Thursday, February 17, 2011

AKU DAH ADA UBAT UNTUK UBATI STRESS



Semua maklumkan aku ada tubuhkan group dalam FB iaitu group Kami Blogger Utagha (KBU) khas untuk orang yang berada di Utara tak kira la sama ada asal dari utara ataupun bekerja dan belajar di utara.


Group ni memang happening la. Kalau ampa tengah stress pastu masuk group ni, merapu kat sana memang akan hilang stress ampa.


Kerja aku kat sana buli orang, pekena orang tu pekena orang ni tapi masih dalam gurauan la tak ada lebih-lebih punya. Geng-geng KBU pon semua sporting tu yang best tu. Dah macam big family dah.


Yang paling best, main skandal-skandal. Hahaha... Mana tau lepas ni ada antara geng KBU yang betul-betul menjadi, kenduri besaq KBU nanti kih3....


Dalam dok merapu tu, bukan merapu kosong, ada juga terselit topik-topik yang menjana kita untuk berfikir, macam kelmarin, aku ketengahkan topik kahwin.


Kami bincang pasal mas kahwin dan hantaran, berapa jumlah hantaran pada zaman sekarang ni. Ramai juga yang bagi pendapat walaupun ada yang muda lagi tapi tahap depa berfikir tu aku puji la. Sekurang-kurangnya ada bertukar-tukar pendapat dan buah fikiran.


Dalam KBU ni semua peringkat umur ada, macam-macam gelaran kami bagi ada Papa Khai, ada Mami, dan ramai lagi. 2 orang ni dari golongan pertengahan la. Hehehe..


Semalam aku tanya sapa single lagi konon-konon nak jadi Match Maker la sekali si Nadh ni tag kat aku borang di bawah ni.



Pakat berebut-rebut nak isi ahahaha...

Dalam borang ni yang penting GAJI. Kan kan?

Hehehe...


Insyallah bulan 3 ni, nak buat Gathering di Penang. Apa-apa pon semua masih dalam perancangan.

Pada yang belum join KBU tu sila KLIK SINI

Hidup KBU =)

19 comments:

  1. agagagagagag.. borang tuh ka.. isi2 la.. :p

    ReplyDelete
  2. mmg best kbu.. cheq yg bkn asal kedah pown dh rase cm 1 family =)

    ReplyDelete
  3. ahhaahahhaa... betul2... ubat hilang stress... kdg terfikir cm na la masa jumpa nnti... senyap or lagi bising... hoho

    ReplyDelete
  4. hahaha aduii mmg gelak guling2 kalu dah dgn geng KBU..
    tapi kalu jmpa dpn2 jgn pakat diam dah laaa hee

    ReplyDelete
  5. CKK pun rasa best lepak kat KBU! Best...tp meriahkan lagi laaa...woohooo

    ReplyDelete
  6. print borang tu lebey sket wei!!!

    ReplyDelete
  7. hahaha,hakak pon nak isi gak borang tuh bulehh..?

    ReplyDelete
  8. hidup KBU ! :D

    waa~tapi rasa segan la GK nk nyelit2 dlm tu . xknal .. nnti tak layan .. wuuu T__T

    ReplyDelete
  9. ukur borang satu kat sini.. :)

    ReplyDelete
  10. pemikiran budak2 sekarang, tak sama dengan dulu sebab tu diorang boleh keluarkan idea yang bernas even topik perbualan tu, hanya orang besar je yang allowed...
    tapi itu dikira okeylah... tak adalah nanti jadi blur je macam OE nie...
    tanya benda yang berat sikit je, otak tak boleh proses...
    hailah...

    tapi kalau selalu gelak memang boleh hilang stress...
    huhu OE tak boleh follow sebab OE dekat pantai timur...
    dulu matrik dekat utara, Kedah... tapi 2 tahun lepas... hehehe...
    (n_n)

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi