Sunday, February 20, 2011

BILA UMUR SEMAKIN BERTAMBAH

Alhamdulillah masih dipanjangkan usia sampai sekarang.

Tapi tahun demi tahun umur semakin bertambah.

Sejujurnya untuk aku, aku macam tak bersedia dan mahu mengakui yang umur aku sekarang sudah 2* something.

Sebab tu bila orang tanya umur aku, aku berat hati nak bagitau.

Ada sesetengah cakap "Hang umuq macam ni hang dah malu nak bagitau nanti kalau hang umuq dah 4o macam mana la plak kan?"

Sebab apa aku kata aku tak bersedia. Sebelum ampa fikir yang aku ni tak boleh terima kenyataan ka apa ka meh sini aku nak habaq mai.

Semuanya disebabkan kadang-kadang aku rasa masih berperangai kebudak-budakkan. Masih lagi suka main-main.

Suka mengusik, suka ketawa, suka main-main.

Aku plak agak rapat dengan junior sampaikan ada yang ingat aku ni budak 1st year gara-gara banyak lepak dengan depa.

Adakah aku masih tak matang?

Perempuan selalunya cepat matang kan?

Entah la. Adakala aku rasa aku ni matang adakala aku rasa aku ni masih budak-budak lagi dan aku tak percaya yang umur aku sekarang dan 2* pastu macam mana?




Macam budak tak cukup umur plak aku ni.

14 comments:

  1. sya nie pun name je da tua tp still mcm bdk2. Mak la yg kate hehee

    ReplyDelete
  2. OE pun dah 20 something jugak tapi orang selalu tanya...
    "awak ni anak cik Nor kan? sekolah tingkatan berapa?"

    huhu... OE memangs angat2 tak matang...
    adik OE yang tingkatan 4 tu pun lagi matang dari OE...

    I always feel that I'm 16... hehehhe... perasan kan.... (n_n)

    ReplyDelete
  3. takpe..jnji muke menten awet mude..hik3..

    ReplyDelete
  4. ala ade pe hal dgn umur,, enjoy ur life,, tue je yg pnting... hehehe

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum.
    Umur bertambah?
    Tak ada ubat nak tahan umur dari bertambah.
    Semoga dengan bertambahnya umur, makin matang lagi kehidupan...

    TQ

    ReplyDelete
  6. umur tu angka j..
    akak pun mcm bdk2 pe perangi..kihkihkih

    ReplyDelete
  7. comey ngat aih wat muka bulaat cam tu =)
    umur sekadar nombor..

    ReplyDelete
  8. nisya > ada geng rupanya... hehe..


    angah > kini aku pasrah...dengan segalanya.....~Erra


    OE > GKSB rasa macam 15 tahun haha..

    ReplyDelete
  9. cik sha > tu yg penting skali tu hehe..


    kiera > mari kita enjoyy... hehe..


    Admin P@P > Waalaikummussalam.. insyaallah harap2 semakin matang hendaknya =)


    Qaseh > umur sekadar angka tapi banyak plak angkanya hehe


    miznana > comel ka? makaseh hakhak =P

    ReplyDelete
  10. umor hanya nombor.. tapi nombor tu mengerikan.. hahaha~!

    ReplyDelete
  11. umur?hanya sekadar angka, rupe ttp muda:) <--ni den la tapi.hehe ang den tak tau la.hehe

    ReplyDelete
  12. ciknor dah tua..tp bkawan dgn budak2 jugak :)

    ReplyDelete
  13. ala.. tadak aihh.. me oso camtu jugak.. campur ng budak2 jugak.. kekadang tu kan.. lagi fun lepak ng lagi muda sebab cara depa pk ta macam yang lagi matang.. lepak cket la dok ng depa.. ;)

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi