLIST..

    HEHE..LAU FEMES XPER...KIKIKI

    ReplyDelete
  17. tue laa eyhh...kalau setakat tinggal link jerr okeh laa tapi wat entri tue yg lemah sket....kdg2 buat2 entri tak der pun termasuk..

    ReplyDelete
  18. tak perlu la kot. dulu tak buat macam tu, okay je. over pulak rasanya.

    ReplyDelete
  19. a'a dah jadi trend tapi kte boleh terima kalau blog tu memang best dan tak mengarut.

    haha!

    ReplyDelete
  20. aku tak minat la..meh aku komen..ko leh wat entri utk komen aku ni.

    trend skang nk popular. tradisional blogger kurang dh. sume nk nuffnang dengan segera. then sume masuk benda2 yg leh naikkan trafic. salah satunya komen yg anta automatik kat shoutmix orang.

    dah la tak jenguk pn blog orang tu...then tulis ayat "hai..datang sini..mari la jenguk blog saya plak"

    trafik adalah segala2nya utk blog2 camni.

    last aku bloghop jumpa satu blog ni wat kuiz. sila jawab dengan pantas. jawapan leh google. soklan dia mmg soklan umum la. pemenang olimpik medal ke apa jadah kan.

    then sapa pantas dpt masuk bloglist dia. wahhhh~~ then dia bgtu kenapa best masuk bloglist..sebab dia punya unique visitor 500 org sehari.

    hahahaha...rumusan dia? sucks man. AKu penah gi blog2 yg 'mahsyur' ni. citer lebih kurang kita je blog. "ari ni bini aku masak kangkung". tp komen punya banyak. sebab fanatik trafik ramai. dengan harapan gi blog2 ni, dapat la ramai plak masuk blog dia plak

    hahahaha...ikut la..kalau mmg niat trafik..betul dah tu caranya.

    takde yg salah or betul..

    ReplyDelete
  21. tak minat nak join kalau kena buat mcm 2..

    ReplyDelete
  22. pelik napa org suka sgt blog ben ashaari tu yer..bukan jeles..tapi tah apa...gempor jer lebih..isi blog hancur...

    ReplyDelete
  23. <-- tak pernah join sebab blog pun tak ada bloglist



    itu taktik menjana trafik..hehe







    tak leh koman lebih-lebih nanti kene sedas peluru..=P

    ReplyDelete
  24. anis ada lg ye mak Anon ye...hehehehe...

    entah lah.. kot lepa pun nk femes mcm ben jg kot....

    anis dah kena tag....
    http://mysweetworld-didie.blogspot.com/2011/01/besday-giveaway.html

    ReplyDelete
  25. entah.. kita blog hingusan yg baru nak idup.. tak ambil port pun.. hahaha..

    apa2pun tu strategi namanya..

    ReplyDelete
  26. nak masuk bloglist?
    blog yg dah slalu sgt jenguk tu lh yg masuk bloglist sndiri..
    jd silent reader..
    but most of all
    mmg post komen laa..

    then yg chatbox tue..
    tak slalunya tggl jejak kt sana..
    mmg baca blog dorg then komen..
    kalau rasa blog dia menarik,follow..
    tak kn nk paksa follow, blum tntu org baca entry kan..

    so..tulis blog dgn senng hati..cari follower pn dgn senang hati..
    takda paksa2..kan?

    ReplyDelete
  27. lain orang lain cara..... redha jer la... =)

    ReplyDelete
  28. aku suka jer masukkan mana2 blog yg aku suka kat bloglist aku...xda nak cakap suh follow atau buat entry..hahaha...sesaja je org skrg ni....biasa la kan..

    ReplyDelete
  29. aku suka jer masukkan mana2 blog yg aku suka kat bloglist aku...xda nak cakap suh follow atau buat entry..hahaha...sesaja je org skrg ni....biasa la kan..

    ReplyDelete
  30. biar la dye nak buat ape. blog dye :) huhuhu

    ReplyDelete
  31. aku pun ada bloglist asing sebab menyemak di blog utama..baik letak asing tapi tatau la pulak kata kena mintak kebenaran ka atau orang nak buh blog aku kena up entry pasai blog aku..gila apa???

    follower ramai bukan best pun! tu pasai aku delete blog aku!!!!

    wahahahahahah!

    ReplyDelete
  32. hahahahaha
    entah
    aku xpernah buat segmen2 tu
    so xpasti lah
    terpulang pada diorang lah
    janji diorang bahagia
    hehehehehe

    P/S : Pandang Kemana Tu? Rimaslah!

    ReplyDelete
  33. orait jaa lau buat pon..p lauikot ceq,suma blog ceq nak letak lam list..p xmuat kan..ceq ltak dak skola pnya blog jaa dulu.hehe

    ReplyDelete
  34. trend umpama cendawan tumbuh selepas hujan....huh!

    ReplyDelete
  35. xyah la kot..wat susah2 je..hehe..

    ReplyDelete
  36. xperlu kot ek???mmm..mcm2 a..

    anyss:
    zmn uols skolah,PARENTS MMG SUKA KACAU SKOLAH TAK???diskas2 yerr

    ReplyDelete
  37. xsalah kot... sebabnya meriahkan lagi arena blogging... everybody ada kaedah tersendiri nak berblog so kenapa nak pertikaikan cara diorg.. just for fun.. kalo ikut kaedah biasa jer, bosan la jadinya... cuma mslhnya mentaliti sesetengah blogger jer yg suka pertikaikan dan perlekehkan idea blogger lain.. erm.. kesian diorg..:)

    ReplyDelete
  38. depends la pd yg empunya blog.

    mcm Sophie, sophie suruh letak url blog je kalu nak exchange. x [erlu follow atau buat entry pun..

    ReplyDelete
  39. salam ziarah,

    bole jea buat, asalkan dia bahagia. ye dak?

    ReplyDelete
  40. depends kat readers blog kot nak judge mcm mana...tapi kalau memaksa utk Follow tuh mcm agak kureng kot....follow biarlah ikhlas kan...hik hik hik....

    ReplyDelete
  41. xtau nk komen apa. tapi skang dh tak minat sume tuh :P

    ReplyDelete
  42. ermm..
    nampak sgt tak ikhlas..
    just nak kejar traffic kot..
    kalo nak letak tu, letak je lah..
    tak payah lah nak berentry bagai..
    kalau yg just tinggal url kat comment tu ok lagi la.. pendapat saya lah :)

    ReplyDelete
  43. Ade ke blogger camtu GKSB? mak aihh, mesti pemes abes blog die sampai nak masuk bloglist kena buat entry bagai tuh. kalau aina, memang TAKKK la kan. paksa² plop..haha.

    mcm aina : klo ade bloglist senang nak bw ke blog dorang tetiap hari. dan paling penting kte x lost contact. klo nak traffic buat la cara yg btol dan bukannya buat auto shout kt chatbox tu. pangai tah hape2.

    ReplyDelete
  44. tak salah tapi rasa jengkel lah elok2 kita sedap2 baca tulisan dia tup tup kena paksa buat entry pasal dia plak. dan keseluruhan entry mesti lah puji2. belum pernah jumpa entry kutuk2 blogger tu then masuk dalam list dia. hahahaha.

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi