Wednesday, February 9, 2011

BILA GKSB MENEGUR HARAP JANGAN ADA YANG SENTAP =)





Bila aku baca entry Sophie ni memang aku tergelak besaq. Dia tulis pasal setiap kali dia post dekat group akan ada blogger yang akan tinggalkan link blog dia. Kredit to her.

Sebagai contoh la:

Ni post aku kat blog. "Salam semua selamat pagi"

Pastu tetiba ada orang tinggalkan link kat komen: "www.nurrcahaya.blogspot.com" (c0ntoh)

Bila orang lain post pon tiba-tiba dia akan tinggalkan link blog dia tanpa ada kena mengena dengan apa yang orang post kat group tu.

Suka tinggalkan follow my blog, tapi ampa langsung tak p jenguk pon blog dia. Macam mana tu?

Kalau ya pon ampa nak orang p blog ampa, ampa p la blogwalking kat blog dia pastu ampa tinggalkan komen ataupon pesanan kat chat box.

Nanti dia p la blog ampa balik.

Macam cik Sophie cakap la kadang-kadang rasa annoying dan ampa tau itu mungkin salah satu Spamming juga.

Kalau ye pon nak promote blog jangan la dekat post orang lain. Aku paham masing-masing ada cara nak promote blog, aku pon selalu juga promote blog dekat group tapi tak ada la sampai tinggalkan link dekat post orang lain.

Cuba ampa bayangkan ampa post blog "Hye dah makan ka semua?" tiba-tiba ampa dapat komen "www.nurrcahaya.blogspot.com" langsung tak ada kena mengena kan?

Pada ampa yang terasa tu GKSB minta maaf la, cuma tak salah menegur kalau ia mungkin menjadikan kita lebih baik. Yang penting kena menerima teguran dengan hati yang terbuka.


Matlamat kadang-kadang tak menghalalkan cara.

Tepuk dada tanya hati.

Senyum mau maneh

=)


30 comments:

  1. tuu la pasal....kadang2 rasa meluat nak p tgk blog org tuu

    ReplyDelete
  2. pena jugak nampak keadaan mcm tue...
    lain laa kalo dye suruh tinggalkan link kan ?
    bole laa letak link blog...
    hmm...
    elok2 post sbb nak bermesra...
    terbantut niat nak bermesra...

    ReplyDelete
  3. yg paling syok, ada yg cakap..
    u follow blog i.. nnt i follow blog u balik..
    auwww.. WTFish...

    ReplyDelete
  4. betoi cik gksb . sgt sgt annoying . padahal dah banyak kali warning . tak tao la depa ni tak paham bahasa ke hape . kalao org mintak link tak pe lah .ni bila org minta tlg dia sibuk2 nk bg link jugak . mmg tett je rasa nk maki.huu

    ReplyDelete
  5. selalu sangat bila update blog then tempek link kat mana-mana kelab blogger di facebook. HAHA

    tergelak-gelak baca. bukan apa, rasa annoying. macam solihin pulak cakap bab follow mollow yang tu pun 1 hal. jenguk blog kita pun tak dah tu asyik SPAM link -.-"

    ReplyDelete
  6. senyum mau maneh, ayat mau nangeh..hehe

    sokong sokong..tggl kt cbox ckp nice je.pastu suh follow balik...hurk..

    ReplyDelete
  7. bagi saya , tak kisah pun buat backlink cenggitu ASALKAN ada kena mengena dengan entry . that means dia ada baca entry kita .

    ReplyDelete
  8. betol3.. dah jadi macam trend.
    gaya hidop masa kini. haha
    masing2 nak popular

    ReplyDelete
  9. GKSB,

    matlamat bukan kadang-kadang menghalalkan cara tapi memang tidak langsung menghalalkan..

    haha...klaka jugak bila ada orang macam tu..

    ReplyDelete
  10. ini mcm pun ada ka??haha
    bk link je..iklan2 jual2 pun byk..
    cuba g kat fb slebriti2..sama jg keadaannya..
    depa tumpu tmpt yg byk org masuk..
    selfish..hihihi

    ReplyDelete
  11. hehe..thanks GKSB kupas isu ini jgk. =)

    ReplyDelete
  12. mungkin mereka masih baru,,

    btw, jom join giveaway dedin
    mudah ja
    x payah karang panjang2 pown !
    x payah serabut kan kepala !
    x payah follow2 !
    x payah tangkap gambar2 !
    x dak banner2 !

    ReplyDelete
  13. kami setuju dengan ampa...betoi2..

    apapun kami nk ucap tahniah kat ampa sbb buat geng blogers utagha..baguih dok ada...

    ReplyDelete
  14. salam...
    memang manih senyuman kalau org singgah umah kita

    ReplyDelete
  15. betul2 aku pun suka
    seolah memaksa utk jenguk blog die plak

    ReplyDelete
  16. hihiii...hye gksb da makan?

    hahaha

    ReplyDelete
  17. laaa...baru sedaq ke...lama dah mende ni jadi. sejak ada GB ni la style baru yg annoying

    ReplyDelete
  18. argh!!nak sentap jugak!!=( <--tibe2 jer;p

    ReplyDelete
  19. miss GKSB : salam ('',) betul tu, ai sokom...x patut depa buat lagu tuh...nak ber bloggers ni pun kena lah berhemah...sila lah respek oram lama...lama² kita sekalipun, ada yam lebih lama...koh koh koh
    anyway, ai laik entry ni...

    p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
    1. New Entry "~* KoTaK JeRiT² *~"

    ReplyDelete
  20. ohhh...mmg tak baguslah buat gitu. tak kena pada tempatnya~

    ReplyDelete
  21. haha, jgn smpai ade org meluat sudah la

    ReplyDelete
  22. nsb baik sy xpernah kata follow me back..

    ReplyDelete
  23. hahahhaha betul!!!! kalau orang yg post tu suh tinggalkan link xpalah wahahhaha!!!

    ReplyDelete
  24. nape ngn c naz kat atas ni???
    xmkn ubat lg la tu..hihi

    ReplyDelete
  25. haaa..baguih entry ni. kdg2 depa tak sedar yg org bukan suka pun depa buat mcm tu. heh~

    ReplyDelete
  26. haahla..kadang2 ade yg wat mcmtu la..tibe2 je diaa letak link dia...pdahal xde kne mengena pon ngan entry yg kita wat tu...=)

    ReplyDelete
  27. manusia macam2..xpela..rileks je..die post link die je..bukannye ape..bukan die curi barang korang ke pe..be neutral je..xsalah kan..klu xnak org wt cmtu letak la papan tanda jangan wt cmtu..ini pendapat aku je..amin

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi