Saturday, February 26, 2011

PILIH PASANGAN BUKAN MACAM PILIH BAJU DI PASARAYA


Teringin nak couple bila tengok orang lain ada couple?

Jeles?

Lepas tu main bantai jer sapa-sapa pon dengan alasan baik ada daripada tak ada?

Hello cik abang, hang nak hidup dengan dia nanti bukan untuk sehari 2, kalau boleh sampai akhir hayat.

Kalau hang main amik ja sedangkan langsung tak kenal, jumpa pon tak pernah nanti tiba-tiba ja hang terus hantaq rombongan meminang nanti kalau jadi apa-apa sapa yang susah?

Diri hang juga kan?

Aku tahu aku bukan orang yang sesuai nak nasihat hang at least hang fikirkan masa depan hang.

Tengok, aku masih risaukan diri hang. Adeh...

Apa-apa pon aku doakan yang terbaik untuk hang walaupun aku tau aku lagi baik dari dia hahaha...

Lawak ja nowh =P

So fikir-fikirkan la, nak cari pasangan hidup ni bukannya macam pilih baju, rasa berkenan terus beli.

Ini soal antara kebahagiaan hidup.

Orait bro?

11 comments:

  1. kalo couple pon boleh buat main-main, nanti kawen pon main-main la jadinya =)

    ReplyDelete
  2. kena kenai dulu baru boleh pilih ...kenai juga mak bapak dia...
    kalau serasi baru go on...

    ReplyDelete
  3. keserasian tu penting.. ~ tak gitu.. hehe.. tetibe ;P

    ReplyDelete
  4. sekurang2nye kwn la dlu plg singkat sethun.kenal hati budi dia.nati xde la menyesal sgt pn.

    ReplyDelete
  5. kdg2 kenal hati budi bertahun tapi kawen setahun ja...
    kdg2 kenal hati budi xsmpi setahun tapi kawen nya selama2nya...
    hidup mati jodoh dah ditetapkan di lauh mahfuz... da juga kes yang dah nak kawen... tapi xjadi... sebabnya??? bukan jodoh... yakin lah dengan qada' dan qadar yang dah ditentukan ALLAH..=)

    ReplyDelete
  6. bercinta 10 tahun pon, kalau dah xde jodoh xkawen jugak..jom semua kita berdoa smoga dipertemukn dengan jodoh yg baik..aminn

    ReplyDelete
  7. tapi kalau terlalu memilih pun susah jugak kan?


    New Entry: Sup rama-rama - Nyum nyum

    ReplyDelete
  8. inilah jadinya kalau dok fikir je pasal orang lain ada... kenapa saya tak ada...
    just relax je...
    kan Allah dah janjikan, makhluk ni diciptakan berpasang2an...
    jadi nak takut apa...

    kalau tak ada pun pasangan untuk kita, atau tak sempat nak temu sebelum kita pergi...
    yakinlah cinta Allah tu masih ada untuk kita...

    err... ada satu buku tu OE baca, dia cakap macam ni...
    (n_n)

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi