Friday, February 25, 2011

PUTUS ASA


Pernah tak ampa rasa apa itu putus asa dalam hidup ampa?

Putus asa tentang semua perkara?

Bila banyak sangat masalah tapi kita asyik memendam.

Nak luahkan tak tahu dengan siapa kita boleh percaya. Sebab bila kita percayakan seseorang itu, dia musnahkan kepercayaan kita dan kita dah tak tahu pada siapa lagi kita perlu percaya.

Pernah kah ampa rasa macam tu?

Orang tengok aku, sentiasa happy, jenis tak amik pusing langsung apa orang nak cakap.

Mungkin terlalu memendam perasaan.

Aku tak pandai nak meluahkan.

Kadang-kadang aku perlukan sokongan keluarga, tapi takut keluarga tak faham. Perlukan sokongan kawan-kawan tapi boleh ke mereka berikan sokongan?

Mungkin blog yang menjadi pendengar tetap untuk aku. Masih setia untuk aku coretkan segalanya.

Bila sedih, gembira, susah hati aku cari blog.

Aku takut nak luahkan pada orang. Takut salah orang untuk aku percaya. Mungkin ini medan yang terbaik bagi aku.

Tapi aku ada ampa, kawan-kawan yang ada dalam dunia blog ini, yang setia membaca dan memberikan kata-kata semangat untuk aku.

Terima Kasih semua.

=,)


8 comments:

  1. kaTa2 mat saleh....
    if u trust some one...everthng u can cite2...(apa aku mengarut)hahaha........
    jangan putus asa....caiyok2.....

    ReplyDelete
  2. as'salam.......

    ermmmm....nak kata apa pon x tau ekceli...

    saja menyinggah x tau nk wat pa tgh2 mlm ni....

    ReplyDelete
  3. Solat malam adalah jalan yg plg bagus

    ReplyDelete
  4. sy dh byk kali rsa give up utk hidup..
    skongan moral kwn2 yg byk mendorong sy utk bangun kembali..
    never say give up!

    ReplyDelete
  5. betul2...bila luah kat belog rasa tenang ja...takot nak luahkan kat orang...nanti apa plak depa pikiaq..
    sahabat blogger terbaikkkk!!=)

    ReplyDelete
  6. apap0n yg pnting if ada pr0bs~share..jgn pendam lma2 n s0rg2..satg kot kalo melet0p abeh huru hara~btol2..share ngn family adalah yg terbaik..tp kal0 kita jauh dr family yg pling dkt ngn kita adalah kawan..sharing is caring right?find the real n truly friend,then u share~insyaAllah,everythings gonna be alrite dear~

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi